Іван Зотько дебютував у Валенсії Месталья

Іван Зотько поступово адаптується в Валенсії

20-річний український захисник Іван Зотько зіграв першу офіційну гру за Валенсію Месталья. Дебют відбувся 23 жовтня на виїзді проти каталонської Корнельї в матчі 10-го туру Сегунди Б, коли він вийшов у стартовому складі своєї команди.

Як повідомляє офіційний сайт Валенсії, в цій грі наставник другої команди кажанів Курро Торрес випробовував нову тактичну схему з трьома захисниками — Хаві Хіменесом, Чарлі і дебютантом Зотько. На такі зміни він зважився після програного в останньому турі двобою з Мальоркою Б (0:2) в домашніх стінах.

Нова схема з українцем, зазначає клубний сайт, дозволила Валенсії домінувати в першому таймі, більше контролювати м`яч і переважно бути на половині суперника, постійно загострюючи гру біля його воріт. Це дало свій результат і на перерву команди пішли за мінімальної переваги Валенсії (1:0) після голу Квіма Араухо.

Вже у перерві Курро Торрес замінив українця на Марка Ферріса і, цілком можливо, одразу пошкодував про це. Справа в тому, що, повернувшись до більш звичної гри в чотири захисники, його команда одразу пропустила — еквалайзер на рахунку Ньоньо. Втім, до честі гравців Валенсії, їм вистачило сили знову вийти вперед завдяки голу Рафи Міра на 73-й хвилині і втримати переможний рахунок 2:1.

Як зазначив сам Іван в коментарі Золотому Таланту, про свій вихід в основі він дізнався у день гри. Ніяких хвилювань перед грою не було, пошкоджень в першому таймі він не отримував, продовжувати гру у другому був готовий, а про причини заміни тренер йому нічого не сказав.

Неодностайною в оцінках дій українського дебютанта виявилась іспанська преса. AS виставила Зотьку та Марку Феррісу, що його замінив, один бал з трьох можливих, в той час як іншим захисникам — двійки. Marca, що також послуговується трибальною системою, виставила одиницю усім захисникам, включно з Зотьком, за виключенням Хаві Хіменеса, у якого двійка. В той же час Sport усім номінальним захисникам валенсійців (Начо Відалю, Хаві Хіменесу, Чарлі та Марку Феррісу) виставив шість балів по 10-бальній системі, і лише у Зотька вища оцінка — сім.

Іван Зотько поступово адаптується в Валенсії

Іван Зотько поступово адаптується в Валенсії

Якій тактичній схемі наставник Валенсії віддаватиме перевагу надалі — першотаймовій з Зотьком (і з «сухими» власними воротами), чи друготаймовій без українця (з пропущеним голом) — ми дізнаємось вже наступної неділі, 30 жовтня, коли Валенсія прийматиме на своєму полі ще один каталонський клуб Гава.

Наразі ж команда українця займає четверте місце у групі ІІІ Сегунди Б, маючи в активі 18 очок. Резервістам Барселони, що займають третю сходинку, вона поступається одним пунктом, а лідерам Алькойано і Ебро — всього двома.

Станіслав ГОЦУЛЯК



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.