Україна U-19 стартує в еліт-раунді Євро-2024

Із 20-го до 26 березня юнацька збірна України братиме участь в еліт-раунді відбору Євро-2024 (U-19). Сьогодні о 15:00 за київським часом розпочнеться її перший матч — проти Північної Македонії

Збірна України U-19 (футболісти 2005 року народження) розпочинають свій шлях в еліт-раунді Євро-2024.

Новим тренером команди нещодавно було призначено Дмитра Михайленка. Аби пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи, синьо-жовтим необхідно посісти перше місце в суперництві зі збірними Швейцарії, Північної Македонії та Латвії. Господар міні-турніру — Північна Македонія, поєдинки квартету проходитимуть у Скоп’є на стадіонах Makedonija Gjorce Petrov та FFM Training Centre.

«Думаю, умовним фаворитом є Швейцарія. Кваліфікаційний раунд, у якому швейцарці обійшли Італію та Швецію, тому підтвердженням. Але в нас є інформація щодо всіх суперників. Важливо добре підготуватися, у футболі немає нічого неможливого. Україна — футбольна нація. Зараз через російську агресію в нас немає можливості проводити товариські матчі, на відміну від інших збірних. Але в нас є характер, бажання перемагати, а це теж багато важить, тож наша команда теж перебуває у статусі одного з кандидатів на потрапляння у фінальну частину чемпіонату Європи», — зазначив напередодні головний тренер юнацької збірної України Дмитро Михайленко.

Склад юнацької збірної України U-19

Воротарі: Владислав Кравець (Шахтар Донецьк), Владислав Крапивцов (Дніпро-1 Дніпро), Давид Фесюк (Кроація, Хорватія).

Захисники: Олексій Гусєв, Тарас Михавко (обидва — Динамо Київ), Антон Дрозд, Микола Огарков (обидва — Шахтар Донецьк), Іван Єрмачков (Вупперталь, Німеччина), Максим Стрюков (Ганновер 96, Німеччина).

Півзахисники: Данііл Ващенко (Олександрія), Андрій Маткевич (Динамо Київ), Віктор Цуканов (Шахтар Донецьк), Максим Мельниченко, Ілля Баденко (обидва — Дніпро-1 Дніпро), Геннадій Синчук (Металіст Харків), Данило Кревсун (Боруссія Д, Німеччина).

Нападники: Матвій Пономаренко (Динамо Київ), Рамік Гаджиєв (Дніпро-1 Дніпро), Михайло Дубровний (Гент, Бельгія), Тімур Тутєров (Сандерленд, Англія), Крістіан Шевченко (Вотфорд, Англія).

Календар еліт-раунду відбору Євро-2024 (U-19) у групі 7

20.03.2024

Швейцарія — Латвія (15:00)

Північна Македонія — Україна (15:00)

23.03.2024

Швейцарія — Північна Македонія (15:00)

Україна — Латвія (15:00)

26.03.2024

Україна — Швейцарія (15:00)

Латвія — Північна Македонія (15:00)

Час початку матчів — київський.

Жеребкування еліт-раунду поділило 28 команд на сім груп, поєдинки яких пройдуть у березні. Переможці груп еліт-раунду приєднаються до господаря, Північної Ірландії, у фінальній стадії, яка проходитиме 15—28 липня 2024 року і стане відбором від УЄФА до ЧС-2025 (U-20).

Євро-2024 (U-19). Еліт-раунд відбору

Група 1: Іспанія, Австрія, Косово, Словенія.

Група 2: Нідерланди, Бельгія, Франція, Литва.

Група 3: Норвегія, Ізраїль, Боснія і Герцеговина, Чорногорія.

Група 4: Португалія, Данія, Сербія, Греція.

Група 5: Шотландія, Чехія, Грузія, Італія.

Група 6: Туреччина, Німеччина, Хорватія, Румунія.

Група 7: Швейцарія, Україна, Північна Македонія, Латвія.

Нагадаємо, українці під керівництвом Олега Кузнецова посіли перше місце у своїй групі кваліфікаційного раунду.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.