Шахтар U-19 з дебютним голом 18-річного захисника розгромно виграв останній домашній матч року (відео)

У стартовому матчі 17-го туру юнацького чемпіонату країни Шахтар приймав у Щасливому Львів. Подолав певні труднощі з реалізацією та завершив зустріч розгромом

Від перших хвилин Шахтар узяв м’яч під контроль, але до небезпечних моментів справа не доходила. Гірники комбінували в позиційних атаках, а гості зосередились на контргрі. На 19-й хвилині момент мав Данило Гончарук. Форвард отримав пас у штрафному, обійшов опонента, однак уразити ціль не зміг.

Оранжево-чорні далі штурмували ворота суперників, і на 25-й хвилині їхня перевага таки матеріалізувалася в гол. Захисник львів’ян утратив м’яч під пресингом активного Гончарука, той, увійшовши до штрафного, цілив у дальній кут, але влучив у воротаря, а на добиванні першим виявився Крістіан Бако. Ще один супершанс Гончарук змарнував на 37-й хвилині, коли з відмінної позиції намагався ефектно підсікти м’яч над голкіпером, захисник львів’ян устиг вибити на кутовий.

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

Перший небезпечний момент Львів організував під завісу тайму, відзначає офсайт Шахтаря. Максим Мудрий наважився на удар з 35 метрів, проте Тимур Пузанков у стрибку ліквідував загрозу.

По перерві малюнок гри не змінився. Гарну нагоду зміцнити перевагу мав Антон Глущенко, але з меж штрафного майданчика пробив вище воріт. Незабаром Гончарук опинився на ударній позиції, проте влучив у ногу голкіперові. На 66-й хвилині масована атака господарів завершилась щільним ударом Дмитра Капінуса, голкіпер Львова врятував свою команду. Забити другий гол Шахтарю вдалося на 83-й хвилині. Гончарук, опинившись на фланзі, віддав точно на хід неприкритому Назарію Гаврилюку, який спокійно відправив м’яч у порожні ворота. Зазначимо, що цей гол став дебютним для 18-річного захисника у складі Шахтаря.

Назарій Гаврилюк (праворуч). Фото shakhtar.com.

Уже в компенсований час підопічні Оскара Ратулутри забили ще двічі: Владислав Погорілий скористався елегантним пасом Глущенка, а буквально в наступній атаці й сам Антон Глущенко поставив фінальну крапку.

Шахтар U-19 — Львів U-19 — 4:0

Голи: Крістіан Бако (25), Назарій Гаврилюк (83), Владислав Погорілий (90+1), Антон Глущенко (90+3).

Шахтар U-19: Пузанков — Капінус, Гулько, Фарина, Булеза, Роспутько, Бако (Гаврилюк, 79), Глущенко, Гончарук (Погорілий, 85), Сігеєв (Деркач, 85), Векленко (Плющ, 27; Ющенко, 79).

Тренер: Оскар Ратулутра.

Львів U-19: Ольховий — Малецький (Кухта, 88), Давидов, Величко (Панчишин, 46), Чабан, Мудрий, Ювхимець, Пилипишин, Кукуруза (Задорожний, 46), Кицун (Висоцький, 74), Михайлів (Довбецький, 66).

Тренер: Тарас Гвоздик.

Чемпіонат U-19: Ворскла прагне зіграти з Рухом краще за Шахтар

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.