Академію Кривбасу очолив чемпіон Іспанії та володар Кубка УЄФА

Колишній півзахисник іспанських Валенсії та Вільярреала Хорхе Лопес став координатором футбольної академії першолігового Кривбасу

43-річний іспанець провів зустріч із генеральним директором криворізького клубу Володимиром Баєнком, відвідав стадіон та базу Кривбасу, після чого підписав контракт.

«Мій агент Антоніо Лопес повідомив про пропозицію з України, тож сьогодні я тут. Пізніше я зустрівся з Володимиром Баєнком у Барселоні. Наші погляди на розвиток проекту зійшлися. Потім я прилетів до України, побачив інфраструктуру клубу: стадіон, базу. Після цього вирішив підписати контракт», — розповів Хорхе Лопес офсайту Кривбасу.

«Якщо чесно, не багато знав про український футбол. Знав лише про грандів українського футболу. Я грав у складі Валенсії проти Шахтаря у Лізі чемпіонів. Отримав інформацію про те, як працюють футбольні академії України. Починаю роботу з великим бажанням та надіями.

Мета академії — готувати футболістів для першої команди Кривбасу. Для цього потрібно чітко побудувати всю вертикаль, починаючи від наймолодших гравців. Працюватимемо, щоб якомога більше вихованців академії поповнили лави першої команди. Футболісти мають бути конкурентоспроможними».

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

У складі Валенсії Лопес у 2004 році вигравав чемпіонат Іспанії та Кубок УЄФА. Також Хорхе виступав за Мальорку, Расінг, Сарагосу, Кадіс та інші клуби.

Після завершення ігрової кар’єри Лопес працював у структурах Сарагоси (2014—16) та Валенсії (2016—20).

На зимову паузу Кривбас пішов на другому місці у Першій лізі. Від Металіста команда Олександра Бабича відстає на 11 очок.

Визнання Таланта Барселони не тішить премія — травма вибила до кінця року

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.