Футболісти зі Львова впевнено перемогли однолітків з харківського Металіста на Закарпатті

Львівський Рух U17 здобув другу поспіль перемогу на VII міжнародному юнацькому топ-турнірі на честь Андрія Гаваші, і другу — без пропущених м’ячів. В першому турі команда, яку тренує Анатолій Біляй, розгромила закарпатський Минай — 5:0, в другому — харківський Металіст — 3:0

Львівський Рух U17 впевнено вийшов у лідери своєї групи після двох турів VII міжнародного юнацького топ-турніру на честь Андрія Гаваші. Команда, яку очолює Анатолій Біляй (ще не так давно він працював старшим тренером в академії Мункач), з перших хвилин заволоділа ініціативою ще й в матчі з харківським Металістом, який за статусом значно вище, ніж перший суперник львів’ян на турнірі — новачок Вищої ліги ДЮФЛУ Минай.

Закарпатці отримали у свої ворота п’ять м’ячів, харків’яни перший пропустили вже на 10-й хвилині — після подачі кутового у виконанні Назара Касарди: в траєкторію польоту м’яча на ближній стійці внесли корективи, які заплутали оборону і воротаря, а на дальній стійці центральний захисник Максим Соломка не мав жодних перешкод — 1:0.

Це був фактично перший дійсно небезпечний момент у матчі. А потім у Металіста почалися інші проблеми — як зупинити активні фланги Руха, особливо лівий, на якому вправно діяли Роман Ковалюк та все той же Касарда. Та й центральна зона залишилася під контролем Руха. Кілька разів рятував воротар харків’ян Дмитро Каріка, кілька разів львів’янам трохи не вистачало точності.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Другий гол прийшов з правого флангу, після того, як Металіст на деякий час, здавалося, знайшов в собі сили вирівняти гру та перевести її на чужу половину поля. Швидка атака правим краєм, подача в центр, куди увірвався центральний півзахисник Максим Бойко і вправно розпорядився м’ячем — 2:0.

Другий тайм довгий час проходив без особливих моментів. Гра втратила цілісність ще й через велику кількість замін, а футболісти почали допускати велику кількість невимушених помилок. І при розвитку атаки, і при завершенні. Одна з них і призвела до третього гола: Артем Присяжнюк відібрав м’яч у суперника біля чужої штрафної і зумів не тільки влучити у ворота, але й пробити повз кіпера — 3:0.

В іншому матчі групи столичний ОК ім. І. Піддубного переміг Минай (2:0) і ділить з Металістом друге місце (по три очка). У Руха — шість, він майже забезпечив собі перше місце в групі, а гарантувати його може навіть нічия із киянами — завтра ввечері.

Рух U17 Львів — Металіст U17 Харків — 3:0

Голи: Соломка (10), Бойко (30), Присяжнюк (79).

Рух: Ванівський (Пірожок, 67) — Стрюков, Данілевич (Музичук, 64), Соломка, Ковалюк (Кулик, 55) — Грабовецький (Гришкевич, 60), Волощук (Гаджієв, 41), Бойко (Рожко, 58), Касарда (Вітюк, 51) — Падук (Присяжнюк, 41) — Білевич (Панченко, 41).

Металіст: Каріка — Татаренко (Кондратенко, 61), Птахін, Бобков (Щукін, 56), Теличко (Іваненко, 54) — Ткаченко (Царьков, 50), Шостацький, Кукленко (Лісний, 50), Мануйлов, Скоріно (Єпіфанцев, 50) — Мильников (Савочка, 41).

Як зіграли Міжнародний турнір на честь Андрія Гаваші серед команд U-15: впевнені перемоги Динамо та Шахтаря

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.