Тренер Колоса U-19 Поздєєв: головне — не перемога за будь-яку ціну, а прогрес футболіста

Тренер юнацької команди Колоса Олександр Поздєєв поділився враженнями від минулого сезону, а також розповів про останні новини. За словами фахівця, він залишився задоволений виступами команди

Старший тренер Колоса U-19 Олександр Поздєєв поспілкувався із пресслужбою клуба та розповів останні новини з табору юнацької команди:

— Олександре, як би ти оцінив минулий сезон 2020/2021?

— Якщо брати в цілому, то минулий сезон оцінюю позитивно. По-перше, з точки зору отриманого досвіду. По-друге, якщо брати результат, то здається що непогано, але хотілося б кращого. Нам є над чим працювати.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Колос у минулому сезоні стартував з сенсаційної гостьової перемоги над Шахтарем, та ще й у меншості. То був такий своєрідний позитивний імпульс?

— Так, але одна справа — якщо це випадковість, інша справа — якщо ми постійно можемо на рівних грати з такими командами. І вигравати у них не один раз в тридцяти матчах, а наприклад два-три рази з п’яти. Це приємно, адже ти на кілька годин герой. Але, якщо дивитися стратегічно, то головне, щоб хлопцям після таких ігор не здавалося, що вони такі сильні і майстерні. Щоб наступні матчі не були провальними. Так зазвичай буває у молодих футболістів. Я розумів тоді — якщо ми програємо наступні три поєдинки після Шахтаря, то копійка-ціна буде тій перемозі.

Та сама перемога Колоса, 1:0. Фото shakhtar.com.

— Що було найважчим для тебе у сезоні?

— Якщо оцінювати весь сезон, то він загалом був нелегким, а щось такого найважчого не відзначу. У нас не було прохідних матчів, всі ігри були бойовими, тож весь сезон вийшов сбалансованим.

— Зараз команда вийшла з відпустки, які головні новини?

— Команду залишили 9 футболістів, яким потрібно далі розвиватися. Я вважаю, що не можна маринувати гравців, які отримують малувато ігрової практики. Краще знайти іншу команду, де вони будуть грати. Для гравця, який наприклад пів кола сидить на банці, це вже погано.

Є хлопці з команди Колос U-21, які тепер тренуються з нами, які проходять по віковій категорії. Можливо будуть новачки, але не хочеться брати футболістів, просто для того, щоб когось взяти. Потрібно брати для якості, для конкуренції.

Декого з хлопців у формі Колоса ми вже не побачимо. Фото koloskovalivka.com.

— До вашого тренерського штабу приєднався Андрій Гірча, як будуть розподілені обов’язки?

— В принципі, ми займаємося однією справою. Вони мені допомагатимуть у всьому, я їм намагаюся допомогти, якщо є така необхідність. Андрій Вікторович буде більше займатися розминкою, фізичним напрямком, спеціальними вправами та іншим. А Сергій Васильович Козир буде приділяти увагу тактиці, стандартним положенням, структурі гри. Але це не означає, що вони будуть працювати лише над цими компонентами — у нас багато й іншої роботи.

— До вашої команди приєднався і Василь Коропецький, який займається адміністративною роботою. Воз’єднання старих друзів?

— Ну можна і так сказати (сміється — прим.)! Ми давно з ним товаришуємо, він мій великий друг. Наш колишній адміністратор Антон Мошківський залишився в структурі клубу, він переключається на інший фронт роботи, і ми тепер будемо не так часто зустрічатися. Але він у минулому сезоні зробив колосальний обсяг адміністративної робити в нашій команді.

Фото koloskovalivka.com.

— Твоє ставлення до ліквідації чемпіонату U-21?

— Моє сталення — негативне. Занадто великий розрив між першою командою та U-19. Ми ж працюємо не тільки з одним роком народження, у нас й інші роки є. І багато хлопців ще сирі для основної команди. А ось перехідний чемпіонат U-21, чи навіть U-23 (як у Європі), був би ідеальною платформою для розвитку. Їм би ще пограти рік-два у таких чемпіонатах. Я вважаю, що у майбутньому УПЛ поверне молодіжний чемпіонат U-21, або зробить U-23.

— Які найближчі плани Колоса U-19?

— Наразі ми готуємося у форматі “одне тренування в день” на нашій базі у Софіївській Борщагівці. Наші плани — привести себе у порядок після відпустки, активізувати м’язи, укріпити їх задля запобігання травм. Потім плануються збори, але поки що ми відновлюємося після відпустки.

Фото фейсбук Колоса.

— Які завдання в новому сезоні 2021/2022?

— У нас завдання — вигравати в кожному матчі. Ми у минулому сезоні намагалися завжди грати першим номером. Десь виходило краще, десь не дуже. Але ми не відступали від своєї філософії. Навіть якщо взяти останню гру з Динамо, то здавалося, що ми грали від захисту, але це не так. Ми намагалися пресингувати, проте десь не дуже вдало ми цей пресинг робили. Наше завдання — ставати кращими, сильнішими, майстернішими. Звісно, хочеться найвищі місця, але тут такий вік, що важливо не тільки місце в турнірній таблиці, але і якість гри. Щоб не було так — “перемога за будь-яку ціну”. Головне — прогрес футболіста. А результат — це вже підсумок наших амбіцій та нашої роботи.

Готуйсь! Шахтар U-19: чемпіон України розпочав тренування в оновленому складі

Золотий талант-2021. Назвіть трьох кращих гравців травня у категорії U-19 (2002 р.н. та молодші)

  • Ілля Забарний (Динамо) (26%, 104 голосов)
  • Родіон Плакса (Маріуполь) (21%, 86 голосов)
  • Владислав Ванат (Динамо) (15%, 60 голосов)
  • Георгій Судаков (Шахтар) (14%, 57 голосов)
  • Олег Очеретько (Маріуполь) (6%, 25 голосов)
  • Володимир Бражко (Динамо) (4%, 17 голосов)
  • Єгор Ярмолюк (Дніпро-1) (4%, 15 голосов)
  • Марк Мампассі (Маріуполь) (3%, 12 голосов)
  • Антон Царенко (Динамо) (2%, 10 голосов)
  • Віталій Нерух (Зоря) (2%, 9 голосов)
  • Леон Гладковський (Ворскла) (1%, 5 голосов)
  • Роман Дідик (Агробізнес, D2) (1%, 4 голосов)
  • Ілля Крупський (Ворскла) (0%, 1 голосов)

Всего проголосовало: 243

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.