Тренер Олімпіка U-21 Курята: сподіваюся, зміг виправдати довіру керівництва клубу

Тренер молодіжної команди Олімпіка Віктор Курята підбив підсумки минулого сезону. Нагадаємо, що молодіжка Олімпіка фінішувала у чемпіонаті U-21 на 12-му місці

Головний тренер Олімпіка U-21 Віктор Курята підбив підсумки виступів своєї команди у минулому сезоні:

— У зимове міжсезоння ви очолили Олімпік U-21. З яким настроєм ви прийшли в новий для себе колектив, який міцно осів внизу турнірної таблиці?

— Для мене це був серйозний крок. До цього я працював в київському Рубіконі: 3 сезони в чемпіонаті аматорів і трохи у Другій лізі. Я був здивований запрошенням очолити молодіжний склад Олімпіка. Все-таки, молодий тренер, тільки починаю кар’єру і відразу запрошення з клубу Прем’єр-ліги. Для мене це був дуже серйозний виклик! Я прийняв команду з величезним бажанням, не заглядаючи в турнірну таблицю. Перш за все, я хотів отримати досвід роботи на більш серйозному рівні. Я вдячний керівництву футбольного клубу Олімпік, які дали можливість мені проявити себе і, я сподіваюся, зумів виправдати їхню довіру.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— За рахунок чого Олімпіку вдалося налагодити гру і піти з останнього місця в турнірній таблиці?

— Великою підмогою для мене став прихід молодих хлопців, з якими раніше працював в Рубіконі. Їх було 6-7 чоловік і вони утворили кістяк команди. Вони обізнані зі специфікою роботи і моїми вимогами і це допомогло гідно виступити у другій частині сезону. Нам не тільки вдалося втекти з останнього місця, а й зайняти 12-й рядок у турнірній таблиці за підсумками чемпіонату.

Фото olimpik.com.ua.

— Одним із ваших завдань перед початком весняної частини сезону було, те щоб гравці U-21 не тільки піднімалися вгору по турнірній таблиці, але і залучалися в першу команду клубу. Наскільки вдалося впоратися з цим завданням? На кого звернули увагу тренери головної команди Олімпіка?

— Голкіпер Євген Пацкан і нападник Євген Могиль практично все друге коло тренувалися з першою командою. Періодично до тренувань підключалися й інші виконавці з нашого складу. Сподіваюся, що в новому сезоні ці футболісти зможуть закріпитися в команді під керівництвом головного тренера Романа Санжара. Звичайно, їм ще потрібен час, щоб адаптуватися в команді, але вони вже готові до виступів в Прем’єр-лізі. Не хочу зараз називати прізвища, але є ще 2-3 людини, яких теж можуть запросити в команду УПЛ. Упевнений, що через невеликий проміжок часу про цих хлопців теж заговорять.

Євген Пацкан.

— У новому сезоні вже не буде проводитися першість серед команд U-21. Ваше ставлення до цього рішення?

— Скасування будь-якого турніру — це завжди погано. Дане рішення приймалося виходячи з багатьох факторів. І мабуть цьому є своє пояснення. А правильне вони чи ні — думаю, ми побачимо пізніше.

Лауреат Бондаренка частіше згадували, але виграв все одно Трубін: хто став кращим футболістом місяця в Україні в категорії U-21

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.