Тренер Шахтаря U-21 Валенте: навіть за 5 хвилин на полі можна забити й змінити гру (відео)

Тренер Шахтаря U-21 Фернандо Валенте поділився враженнями від перемоги команди над Рухом (2:0). За словами наставника, заміни зробили різницю

Головний тренер Шахтаря U-21 Фернандо Валенте прокоментував перемогу своєї команди над Рухом.

— Як оціните сьогоднішній поєдинок?

— Це був важкий матч. Ми знали, що ця команда чудова, що засвідчує її місце в турнірній таблиці. У першому таймі ми контролювали гру та створювали багато моментів. Якби забили одразу, гадаю, все склалося б інакше. У другому таймі продовжили розпочате і, вважаю, ми заслужили перемогу, винагороду за те, що футболісти не здавалися й грали за таких непростих умов.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Чому Шахтарю наразі не вдається забити в першому таймі?

— Це питання останнього паса. Часом різницю можна зробити завдяки останній передачі. Моменти були, однак важко грати на змерзлому полі, було слизько.

— Чи погодитесь, що матч був до першого забитого м’яча?

— Так. Проте не було іншого виходу, як намагатися ще і ще. Ми створювали моменти й контролювали перебіг гри, але не вдавалося забити. Іноді хлопці починають нервувати і втрачати впевненість, однак ті, хто вийшов на заміну, цілковито змінили гру. Я радію, що молоді футболісти дістають користь для себе з відведеного їм часу. Заміни зробили різницю на полі, їм вдалося забити.

Артем Шолар (№16) справжій джокер. Фото shakhtar.com.

— Зв’язка джокерів Світюха-Шолар уже в другому матчі поспіль бере участь у гольовій атаці Шахтаря.

— Я щасливий за них. Завжди говорю гравцям, що вони можуть себе виявити на полі, незалежно від того, скільки часу їм дається. Важливо, як футболіст сприймає цю нагоду. Матчі з Колосом і Рухом показали, що навіть протягом 5 або 10 хвилин можна забити та змінити гру. Головне, дух хлопців, які, виходячи на поле, намагаються продемонструвати найкраще й допомогти команді.

Кожен футболіст з нашої обойми — частина команди. Ми можемо випустити лише 11 осіб в основному складі, проте інші також мають бути готовими будь-якої миті, — цитує слова Валенте сайт Шахтаря.

Чемпіонат U-21 В гостях, як удома: Динамо в Конча-Заспі б’є Десну, Ванат знову кращий снайпер



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.