20-річний Мурза забив своєму колишньому клубу і призвів до його розгрому (відео)

У матчі 12-го туру чемпіонату України серед команд Першої ліги один із лідерів — Гірник-Спорт на виїзді розгромив Авангард — 3:0. Рахунок у матчі відкрив 20-річний хавбек Артур Мурза

Гірник-Спорт у матчі із Авангардом був беззаперечним фаворитом, але цей статус треба було підтвердити на полі стадіону Металург у Бахмуті, куди булу перенесено гру через те, що Краматорськ потрапив у червону карантинну зону карантину, повідомляє gornyak-sport.net.

У Авангарда гру розпочали троє 20-річних — захисники Владислав Таранда та Дмитро Шинкаренко, а також півзахисник Арсентій Дорошенко. На заміни виходили 20-річний воротар Микита Якубенко та чотири півзахисники — 16-річний Єгор Гунічев, 19-річний Єгор Булгаков, 20-річний Олександр Чебаненко та 21-річний Святослав Шевчук.

У Гірника-Спорт з перших хвилин вийшли 21-річний захисник Богдан Векляк та 20-річний хавбек Артур Мурза. На заміни виходили двоє 20-річних — воротар Георгій Клімов та нападник Єгор Твердохліб.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Гірник-Спорт зумів забути про невдачу з Волинню і впевнено провів гру із аутсайдером чемпіонату. З перших хвилин команда з Горішніх Плавнів впевнено діяла у атаці, але перший момент створив Авангард, коли Юрій Сеницький завдав удару по воротам гірників. У тій ситуації свою реакцію продемонстрував Роман Жмурко, який з’явився у воротах Гірника-Спорт і замінив досвідченого голкіпера Антона Ситникова.

На 36-й  хвилині Гірник-Спорт отримав шанс вийти вперед: захисник Авангарда Владислав Таранда у своєму штрафному майданчику порушив правила проти Олексія Збуня. Арбітр призначив одинадцятиметровий, який пробивав Юрій Батюшин. Та після його удару рахунок не змінився: голкіпер Авангарда Вадим Солдатенко відбив м’яча. Утім, до перерви Гірник-Спорт зумів відкрити рахунок після чудової комбінації на 45-й хвилині. Активну участь у ній узяв правий захисник Володимир Шопін, який віддав пас на Олексія Збуня. Той у свою чергу розіграв м’яча із Юрієм Батюшиним, а потім пішов пас на того ж Шопіна, який набрав швидкість і віддав передачу на Герасимця. Сергій спрямував м’яча до воріт, який ефектно п’ятою підправив Артур Мурза — 0:1. Це був його третій голу  нинішньому чемпіонаті.

Після перерви характер гри не змінився. Гірник-Спорт постійно був націлений на ворота суперника, хоча і Авангард турбував оборону гірників. На 70-й хвилині Авангард залишився у меншості: Цибульник отримав друге попередження за те, що притримав руками Юрія Батюшина, який збирався почати атаку своєї команди.

Чисельною перевагою Гірник-Спорт скористався вже на 76-й хвилині. Батюшин вирішив пробити здалеку, але м’яч влучив у стійку воріт і потрапив до Іллі Чередниченка, який вийшов на заміну й сміливо діяв у ситуації перед воротами та подвоїв рахунок — 0:2.

На 79-й хвилині склади команд стали рівними після того, як другу жовту картку отримав центральний захисник гірників Михайло Калугін. Втім, після цього епізоду Гірник-Спорт не грав на утримання рахунку і знову досяг успіху у атаці. Єгор Твердохліб та Ілля Чередниченко доставили м’яча в район одинадцятиметрової позначки звідки прицільним ударом Батюшин встановив остаточний рахунок у матчі — 0:3.

Чемпіонат України. Перша ліга. 12-й тур

Авангард — Гірник-Спорт — 0:3

Голи: Мурза (45), Чередниченко (76), Батюшин (84).

Авангард: Солдатенко (Якубенко, 82) — Лобов, Сидоренко, Таранда, Шинкаренко, Цибульник, Сорокін (Шевчук, 76), Дорошенко (Гунічев, 86), Пуди (Чебаненко, 63), Погранічний (Булгаков, 45), Сеницький.

Гірник-Спорт: Жмурко (Клімов, 89) — Шопін, Векляк, Калугін, Герт (Суханов, 89), Батюшин, Чепелюк, Петрусенко (Карась, 83), Мурза (Чередниченко, 66), Збунь, Герасимець (Твердохліб, 69).

Перемога над Авангардом стала для Гірника-Спорт сьомою у чемпіонаті. Стільки ж на своєму рахунку має і одеський Чорноморець, який очолює турнірну таблицю і на одне очко випереджає команду Ігоря Жабченка, яка є лідером за втраченими очками і має на гру менше ніж у одеситів.

Даешь молодежь! Лучшие молодые бомбардиры Первой лиги играют за кременчугский Кремень и тернопольскую Ниву

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков октября в категории U-21 (1999-2000 г.р.)

  • Виталий Миколенко (Динамо) (19%, 63 голосов)
  • Виктор Корниенко (Шахтер) (16%, 51 голосов)
  • Денис Попов (Динамо) (13%, 43 голосов)
  • Дмитрий Ризнык (Ворскла) (11%, 35 голосов)
  • Ефим Конопля (Десна) (10%, 33 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (7%, 23 голосов)
  • Сергей Булеца (Днепр-1) (6%, 18 голосов)
  • Артем Бондаренко (Мариуполь) (6%, 18 голосов)
  • Валерий Бондарь (Шахтер) (5%, 16 голосов)
  • Роман Волохатый (Нива Тернополь D2) (2%, 8 голосов)
  • Денис Янаков (Ингулец) (2%, 6 голосов)
  • Юрий Козыренко (Горняк-Спорт D2) (2%, 5 голосов)
  • Кирилл Меличенко (Минай) (1%, 2 голосов)
  • Владислав Наумец (Яннина, Греция) (1%, 2 голосов)
  • Ярослав Мейхер (Логроньес, Испания D2) (1%, 2 голосов)

Всего проголосовало: 143

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.