Кане — історія приголомшливого прогресу

Цікаві факти та статистичні дані 20-річного захисника Ворскли Ібрагіма Кане, який нещодавно підписав повноцінний контракт з полтавським клубом.Молодого малійця вже називають новим лідером команди

… Восени 2018 року Ібрагім Кане вирішував питання з документами у себе на батьківщині — як поїхав за візою, так і пропав майже на два місяці. Повернувся із зайвою вагою, що не готовий, але Василь Сачко поступово підтягнув кондиції малійця, і той встиг засвітитися навіть в поєдинках з лондонським Арсеналом і лісабонським Спортінгом. Потенціал цього хлопця, який спочатку сподобався на той момент старшому тренеру дубля Шахтаря Валерію Кривенцову (проходив перегляд в донецькому колективі), помітили всі тренери і партнери.

Хоча було очевидно, що Ібрагіму знадобиться час на адаптацію. На це і пішло, по суті, два роки, і сьогодні Кане новий лідер атак Ворскли. Більш того, після відновлення чемпіонату України він один з найяскравіших гравців всієї УПЛ!

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Шлях до визнання був непростим. Складною виявилася ситуація в команді, в яку потрапив талановитий африканець. Великих зусиль коштувало визначити амплуа Ібрагіма Кане. У Полтаву його привезли в якості лівого захисника, потім ставили на ліву ж бровку півзахисту, але ККД футболіста спочатку не вражав. Ні, він з самого початку виділявся своєю швидкістю, нестандартним дриблінгом і витривалістю, але першу результативну дію маліець виконав лише у 31-му (!) матчі за Ворсклу. Здійснив вже під керівництвом Юрія Максимова…

При Віталію Косовському Кане теж грав регулярно. Ібрагім повернувся з розташування збірної Малі (U-20) з травмою, через яку пропустив більше місяця. Коли одужав, в Полтаві вже був новий наставник, який не відразу, але знайшов розумне застосування для Ібрагіма. В останніх матчах африканський діамант Ворскли діє переважно на позиції другого нападника (атакуючого півзахисника), і це сильно розв’язує йому руки, додає маневреності. При Максимові Кане істотно збільшив свої атакуючі показники: успішного дриблінгу стало майже в півтора рази більше, ключових передач — в три, а ударів по воротах — майже в п’ять! Ось, що означає, коли в команду прийшов самостійний тренер, а сама команда стала командою.

Пікантності ситуації додавала та обставина, що весь цей час Кане виступав у Ворсклі… на правах оренди. Але не так давно його статус на офіційному сайті УПЛ змінився. Виходить, клуб пішов в деякій мірі на безпрецедентний крок. У ситуації, коли заборгованості перед членами команди (нинішніми і попередніми), нікуди не діваються, полтавчани, судячи з усього, викупили контракт свого нового лідера. Складно сказати, чи отримає Ворскла в майбутньому якісь гроші, але славу команді цей африканський тінейджер вже приніс. У сьогоднішньому фіналі Кубка України захисникам Динамо доведеться сильно постаратися, щоб стримати його фірмові швидкісні забіги, — попереджає zbirna.com.

Заряджені Максимов: головне, що у молодих футболістів горять очі

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков июня в категории U-21 (1999-2000 г.р.)

  • Виталий Миколенко (Динамо) (20%, 144 голосов)
  • Алексей Кащук (Мариуполь) (19%, 137 голосов)
  • Андрей Лунин (Овьедо Испания) (17%, 119 голосов)
  • Георгий Цитаишвили (Динамо) (12%, 90 голосов)
  • Денис Попов (Динамо) (9%, 67 голосов)
  • Сергей Булеца (Днепр-1) (9%, 63 голосов)
  • Ефим Конопля (Десна) (7%, 47 голосов)
  • Дмитрий Ризнык (Ворскла) (5%, 38 голосов)
  • Виктор Корниенко (Мариуполь) (1%, 6 голосов)
  • Максим Таловеров (Ческе Будейовице Чехия) (1%, 6 голосов)
  • Андрей Кравчук (Олимпик) (1%, 4 голосов)

Всего проголосовало: 390

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.