Наприкінці зборів Львів почав перемагати, а Бабатунде забивати

Сьогодні матчем проти Десни на Чернігів-Арені розпочне для себе другу частину чемпіонату U-19 і юніорська команда Львова. У хлопців Олега Колобича є кілька підстав розраховувати на успіх

І мова не про статус аутайдера, який причепився до чернігівців у першому колі (до того ж є яскравий приклад Десни U-21, котра в першому ж матчі нового року обіграла в гостях кремезний Арсенал). Справа в тому, що львів’яни дуже активно провели міжсезоння, награвши безліч спарингів, насамперед, завдяки участі в Меморіалі Ернеста Юста.

Утім, про все по порядку. Свої тренування після зимової перерви Львів U-19 відновив ще 20 січня. За повідомленням інформаційної служби ПФК, у роботу включилося 13 гравців 2001 року народження:

воротар: Артем Денега (на фото);

захисники: Степан Григоращук, Богдан Токар, Владислав Чиж;

півзахисники: Артем Вовкун, Арсен Гросу, Андрій Дмуховський, Петро Мельничук, Назар Ткач, Тарас Хитрень, Артур-Богдан Шута;

нападники: Роман Савран, Назар Кіт.

Також у заняттях біли задіяні вісім гравців з дитячо-юнацької школи Львова 2002 року народження. Тренування проходили в одноразовому режимі на львівському стадіоні Сокіл.

А 26 січня команда стартувала на XX традиційному турнірі пам’яті заслуженого тренера України Ернеста Юста. З поразки: Львів поступився Старту із Зимної Води.

Підопічні Колобича забили швидкий гол, та перед самою перервою нападник суперників Назар Сенишин відновив рівновагу. Після відпочинку наставник синьо-золотих левів вирішив переглянути в грі футболістів 2002 року народження а також гравців, що знаходяться на перегляді. І Старт, який торік став чемпіоном Львова, переважав юнаків Львова за грою і забив вирішальний гол.

Олег Колобич

«Це була фактично перша гра команди U-19 у нинішньому складі. З минулорічного колективу залишилися усього декілька виконавців, які, сподіваюся, стануть лідерами оновленого колективу, — зауважив опісля Олег Колобич. — У першому таймі непогано протистояли Старту, а у другій половині зустрічі команда підсіла, чим суперники і скористалися. Але результат — не головне. Хотіли побачити, на що здатні гравці 2001-02 років народження, а також ті, хто знаходяться у нас перегляді.

Трохи згодом будемо потроху звужувати наш склад до оптимального, який тренуватиметься вже у дворазовому режимі і увійде до весняної частини сезону 2018/2019».

Меморіал Юста-2019

Група 2

Львів U-19 — Старт (Зимна Вода) — 1:2

Гол Львова: Петро Мельничук (7).

Львів U-19: Денега (Малий, 46) — Григоращук, Чиж (гравець на перегляді, 80), Малець, Брама (Токар, 46; Комарець, 75), Вовкун, Гросу (Матусевич, 46; Пінчук, 70), Демків (гравець на перегляді, 70), Мельничук (гравець на перегляді, 46; Боберський, 80), Дмуховський (Хитрень, 46; гравець на перегляді, 70), Шута (Кіт, 46; Білик, 65; Савран, 80).

Виступи на Меморіалі Львів розбавляв просто спарингами. В одному з них зустрілися із земляками з Карпат U-21. Про нього ми вже розповідали, нагадаємо лишень, що старші футболісти перемогли.

Дербі старшим землякам програли

Львів U-19 — Карпати U-21 — 2:3

Голи Львова: Артем Вовкун (9), Артур Ременяк (38).

Львів U-19: Денега (Малоїд, 46) — Чиж, Малець, Брама (Хитрень, 62), Григоращук, Вовкун, Демків (Мельничук, 67), Пентелейчук (гравець на перегляді, 62), Хімчак (Дмуховський, 60), Шута (Гросу, 65), Ременяк (гравець, на перегляді, 68).

В останній день січня городяни провели ще один контрольний матч. Суперником була обрана івано-франківська Ніка, що виступає в чемпіонаті U-19 з-поміж команд першої ліги.

Матч складався з трьох таймів по 30 хвилин. У перші півгодини гри синьо-золоті відзначилися двічі. На 17-й хвилині після навісу з лівого флангу Назар Кіт випередив воротаря та забив ударом головою. А перед свистком на першу перерву він же ударом з розвороту з 10-ти метрів поцілив точнісінько у ліву дев’ятку.

У другому таймі на 48-й хвилині Гросу здалеку поцілив у дальній верхній кут. Згодом Львову допоміг результативний рикошет після удару Хитреня, а ще пізніше йому вдалося другим темпом реалізувати контратаку після обрізки гостей у центрі поля.

Лише у третьому таймі івано-франківці забили два м’ячі.

Львів U-19 — Ніка U-19 (Івано-Франківськ) — 5:2

Голи Львова: Назар Кіт (17, 31, 54), Арсен Гросу (48), Тарас Хитрень (52).

Львів U-19: Малоїд — Хитрень, Токар, Савран, Мельничук, Кіт, п’ять гравців на перегляді.

На заміни виходили: Дяків, Лалак — Дмуховський, Пінчук, Гросу, Матусевич, Боберський, Білик, Комарець, два гравці на перегляді.

У другий день лютого в рамках другого туру Меморіалу Юста Львів грав із Юністю і знову поступився. Колектив з Гійчого забив два швидких м’ячі: прямим ударом зі штрафного та ударом головою. А потім відзначилися ще двічі.

Від Юності пропустили чимало

У юніорів теж були нагоди: на 36-й хвилині матчу один з гравців, що перебуває на перегляді, не зміг переграти воротаря, а у другому таймі Юність спочатку врятував каркас воріт, а згодом кілька разів і голкіпер.

Меморіал Юста-2019

Група 2

Львів U-19 — Юність (Гійче) — 0:4

Львів U-19: Денега — Чиж, Малець, Григоращук (гравець на перегляді, 80), Брама (Токар, 78), Вовкун, Демків (Дмуховський, 71), Шута (гравець на перегляді, 59), Кіт (Мельничук, 46; Хитрень, 65; Малоїд, 83), Гросу (гравець на перегляді, 78), гравець на перегляді (Савран, 77).

Після такої дошкульної поразки юніори відірвалися на аматорах із нововолинського Шахтаря. Рахунок у спарингу, який проходив 4 лютого на львівському Соколі, було відкрито вже на 4-й хвилині. Активний пресинг львів’ян в атаці призвів до перехоплення м’яча та влучного удару Демківа.

Невдовзі Гросу заробив пенальті, а Вовкун впевнено його реалізував, поклавши м’яча й воротаря у різні кути. Інтрига у матчі дещо відновилася, коли на 23-й хвилині Малець, намагаючись перервати прострільну передачу з правого флангу, зрізав м’яча у власні ворота і рахунок став 3:1. Але незадовго до перерви Гросу технічним ударом перекинув голкіпера та повернув гандикап у три голи.

У другій половині зустрічі містяни через помилку у захисті пропустили вдруге, але забили ще двічі. На 71-й хвилині Кіт обікрав захисника у штрафному гостей та покарав суперників за необачність, а перед фінальним свистком Хитрень реалізував швидкісну вертикальну атаку.

Товариський матч

Львів U-19 — Шахтар (Нововолинськ) — 6:2

Голи Львова: Станіслав Демків (4), Артем Вовкун (10, пенальті), гравець на перегляді (17), Арсен Гросу (43), Назар Кіт (71), Тарас Хитрень (90).

Львів U-19: Денега (Малоїд, 60) — Брама (гравець на перегляді, 60), Малець (гравець на перегляді, 45), Чиж, Григоращук (Савран, 60), Гросу (Токар, 45), Демків, Вовкун (Мельничук, 45), Шута (гравець на перегляді, 60), Дмуховський (Кіт, 45), гравець на перегляді (Хитрень, 70).

Після цього успіху прийшли перемоги й у Меморіалі Юста. 9 лютого у матчі третього туру вони переграли Городок, хоча цей матч вже нічого не вирішував у турнірному значенні для обох колективів: вони втратили шанси вийти з групи.

У першому таймі на полі точилося протистояння двох рівних колективів, а ось після перерви містянам вдалося забити аж тричі.

«Ми регулярно беремо участь у турнірі пам’яті Юста. Це один з етапів підготовки команди до сезону, нам не треба шукати спаринг-партнерів. Так що із задоволенням граємо у цих змаганнях, — поділився враженнями Колобич. — Шкода, що посіли лише третє місце та не пройшли у наступний раунд. Перед нами стояло завдання — вийти із групи, але переламною стала поразка від Юності. Вважаю, що ми не заслуговували програти у тому матчі. Не реалізували низку можливостей і пропустили усе, що летіло в наші ворота. Прикро, але найголовніше, що ми зіграли поєдинки з хорошими суперниками».

Меморіал Юста-2019

Львів U-19 — Городок (Львівська область) — 3:0

Голи: Назар Кіт (59), Станіслав Демків (71), Арсен Гросу (90+1).

Львів U-19: Денега (Малоїд, 46) — Малець (гравець на перегляді, 65), Чиж, Брама (Токар, 70), Савран (Григоращук, 46), гравець на перегляді (гравець на перегляді, 70), Шута (Кіт, 55), Ткач (Гросу, 46), Демків (гравець на перегляді, 75), Вовкун (Дмуховський, 70), гравець на перегляді (гравець на перегляді, 46), гравець на перегляді (гравець на перегляді, 70).

Перший тренувальний збір Львів завершив 15 лютого результативною нічиєю із польським клубом Карпати (Кросно). Перший тайм пройшов за рівної гри з боку обох команд і майже без реальних гольових моментів.

А ось у другій 45-хвилинці суперники забили по разу: на 60-й хвилині воротар Малоїд асистував дальньою передачею гравцеві на перегляді, який, скориставшись непорозумінням захисника та воротаря, відправив м’яча у сітку. Гості відігралися за 10 хвилин: львів’яни програли підбір у середині поля, півзахисник Карпат змістився по центру до штрафного майданчика та влучним ударом пробив у нижній кут.

«Непоганий вийшов спаринг. Була рівна гра, відповідно, таким став і підсумковий рахунок на табло. Як для завершення збору, вважаю, вийшов якісний матч, адже хлопці були під значними навантаженнями. Команда має два вихідних дні. А вже з 18 числа почнемо другий збір, на якому будемо тренуватися у дворазовому режимі і остаточно визначимося зі складом на другу половину сезону», — зазначив Олег Колобич.

Товариський матч

Львів U-19 — Карпати (Кросно, Польща) — 1:1

Гол Львова: гравець на перегляді (60).

Львів U-19: Денега (Малоїд, 46) — Савран (Мельничук, 85), Чиж, Григоращук (Токар, 75), Брама (гравець на перегляді, 80), Малець (Дмуховський, 70), Вовкун (гравець на перегляді, 46), Демків (Хитрень, 80), Гросу (гравець на перегляді, 46), Шута (Кіт, 51), гравець на перегляді.

У подальшій програмі підготовки юніорів значилися аж три спаринги, та втрутилися… додаткові показники. Як краща третя команда за рейтингом на Меморіалі Юста Львів таки видерся з групи і в 1/16 фіналу зіграв з іншим львівським колективом — ФК Максимус.

Львів’янин Бабатунде забив двічі

У першій половині зустрічі за своєї переваги синьо-золоті леви забили двічі: після проходу Демківа правим флангом і його прострілу в центр, Бабатунде прийняв м’яч у штрафній і влучно пробив у дальній кут; а через десять хвилин і сам Демків, отримавши передачу від Шути, обробив і поцілив у дальній кут.

Наприкінці тайму гостям вдалося один м’яч відіграти. Та на 72-й хвилині Бабатунде зіграв на випередження після передачі Дмуховського з правого флангу і відзначився дублем. Трохи згодом забив і сам Дмуховський. Суперники трохи скоротили розрив з пенальті.

Меморіал Юста-2019

1/16 фіналу

Львів U-19 — Максимус (Львів) — 4:2

Голи Львова: Бабатунде (16, 72), Станіслав Демків (27), Андрій Дмуховський (89).

Львів U-19: Денега (Малоїд, 46) — Чиж, Малець, Ткач (Хитрень, 50), Григоращук (Токар, 70), Брода, Вовкун (Дмуховський. 50), Шута (Кіт, 70), Савран, Бабатунде (Мельничук, 75), Демків (Суль, 80).

Тепер Львову доведеться поєднувати подальші виступи на Меморіалі Юста з матчами чемпіонату U-19.

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2018/2019?

  • Динамо (38%, 377 голосов)
  • Шахтер (22%, 216 голосов)
  • Карпаты (9%, 87 голосов)
  • Арсенал (4%, 44 голосов)
  • Александрия (4%, 40 голосов)
  • Металлург (4%, 35 голосов)
  • Ворскла (3%, 30 голосов)
  • Заря (3%, 30 голосов)
  • Черноморец (3%, 27 голосов)
  • Десна (3%, 26 голосов)
  • Волынь (2%, 24 голосов)
  • Львов (2%, 24 голосов)
  • Мариуполь (2%, 21 голосов)
  • Олимпик (1%, 10 голосов)

Всего проголосовало: 991

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.