«Повернення в Карпати сприймаю як стимул»

Для молодого півзахисника Назара Вербного сезон, що минув, був дуже схожий на калейдоскоп. Розпочав його хлопець у рідних Карпатах, щоправда, довірою тодішнього керманича Серхіо Наварро не користувався

Тож грав за дубль, та чекав шансу. Він нагодився наприкінці серпня: Вербного, та ще двох футболістів Карпати… щедро віддали в оренду Руху. Взимку ж схаменулися, повернули хавбека, і за пів-сезону він довів свою кваліфікацію: 14 матчів в УПЛ, з них десяток повних.

З цього моменту й почалося інтерв’ю Назара клубній прес-службі.

— Назаре, як охарактеризуєш цей сезон: він приніс більше позитиву чи негативу?

— Мабуть, його варто розділити на дві умовні частини. Якщо вести мову про період після мого повернення з оренди, то тут однозначно позитивні моменти переважали. Все просто — команда почала більше перемагати, демонструвати змістовний футбол. Про таке приємно згадувати.

— Твоя оренда в Рух. Після неї ти повернувся в Карпати іншою людиною?

— Безперечно, так. Я йшов і розумів, що більше шансів може не бути. Коли я грав у винниківському клубі, то Карпати слідкували за моїми виступами і згодом повернули з оренди. Зелено-білі дали мені шанс. Добре, що я зміг його використати.

Вербний у футболці Руха

Вербний у футболці Руха

— В чому саме полягали основні зміни?

— Передусім вони стосувалися психологічного плану. Хоча після певного періоду в Русі я додав і в ігрових аспектах. Зрештою, попереду багато роботи і всю цю історію сприймаю, як стимул. Щодо Руху, то можу сказати, що це молода команда з хорошими амбіціями. Тому не боявся туди переходити і не сприймав оренду, як крок вниз. Все, чого я потребував — це ігрова практика, яку я отримав у новій команді.

Опомнились! Карпаты спешно возвращают отданных в аренду футболистов

— Твоє повернення у рідний клуб співпало з яскравим весняним етапом — Карпати вражали успішними серіями і, здавалося, гравці отримують задоволення від того, що роблять на полі.

— Кожен з нас розумів і знав, що нам відступати нікуди. Якби Карпати не покращили результати, то на нас неодмінно чекала б зона перехідних матчів. Жодних секретів, просто ми робили те, що повинні були. Неодноразово казали про карпатівський колектив. Можу лише підтвердити цей факт — команда була єдиним цілим і хлопці допомагали одне одному. В таких умовах приємно і тренуватися, і грати.

Назар Вербный

Назар Вербний

— Незважаючи на це, наприкінці сезону були певні моменти, коли могли опуститися руки?

— Звичайно, коли ти знаходишся на дні турнірної таблиці, не береш максимум очок, то настрою це не додає. Однак ніколи не можна опускати руки. Ми вірили в те, що зможемо піднятися вище і фінішувати на рятівних місцях. В другій половині чемпіонату кожен матч був для нас ключовим. Тим більше, що практично до останнього туру все залежало тільки від нас самих і нам не потрібно було покладатися на когось чи слідкувати за паралельними матчами.

— Непростими для Карпат були поїздки на Кіровоградщину, де леви так і не змогли перемогти.

— Справді виїзні матчі проти Зірки та Олександрії виходили для нас дуже важкими. Наприклад, в передостанньому турі в Кропивницькому ми створили декілька класних моментів, які нам просто треба було реалізовувати і спокійно завершувати гру. В кожному двобої ми хотіли перемогти і думали лише про позитивний результат. Вважаю, що на нічию грати у жодному разі не можна.

— Новий сезон — це завжди нові сподівання.

— Як на мене, то зараз занадто рано прогнозувати щось. Просто потрібно виходити на поле і грати в красивий футбол. Тоді і результати прийдуть, і Україна заповнюватиметься набагато більше, ніж у минулому сезоні.

— Зараз футболісти Карпат перебувають у відпустці. У тебе є якісь особливі плани?

— Більшість часу проведу вдома. Можливо, на декілька днів виїду за місто на базу відпочинку. Ось і вся моя відпустка (посміхається).

Как выступит сборная Украины U-19 в июле на Евро-2018 в Финляндии?

  • Станет призером чемпионата Европы (34%, 175 голосов)
  • Займет 3-е место в группе и пробьется на ЧМ-2019 (U-20) (30%, 153 голосов)
  • Станет чемпионом Европы (21%, 110 голосов)
  • Займет 4-е место в группе (15%, 76 голосов)

Всего проголосовало: 514

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.