Перша ліга: гарна тенденція щодо молодих українських футболістів

Єгор Демченко поклав початок перемозі Авангарду над Іллічівцем

Відбувся передостанній тур першої ліги. Тур, який фактично вже не вирішував долю турнірної боротьби для більшості команд. Цього вікенду чернігівська Десна остаточно гарантувала собі місце в еліті українського чемпіонату. Окрім цього, бронзові нагороди першої ліги отримав Верес.

Дедалі цікавішою стає боротьба внизу турнірної таблиці. Одразу три колективи знаходяться за крок від того, щоб понизитися в класі. У звітному турі Буковина не змогла здолати представника верхньої частини турнірної таблиці — Геліос. У середині першого тайму за чернівчан відзначився 20-річний Олександр Сніжко. Перевага трималася майже до кінця зустрічі, аж поки Віталій Ольховський на 80-ій хвилині не розписався у воротах 21-річного чернівчанина Олега Мозіля. Таким чином, Буковина не змогла втримати перемогу.

А їх найближчий конкурент Суми зміг здобути три очки, перегравши Інгулець, і зрівнявся із буковинцями по очках. Обидва колективи розташувалися на 15-ій і 16-ій сходинках, маючи 33 очки. За іронією долі в заключному турі Суми і Буковина проведуть очний поєдинок, поразка в якому може коштувати місця у першій лізі.

Поки не може спати спокійно і півфіналіст цьогорічного кубка України Миколаїв, який поступився Колосу. Після поразки корабели знаходяться на відстані одного очка від перехідного матчу. Тому, як бачимо, останній тур не повинен перетворитися на сумне видовище і має подарувати інтригуючі поєдинки.

Щодо молоді, то у 33-му турі тренери команд першої ліги задіяли 45 футболістів віком до 21 року. З перших хвилин на поле вийшов 21 гравець. Ще 9 вийшло на заміну. 15 юнаків так і не були задіяні на полі.

Блискучий матч видала Скала зі Стрия. Наймолодший колектив першої ліги проявив характер і здолав Полтаву. Зі стартових хвилин дебютував у рамці воріт 17-річний (9 червня виповниться 18 років) Роман Дутка. Молодий голкіпер першим пропустив у свої ворота від досвідченого Юрія Соломки. Проте стрияни знайшли в собі сили відігратися. Менш ніж за 10 хвилин дублем відзначився Ігор Поручинський. А фінальну крапку поставив 18-річний Юрій Черепущак. Він обікрав захисників Полтави у центрі поля  і стрімко рвонув у бік воріт 20-річного Володимира Кринського. Полтавський голкіпер вийшов за межі карного майданчика, а Юрій точним ударом доправив м’яч у порожні ворота.

Одною із сенсацій 33-го туру стала перемога Авангарду над переможцем першої ліги маріупольським Іллічівцем. 19-річний Єгор Демченко на 35-ій хвилині відкрив рахунок: увірвавшись у штрафний майданчик, він ефектним ударом від поперечки доправив футбольний снаряд у сітку. В середині другого тайму маріупольці зрівняли рахунок. Проте менш ніж за 10 хвилин господарі поля заробили право на пенальті. Віталій Собко пробив, але голкіпер прочитав удар, тому доправити м’яч у ворота півзахисник Авангарду  зміг лише на добиванні, чим і встановив кінцевий результат матчу.

Єгор Демченко поклав початок перемозі Авангарду над Іллічівцем

Єгор Демченко поклав початок перемозі Авангарду над Іллічівцем

На відміну від попереднього туру, кількість юнаків у заявці команд збільшилася до 45. У передостанньому турі також тренери дали змогу більшій кількості молоді проявити себе на футбольному полі, що є гарною тенденцією.

Українська молодь в командах першої ліги. 33 тур

Клуб 1996—1997 р.н. 1998 р.н. та молодші
Старт Заміна Запас Старт Заміна Запас
Іллічівець 1 1
Десна
Верес
Колос 1
Геліос 1 1
Авангард 2 1
Нафтовик-Укрнафта 1
Черкаський Дніпро 2 1
Оболонь-Бровар 2 2 1
Арсенал 1 2
Гірник-Спорт 1
Полтава 1
Інгулець 1
Миколаїв 2 1
Буковина 3 1 1
Суми 1
Скала 2 1 5 2 2
Тернопіль 1 1
Разом 14 7 11 7 2 5

Богдан ПРОСКУРОВ



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.