Перша ліга: Мозіль зіграв другий сухий матч поспіль

Олег Мозіль 371 хвилину зберігав ворота Буковини сухими

Головним героєм серед молодих футболістів 1996—1999 років народження першої ліги у 22-му турі чемпіонату України є 20-річний воротар Олег Мозіль. Взимку він перейшов до Буковини з Карпат на правах оренди і в другому матчі поспіль зберігає ворота недоторканими. За тиждень футболіст, який потрапляв до протоколу ігор Прем’єр-ліги (проте так і не дебютував у ній), відсвяткує 21-річчя.

Окрім досягнень вихованця Карпат, молоді нема чим особливо похвалитися. Хіба що тим, що перші матчі у цьому чемпіонаті провели 21-річний Єгор Клименчук (Колос), 20-річний Андрій Маляренко (Скала) та 19-річний Олексій Лобов (Авангард), а 20-річний Павло Федосов, який восени грав за Суми, дебютував у Арсеналі.

Олег Мозіль вдруге поспіль зберіг ворота Буковини сухими. Цього разу - против Десни, одного з лідерів чемпіонату

Олег Мозіль вдруге поспіль зберіг ворота Буковини сухими. Цього разу — против Десни, одного з лідерів чемпіонату

Клименчук у своїй біографії на юнацькому рівні пограв за Шахтар та запорізький Металург, в Запоріжжі дебютував і на дорослому рівні, а останній рік провів у чемпіонаті Білорусі в складі Мінська та Нафтана.

Маляренко розпочинав свій шлях на Вінниччині — у СДЮШОР Нива (Вінниця) та Інфолайн-Поділля (Козятин), побував у складі Шахтаря, але повернувся і поїхав після цього до УФК-Карпати. А по завершенні академії потрапив до Скали.

Лобов — вихованець Сталі (Алчевськ), який останні три роки ніде не грав на офіційному рівні в Україні.

Молоді таланти України (U-21). Сезон 26. 1 ліга. 22 тур

А Федосов — вихованець чернігівської Юності, в категорії U-17 пограв за Динамо, по завершенні академії повернувся до Чернігова. Виступав за місцеву команду ЮСБ, Полісся-Юність з Добрянки, а влітку 2014-го потрапив до Арсенала-Київщини. Весну 2016-го провів у Латвії, зіграв чотири матчі за Ригу, влітку знову був в Україні, заявився за Суми. Взимку 2017-го зробив ще одну спробу закріпитися у Ризі, але за два тижні його трансфер повернувся до ФФУ, а сам Федосов потрапив до складу Арсеналу.

Юні таланти України (U-19). Сезон 26. 1 ліга. 22 тур

Відзначимо також, що вперше в цьому сезоні до протоколу матчу в клубі першої ліги потрапили 20-річний Амір Агаларов та 19-річний Владислав Барський (обидва — Миколаїв).

Агаларов на юнацькому рівні грав за миколаївські Торпедо та СДЮШОР, вже виступав за першу команду Миколаєва — навесні 2015-го.

Барський теж починав у миколаївському Торпедо, в 14 років потрапив до київського РВУФК, а по його завершенні — на півтора роки до Чорноморця. Після цього були Скала (півроку) та Суднобудівник (аналогічно), а взимку він перебрався з одного миколаївського клубу до іншого, змінивши другу лігу на першу.

Молоді та юні таланти України у 1 лізі в 2016 році. Сезон-2016/2017

Тури Under 21

(1996—1997 р.н.)

Under 19

(1998 р.н. и молодші)

Г З Г З
21 тур 13 12 8 4
22 тур 17 14 6 5
Разом 45 13 16 8

Г — грали, З — лишилися у запасі.

 



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.