Костюк: «Арбітр не розуміє, які слова тренер Шахтаря на іспанській говорить. А мої слова розуміє»

Після десятого туру в юніорській першості тривладдя: у Динамо, Шахтаря та Олександрії по 24 очка, щоправда, в останньої — на два матчі більше

У разі перемоги над киянами у матчі 10-го туру чемпіонату U-19 гірники утікали б від конкурента аж на шість очок. Та виграло у Щасливому Динамо, драматично, з незабитим пенальті й вилученням, матч приніс три очка гостям.

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк так прокоментував перемогу над Шахтарем клубній прес-службі:

— Хороший суперник, хороша гра. Тактика, яку ми обрали на гру, спрацювала. Достатню кількість моментів створювали, і реалізували їх, що не виходило в попередніх іграх. На початку другого тайму пропустили швидку контратаку і отримали гол. Те, чого ми і боялися. Але хлопці не розклеїлись, забили гол і дограли гру до кінця. Від усієї команди хочу подякувати вболівальникам, які приїхали в Щасливе нас підтримати.

Чемпіонат U-19, Шахтар, Динамо, Крістіан Біловар, Михайло Мудрик, 10 тур, 2019

Після свистка динамівці втішають автора донецького гола Мудрика. Фото shakhtar.com.

— Пенальті змінив хід гри?

— Момент з пенальті можна вважати переломним. У хлопців з’явилася додаткова мотивація. Скажу, що в цій грі була присутня нервозність, тому було багато браку. Напруга не давала гравцям спокійно приймати рішення і грати в свою гру.

— Як могли б прокоментувати перший забитий гол?

— Під час першого гола вдалася контратака. Ми на тренуваннях це моделювали: крайній гравець високо піднімається, і йде передача за спину. І Єфіменко в даному моменті добре розібрався.

— Відразу після перерви команда пропустила гол…

— У штрафному майданчику Костя грав з Мудриком і він повинен був зіграти до кінця, грати персонально з суперником. Тому ми і пропустили гол.

— Гол Шулянського теж можна назвати награною комбінацією?

— Шулянський повинен був грати або на випередження, або замикати дальню штангу. Він почув, добіг і забив гол.

Чемпіонат U-19, Шахтар, Динамо, Артем Шулянський, Михайло Мудрик, 10 тур, 2019

Шулянський і Мудрик. Герой і не дуже. Фото shakhtar.com.

— На жаль, зіграла роль робота судді не в нашу користь. Ви це теж відчули?

— Коли супернику починають допомагати судді (я про це ніколи не говорю), то вже зашкалюють емоції. Четвертий арбітр не розуміє, які слова тренер Шахтаря на іспанській говорить. А мої слова розуміє. Мене видалив, а іспанця ні.

— Але спочатку він вам жовту картку показав.

— Жовту мені показав арбітр, коли Мудрик вставив Шулянському без м’яча, а він цей момент навіть не бачив. Четвертий і боковий арбітри теж не підказали, хоча це у них на очах відбувалось. Мене це дивує. Коли четвертий арбітр підказує в нашу сторону додаткові штрафні ставити, так він його чує. Команда суперника теж хотіла виграти, вони добре пресингували, накривали. Шулянському потрібно було трохи швидше грати.

— Шахтар намагався повернути контроль м’яча, створювати небезпечні моменти біля наших воріт.

— У Шахтаря був тільки один момент, коли м’яч між захисниками пройшов, і Нещерет виручив. Більше небезпечних моментів біля наших воріт не було. 100% моментів не було. Ми грамотно оборонялися, добре перебудовувалися, і не дали Шахтарю зіграти в їхню гру.

— Червона картка Волошину — упередженість арбітрів?

— Не має він права апелювати до суддів. Це я можу кричати їм з бровки. Хоча там чистий відбір був, і наша команда виходила три в одного. Але суддя вважав за потрібне поставити штрафний і прибрати контратаку. Така ж ситуація була в Полтаві.

— У вас був непростий переліт з Македонії. У яких фізичних кондиціях знаходиться команда?

— В принципі, всі гравці темп і динаміку витримали. Правда у Єфіменка в кожній грі у другому таймі судоми, не набрав ще кращі свої кондиції. У Шулянського були судоми, але дограв матч до кінця. На ігри з Шахтарем хлопцям не потрібно додаткової мотивації. Ми намагаємося зробити так, щоб такий настрій був на всі матчі чемпіонату. Намагаємося їм це донести.

Голепад Олександрія й Волинь набили по три, та переможця не виявили



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.