Костюк про розгром Бенфіки: така перемога — найкращий подарунок для тренера (відео)

Тренер Динамо U-19 Ігор Костюк поділився враженнями від перемоги над Бенфікою у першому турі Юнацької ліги УЄФА. За словами наставника киян, хлопці повністю дотрималися плану на гру

Наставник Динамо U-19 Ігор Костюк прокоментував перемогу своїх підопічних з великим рахунком (4:0) над португальською Бенфікою в домашньому матчі в рамках 1-го туру Юнацької Ліги УЄФА. Ця перемога стала прекрасним подарунком для Ігоря Володимировича в його день народження, який він відзначав учора:

— Напевно, така перемога — це найкращий подарунок для тренера. Поки що традицію перемагати в мій день народження не змінюємо. Хлопцям велика подяка за те, що вони почули мене і зробили все, про що ми з ними домовлялися.

Післяматчеві вітання у роздягальні. Фото fcdynamo.com.

— Яким був план на гру, і чи виконала його команда?

— Так, хлопці повністю дотрималися плану на гру, чітко розуміли, як буде грати суперник, хоча про них було мало інформації. За великим рахунком, у Бенфіки всі команди грають за однаковою схемою, і ми до цього були готові. Раді, що забили чотири м’ячі і впевнено перемогли.

— Напевно, ви вірили в перемогу своїх підопічних, а чи очікували, що рахунок буде таким великим?

— Ми розуміли, що за такої гри суперника у нас буде достатня кількість моментів. Вони розташовувалися високо, особливо крайні захисники, тому виникали вільні зони, куди підключалися наші швидкі гравці — Самба і Волошин. Тож, звичайно, ми розраховували на забиті м’ячі. Вдячний команді за те, що хлопці добре спрацювали в обороні, витримали розташування і структуру, про що ми їх просили, і це принесло успіх.

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

— Вийшла прекрасна комбінація, коли другий м’яч забивав Боль, чи не шкода вам, що в тому моменті було зафіксовано офсайд?

— На тренуваннях ми награємо моменти зі швидкими атаками. Коли Боль забіг вперед, це був класичний епізод ще з часів Валерія Лобановського, коли центральний захисник підключається до атаки і забиває. Прикро, що було положення «поза грою», але комбінація вийшла відмінна, добре її розіграли. Нічого страшного, пізніше забили свої м’ячі. В цілому, сьогодні вийшла класична гра Динамо 90-х: забили швидкий м’яч, а потім всю гру ловили суперника на контратаках.

Антон Боль (№4) на висоті. Фото fcdynamo.com.

— Після повернення Боля у вас є два центральні захисники, які добре грають головою, чи акцентували на цьому увагу?

— Так, ми на тренуваннях моделювали стандартні положення. Кожен розуміє, яку зону він має закривати в атаці. Ви бачили, як ми забили перший м’яч, потім ще були моменти після стандартних положень. Завдяки цьому голу команда суперника і розкрилася, і нам вдалося забити ще три м’ячі.

— З боку здалося, що всі футболісти грали дуже строго за винятком Царенка, який виконував роль «вільного художника» і пресингував суперників попереду.

— Ні, Антон зіграв в своїй зоні. Ми просили, щоб центральні захисники суперника не розігрували м’яч вільно, щоб на них весь час здійснювався тиск. І Царенко, і Попов, і футболісти, які пізніше вийшли на заміну, це робили.

Царенко пресингує Соареша. Фото fcdynamo.com.

— Чи Бражко відпрацьовував пенальті перед матчем?

— Так. На жаль, в чемпіонаті ми багато одинадцятиметрових не забили, але сьогодні Вова реалізував пенальті холоднокровно, він молодець.

Царенко, Бражко, Діалло. Фото fcdynamo.com.

— Досвідчений Нещерет сьогодні зробив все для перемоги?

— Звісно. Руслан вже не перший рік грає за нашу команду в Юнацькій лізі УЄФА, керує обороною, додає впевненості захисникам. Його роль важлива.

Нещерет підказує щось капітану Яцику. Фото fcdynamo.com.

— Грати на стадіоні Динамо ім. В. Лобановського — особлива честь для динамівців?

— Однозначно. Величезна подяка вболівальникам, які прийшли сьогодні нас підтримати. Ми спеціально призначили гру на 16:00, щоб прийшло якомога більше глядачів. Прекрасно відчувати, коли трибуни тебе несуть вперед.

Костюка несуть на руках… Фото fcdynamo.com.

Особливо така обстановка і атмосфера важлива для молодих хлопців, адже ми постійно граємо на базі. А тут у них з’являються додаткові сили. Також дякую керівництву за прекрасне поле, на якому одне задоволення грати і досягати результату. Стадіон Динамо — наш рідний, на ньому виріс і я, і багато поколінь гравців, які працюють в клубі, приносять славу і перемоги, — цитує слова Костюка сайт Динамо.

Без голів Божевілля останніх секунд: Динамо грає внічию з Бенфікою

Золотий талант-2021. Назвіть трьох кращих гравців серпня у категорії U-19 (2002 р.н. та молодші)

  • Ілля Забарний (Динамо) (29%, 51 голосов)
  • Владислав Ванат (Чорноморець) (22%, 38 голосов)
  • Георгій Судаков (Шахтар) (13%, 23 голосов)
  • Антон Царенко (Динамо U19) (11%, 20 голосов)
  • Денис Кузик (Чорноморець) (8%, 14 голосов)
  • Богдан В’юнник (Маріуполь) (6%, 11 голосов)
  • Даніель Ківінда (Дніпро-1 U19) (2%, 3 голосов)
  • Олександр Фабер (Реал Фарма) (2%, 3 голосов)
  • Олександр Чернов (Волинь) (2%, 3 голосов)
  • Данііл Савін (Маріуполь U19) (2%, 3 голосов)
  • Артур Микитишин (Маріуполь) (2%, 3 голосов)
  • Єгор Гунічев (Краматорськ) (2%, 3 голосов)
  • Володимир Салюк (Балкани) (1%, 1 голосов)
  • Богдан Гора (Нікополь) (0%, 0 голосов)
  • Сергій Копил (Дніпро Черкаси) (0%, 0 голосов)

Всего проголосовало: 79

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.