Андрій Павелко пообіцяв провести на Закарпатті міжнародний турнір для юнацьких збірних

Андрій Павелко, Іван Дуран

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко днями відвідав із робочим візитом Закарпаття, де був приємно здивований рівнем розвитку футбольної інфраструктури та пообіцяв провести в цьому регіоні наступний Меморіал Віктора Баннікова

Проект Золотий Талант вже розповідав про стрімке покращення стану футбольної інфраструктури на Закарпатті в цілому та в Ужгороді зокрема. Ми два роки поспіль працюємо на матчах масштабного міжнародного юнацького турніру на честь Андрія Гаваші — відомого у минулому воротаря — в Закарпатті. І на власні очі бачили, як у кращий бік змінювалася ситуація.

В тему На Закарпатті учасників турніру нагороджували Андрій Гаваші й два чемпіони світу

Наразі в Ужгороді на центральному стадіоні області (Авангард) створено справжній комплекс з чотирьох стандартних полів.

Закарпаття, Ужгород, стадіон Авангард

Центральне (в чаші стадіону) та тренувальне (ближче до річки та поруч з входом до роздягалень) приємно вражають якістю газону та системою автоматичного штучного поливу.

Закарпаття, Ужгород, стадіон Авангард, тренувальне поле

Далі — штучний газон високої якості.

Закарпаття, Ужгород, стадіон Авангард, поле зі штучним газоном

За ним — ще одне тренувальне трав’яне поле.

Закарпаття, Ужгород, стадіон Авангард

Окрім цього, в столиці краю працюють стадіони Автомобіліст та Спартак, а поруч — Кам’яниця, Минай, Середнє, Мукачево...

Закарпаття, Ужгород, стадіон Автомобіліст, Сергій Беженар

Закарпаття в цьому сенсі виглядає набагато краще за багато інших регіонів України. Щоправда, велику роль в цьому відіграє допомога з боку уряду Угорщини. На жаль, доводиться констатувати, що сусідня держава робить для розвитку спортивної інфраструктури Закарпаття більше, ніж власна. І саме це — не дуже добре, українській владі потрібно перехоплювати ініціативу в цьому питанні, причому не лише на Закарпатті, але й по всій Україні.

Тим не менш, інфраструктура створена, працює, і не дивно, що Андрія Павелка вона приємно вразила.

«Закарпатська область, як один з європейських футбольних центрів України, обов’язково має бути представлена в вищому дивізіоні — УПЛ, — написав на своїй сторінці у мережі Facebook президент УАФ. — Чи буде це ФК Ужгород, чи ФК Минай, чи інший клуб — не принципово. І з таким стрімким розвитком інфраструктури — це лише питання часу!

Важливо, що в Ужгороді з цього року функціонує вже реконструйований стадіон Авангард. Саме тут в 1992 році відбувся перший матч національної збірної України і зараз стадіон готовий приймати матчі міжнародного рівня. Зокрема, на запрошення голови Закарпатської федерації футболу Івана Дурана й члена Виконкому УАФ Мирослава Щербея ми вирішили провести наступний розіграш традиційного турніру ім. В.Баннікова на Закарпатті, зокрема, на стадіоні Авангард. Запрошуємо збірні з Угорщини, Румунії, Словаччини, Польщі та інших дружніх країн долучитися до престижних змагань, які — впевнений — стануть надзвичайно яскравим святом футболу для всього Закарпаття!»

Андрій Павелко, Іван Дуран

Нагадаємо, що Меморіал Віктора Баннікова — один з двох міжнародних турнірів на рівні збірних команд, який традиційно проводить ФФУ (після перейменування — УАФ) з 2002 року. Двічі турнір не проводився — в 2014—2015 роках — у зв’язку із війною на Донбасі та побоюваннями гостей з-за кордону відвідувати Україну.

Традиційно Меморіал Віктора Баннікова проходить в Києві та Київській області. Лише в 2008 році, напередодні домашнього Євро-2009 (U-19) його провели в Донецьку та Маріуполі, для яких це була репетиція фінальної частини чемпіонату Європи. І ось тепер Меморіал Віктора Баннікова може пройти на Закарпатті, де сходяться кордони п’яти країн — України, Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії. Але для цього обіцянку Андрія Павелка має затвердити Виконком УАФ.

Пульс Олександр Петраков: «На Турнірі Баннікова у збірній України було 10 дебютантів»

P.S. Також під час поїздки по Закарпаттю Андрій Павелко відвідав місто Хуст, де побував на відкритті реконструйованого спорткомплексу Карпати з двома футбольними полями — з трав’яним та штучним покриттям, майданчиками для різних ігрових видів спорту та легкоатлетичною зоною. Матч відкриття провели команда ветеранів Зірки українського футболу та команда ветеранів Хуста, а його відвідали майже 4 000 вболівальників.

Як було Меморіал Баннікова: збірна України базується у Пущі-Водиці, тренується у Ворзелі, а гратиме у Бучі



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.