«Воротарі грали на уколах, серії пенальті навіть не тренували»

Слідом за бронзовою медаллю чемпіонату України відомий буковинський тренер Віталій Куниця отримав ще одну відзнаку. Диплом УЄФА

Нагадаємо, що влітку минулого року цей фахівець очолив Буковину U-19, з якою відразу ж дійшов до фіналу чотирьох юніорського чемпіонату першої ліги. На турнірі, що відбувався у рідних Чернівцях, команда посіла третє місце. А через кілька днів, вже у Києві, спеціаліст, склавши четверту навчальну сесію, отримав диплом УЄФА категорії B.

Буковина U-19

Буковина U-19

Та розмова тренера із прес-службою Буковини стосувалася здебільшого виступу буковинців у фінальній пульці:

— Гра з Черкаським Дніпром проходила за нашою диктовкою. Ми володіли ініціативою. Були важкі погодні умови, однак хлопці витерпіли та створили достатньо моментів. На жаль, від нас відвернулася фортуна. А серія післяматчевих пенальті, то вже лотерея. Нам не вдалося виграти. Ми розраховували подарувати вболівальникам фінальний матч на стадіоні Буковина. На жаль, не склалося.

Лотерея Черкасский Днепр начал отстаивать титул с победной серии пенальти

Матч за третє місце, то вже момент сатисфакції за те, що нас немає у фіналі. Ми не мали права програти. Вдалося підготувати команду у психологічному плані до гри за третє місце. Хлопці віддалися грі на сто відсотків. Вдалося здобути перемогу. Хоча, на мою думку, Волинь сильніша за грою, аніж Черкаський Дніпро.

— Наскільки відомо, до початку фінальної частини у нашої команди були деякі проблеми зі складом…

— Тиждень зборів ми працювали практично без воротарів. В одного голкіпера були проблеми з коліном, а у іншого — з ахілловим сухожиллям. Вийшло так, що нам не вдалося відпрацювати навіть серію пенальті. Ми берегли воротарів. Готували голкіперів конкретно до гри. Вони грали на уколах.

Не отстояли Чемпион низложен — Оболонь-Бровар разбила в финале Черкасский Днепр

Були проблеми з пахом у півзахисника Олександра Жумиги. Зрештою, хлопці відновилися до гри. Наприкінці матчу за третє місце наш воротар Костянтин Гуцул зробив чудовий сейв. Він виручив команду при рахункові 1:0. Тож недаремно берегли Костянтина. Щодо Олександра Жумиги, то він достатньо продуктивно зіграв у цих двох матчах. Зрештою, ми на цьому турнірі не програли жодної гри. Ми потрапили у призери та рухаємося далі.

Віталій Куниця з випускниками

Віталій Куниця (стоїть крайній праворуч) із колегами-випускниками

— Як оцінюєте сезон, який завершився?

— Вважаю, що сезон був вдалим для нас. Нам вдалося побудувати вертикаль від дитячих команд через U-19 до головної футбольної команди краю. Це відбулося, насамперед, завдяки підтримці управління з фізичної культури та спорту міської ради Дмитра Макаренка. Футболісти та тренери вдячні за те, що такий прошарок, як Буковина U-19 існує. Після закінчення школи хлопці не зникають, а мають можливість впродовж 2-3 років підвищувати майстерність.

— Які плани команди?

— Команду U-19 ми плануємо зібрати десь 1 серпня. Вже будемо готуватися до наступного сезону. Однак деякі футболісти будуть залучені до зборів першої команди. Найголовніше те, щоби хлопці зрозуміли до чого їм тягнутися.

Как выступит сборная Украины U-19 в июле на Евро-2018 в Финляндии?

  • Станет призером чемпионата Европы (34%, 175 голосов)
  • Займет 3-е место в группе и пробьется на ЧМ-2019 (U-20) (30%, 153 голосов)
  • Станет чемпионом Европы (21%, 110 голосов)
  • Займет 4-е место в группе (15%, 76 голосов)

Всего проголосовало: 514

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.