Перша ліга: жодного голу від молодих футболістів

Вадим Солдатенко

Протягом восьми турів команди йдуть щільною групою — лише 7 залікових пунктів відділяє 9-у команду від першої сходинки, тому кожен матч є важливим, а тимчасові аутсайдери можуть піднести сюрприз лідерам перегонів. Зокрема так сталося й у восьмому турі, коли Геліос втратив очки у грі з аутсайдером — Кременем: харків’яни мінімально поступилися на власному полі.

Це сприяло тому, що Полтава, навіть попри втрату очок, повернулася на другу сходинку турнірної таблиці. У бойовому матчі полтавські містяни розписали мирову з Нафтовиком. Господарі поля двічі засмучували 21-річного голкіпера Солдатенка, який, хоч і парирував пенальті, але не впорався із добиванням у виконанні Савіна, а потім не зміг витягнути удар досвідченого Ковпака. Інший клуб, що бореться за лідерство у чемпіонаті, — Інгулець — теж втратив очки у грі з Оболонь-Бровар. Команди розписали суху нічию.

А от Десна, яку вже дехто списував із рахунків, все ще красномовно показує, що побореться за підвищення в класі. Цього туру сіверяни перемогли 3:1 Жемчужину і завдяки цьому дихають у спину іншим лідерам, перебуваючи на 4-й позиції.

Поступово із зони аутсайдерів вибирається вчорашній представник Прем’єр-ліги Волинь. Молодий луцький колектив, мінімально переміг Суми і вперше цього року піднявся вище зони вильоту. Аналогічна ситуація і з Черкаським Дніпром — нарешті команда перервала свою безвиграшну серію, яка тривала шість матчів.

Реабілітувався перед своїми вболівальниками за втрату очок у попередньому турі Арсенал. Розгромну перемогу каноніри здобули на виїзді над Гірник-Спортом.

Щодо молоді, то, як і минулого туру, їхня результативність була далекою від ідеальної. Знову ніхто з 50-и заявлених у звітному турі молодих гравців не записав до свого активу жодного голу. Загалом же 21 гравець молодший за 21 рік вийшов у основному складі, 11 з’явилися на заміну, а 18 залишилися гріти лаву запасних.

Українська молодь в командах першої ліги. 8 тур

Клуб 1996—1997 р.н. 1998 р.н. та молодші
Старт Заміна Запас Старт Заміна Запас
Арсенал
Полтава 1
Інгулець 1
Десна
Геліос 1 1 1 1 1
Оболонь-Бровар 1 1
Колос
Миколаїв 1
Авангард 3 1
Балкани 1 1 1
Нафтовик-Укрнафта 1 1 1
Жемчужина 1 1 1
Волинь 5 1 1 2 4
Черкаський Дніпро 1 2 3 1
Гірник-Спорт 1 1
Кремінь
Суми 2
Рух 1 2

Богдан ПРОСКУРОВ



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.