Син українських батьків: другий матч Коника за Севілью Атлетіко

Маріано Коник (верхній ряд, другий праворуч) — знову у стартовому складі Севільї Атлетіко

Севілья Атлетіко — наймолодший клуб Сегунди, середній вік гравців якого складає 20,9 років. Нам ця команда цікава тим, що одразу два українських Мар’яна включено в її заявку на цей сезон. Перший з них — це 20-річний півзахисник збірної України U-21 Мар’ян Швед, що переведений сюди з молодіжної команди Севільї  (Sevilla FC Juvenil A) і включений в заявку на сезон під № 20. Другий — 19-річний захисник Маріано Коник, народжений  в Буенос-Айресі від українських батьків.

Четвертий номер Севільї Атлетіко дотепер не заграний за жодну збірну і на сайті Ла Ліги фігурує як футболіст з невизначеною національною приналежністю. Поки ж питання його футбольної національності залишається відкритим, Коник намагається закріпитись в основі нового клубу, до якого приєднався в міжсезоння.

В першому турі Сегунди Маріано відіграв повний виїзний матч проти Осасуни, і на матч 2-го туру знову вийшов в основі, зайнявши позицію центрального оборонця. Цього разу, на домашньому полі Хосе Рамон Сіснерос Паласіос, суперником андалузької команди був Вальядолід, середній вік якого (для порівняння) — 26,4 роки. В основному складі гостей на поле вийшли одразу троє гравців, що пройшли школу Севільї Атлетіко, тож команду Коника і Шведа можна назвати кузнею кадрів не лише для головного клубу Севільї.

Маріано Коник (верхній ряд, другий праворуч) — знову у стартовому складі Севільї Атлетіко

Маріано Коник (верхній ряд, другий праворуч) — знову у стартовому складі Севільї Атлетіко

Більш досвідчені гості контролювали перші хвилини матчу і на 20-й хвилині вийшли вперед. Півзахисник Вальядоліда Хайме Мата, отримавши довгу передачу з глибини поля, змістився зліва в центр і влучно пробив. Маріано Коник, що його переслідував, завадити цьому не зміг. Севілья Атлетіко нічим не відповіла і домінування гостей на полі стало ще більш відчутним, що призвело до другого голу Мата на 39-й хвилині.

Для того, щоб переламати несприятливий хід гри, тренеру господарів довелось вносити корективи у склад і Маріано Коник був замінений в перерві, поступившись місцем на полі центральному півзахисникові Гіоргі Абуржанії.

Ось як коментує свій вихід замість Коника сам 22-літній гравець національної збірної Грузії: «Першу половину матчу ми почали погано. Суперник контролював м’яч і створював багато небезпеки в нашому штрафному майданчику. Тому в перерві нам довелось змінювати ігрову схему. Заміна Маріано пов’язана тільки з цим. Щоб врятувати гру нам вкрай потрібно було забивати, тому тренер змушений був зняти центрального захисника і ввести в півзахист мене для насичення середньої лінії і більшого контролю м’яча».

Задум наставника господарів частково виправдався.

«Вихід Абуржанії у другому таймі зробив революцію в Севільї Атлетіко», — написала з цього приводу AS. Вже за хвилину після своєї появи на полі Гіоргі заробив пенальті, який реалізував Карлос Фернандес. Могли господарі і відігратись, так само як пропустити втретє, але до фінального свистка рахунок залишився незмінним.

Таким чином, проти Вальядоліда Коник провів на полі 45 хвилин. Нарівні з іншими партнерами по команді несе відповідальність за неузгоджені дії у захисті в моменти, коли було пропущено голи. Водночас, він зробив кілька важливих виносів м’яча із власного штрафного майданчика в той час, як в ньому було особливо гаряче, за що отримав порцію аплодисментів від домашньої публіки. Що ж стосується іспанських газетярів, то від Marca Маріано отримав прочерк, нарівні з іншим центральним оборонцем Алексом Муньосом, а від AS отримав один бал, так само, як всі інші гравці задньої лінії Севільї Атлетіко в цьому матчі.

В рамках третього туру, 3 вересня, філіал Севільї знову вдома прийматиме Культураль Леонеса.

Станіслав ГОЦУЛЯК

Луго уступил Спортингу. Кравец отбегал 74 минуты



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.