Скала презентувала у першій лізі юних футболістів

У першому весняному турі чемпіонату України в складах команд першої ліги з’явилася велика кількість молодих футболістів, але зі Скалою ніхто не зрівняється. Клуб зі Стрия взимку пережив оптимізацію кадрів, з основи пішло багато гравців, на заміну яким з власних резервів прибула група виконавців з команди U-19. Середній вік Скали — і до того не надто вікової — за зиму зменшився на два роки: в останньому турі осені було 22,5 роки, в першому турі весни — 20,3.

Одразу сім футболістів провели дебютні матчі у першій лізі — 19-річний Вадим Альохін, 18-річні Віталій Кузів, Сергій Мельник, Юрій Черепущак, 17-річні Василь Герег, Микола Ісаєв та Артем Челядін. Четверо з них — вихованці Скали. Челядін починав виступи в юнацькому чемпіонаті України у складі львівського УФК-Карпати, Мельник стартував у ДЮСШ-2 (Кам’янець-Подільський), а Ісаєв встиг пограти за Бастіон (Іллічівськ), ДЮСШ-11 Чорноморець (Одеса) та Говерлу (Ужгород) і лише у квітні 2016-го з’явився у Скалі.

Середній вік Скали за зиму впав до 20,3 року

Середній вік Скали за зиму впав до 20,3 року

Дебютні ігри у першій лізі провели і інші молоді футболісти. Це 21-річні Юрій Захарків (Тернопіль) та Євгеній Захарченко (Суми), майже 21-річні Олексій Клак та Олег Мозіль (обидва — Буковина), а також 19-річний Денис Антюх (Нафтовик-Укрнафта). Клак відсвяткує день народження 27 березня, Мозіль — 7 квітня.

Захарків розпочинав свій шлях у СДЮШОР (Тернопіль), потім потрапив до Карпат, а зараз повернувся — за ігровою практикою. Причому в першому ж матчі забив гол, хоча його Тернопіль не зміг здолати Суми — 2:2.

Захарченко також стартував в Сумах — в школі Зміна. Потім перебрався до Ворскли, звідти — до Чорноморця, а останні півроку провів у Німеччині. Антюх — вихованець школи Нафтовика.

Клак, як і Захарків, перші кроки робив у СДЮШОР (Тернопіль), а після цього поїхав по Україні — РВУФК (Київ), Металург (Донецьк), Сталь (Кам’янське), тепер — Буковина.

В Чернівці за ігровою практикою рушив і Мозіль, вихованець Карпат. І одразу провів сухий матч у воротах Буковини. Непоганий дебют.

Насуху відіграв і 20-річний Володимир Кринський (Полтава), який став героєм зустрічі у Києві проти Оболоні-Бровар. У першому таймі молодий кіпер відбив пенальті, а після цього його партнери забили єдиний гол. Це другий сухий матч Кринського у чемпіонаті України нинішнього сезону, а з урахуванням Кубку України — третій. Починаючи з 8 жовтня, він — основний воротар клубу, незважаючи на свій вік.

Молоді таланти України (U-21). Сезон 26. 1 ліга. 21 тур

Вперше цього сезону до протоколу матчу у першій лізі потрапили ще дев’ять гравців. Це 21-річний Єгор Клименчук (Колос), 20-річні Валентин Білик (Тернопіль), Денис Норенков (Геліос), 19-річні Єгор Демченко, Олексій Лобов (обидва — Авангард), Дмитро Стриєшин (Тернопіль), Дмитро Шведенко (Черкаський Дніпро), 18-річний Дмитро Черниш (Полтава) та 17-річний Ярослав Альохін (Скала).

Юні таланти України (U-19). Сезон 26. 1 ліга. 21 тур

Кілька слів про кожного з них. Лобов — вихованець алчевської Сталі, майже три роки ніде не був зареєстрований у якості футболіста, Альохін — вихованець Скали.

Клименчук починав грати в юнацькому чемпіонаті України за Шахтар, перейшов до запорізького Металурга, після розвалу якого їздив до Білорусі. Стриєшин та Білик — вихованці ДЮСШ (Тернопіль), обидва виступали за Поділля (Великі Гаї), перший також пограв за Ниву (Теребовля), другий — за Ланівці та ДСО (Тернопіль).

Норенков — вихованець школи Чорноморця, на кілька років їздив до Динамо, потім повернувся, а зараз поїхав до Геліоса у пошуках ігрової практики. Демченко вийшов зі школи запорізького Металурга, після його розвалу пограв за Буковину, побував навіть у Японії, а останній час тренувався у молодіжному складі Олімпіка.

Шведенко — вихованець черкаського футболу, грав за Дніпро-80, СДЮШОР Славутич, Зорю (Білозір’я) та юнацький склад Черкаського Дніпра. А Черниш пройшов систему підготовки Шахтаря з Кривого Рогу, був на контракті у Гірнику (Кривий Ріг) та Олександрії.

Молоді та юні таланти України у 1 лізі в 2016 році. Сезон-2016/2017

Тури Under 21

(1996—1997 р.н.)

Under 19

(1998 р.н. и молодші)

Г З Г З
21 тур 13 12 8 4
Разом 42 13 16 8

Г — грали, З — лишилися у запасі.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.