Артем Яшкін: «Школа МанСіті виділялася, інші команди дуже міцні, але однотипні»

Лише за крок до мети зупинилося Динамо U-13 (футболісти 2007 року народження) на міжнародному турнірі Ateitis Cup, який днями фінішував у Вільнюсі

Перемогою англійського Манчестер Сіті завершився у столиці Литви традиційний міжнародний турнір Ateitis Cup: у фіналі британці здолали київське Динамо з рахунком 1:0. Про виступ українців клубній прес-службі розповідав їхній наставник Артем Яшкін:

— Перший матч із БФА Вільнюс ми грали рано вранці, хлопці ще не прокинулися, але це не знімає з них провини за три пропущені м'ячі, які вони привезли самі собі через те, що не були достатньо сконцентрованими. Загалом же ми мали перевагу, могли забити і більше, але головним було здобути першу перемогу, щоб вдало стартувати і відчути впевненість.

— Рахунок змінювався то в одну сторону, то в іншу. Чи складно було переломити хід подій на свою користь?

— Так, по ходу зустрічі ми програвали, але хлопці молодці, що змогли проявити характер і змінити хід поєдинку. Далі вже все пішло, як потрібно. Якби не ці три помилки... Але буває і таке.

Атейтіс кап, Динамо U-13, 2019

Фото fcdynamo.kiev.ua.

— Другий суперник — Шахтар із Солігорська — виявився не таким серйозним?

— Так, ця команда виявилася слабкішою. Зізнаюся, гра була легкою. З огляду на дві перемоги, цим ігровим днем ​​я задоволений, зокрема результатом, але не самою грою. Є претензії до гравців, але ми все виправимо.

— У заключному матчі групового етапу зустрілися з латвійською Лієпаєю.

— З установкою на матч із Лієпаєю хлопці впоралися не на всі 100% — дещо не вийшло. Зокрема, хотілося, щоб команда більше контролювала м'яч. Але за виграними єдиноборствами ми суперника перевершили. Також у нас було дуже багато моментів, з реалізацією цього разу вийшло краще, хоча могли забивати ще більше. Перед матчем я сказав підопічним, що ми ще не виконали ніяких завдань, особливо налаштовувати їх було не потрібно, в цілому, вони грали нормально. Що стосується суперника, латвійці намагалися контролювати м'яч, але у них не виходило робити це так якісно, ​​як їм би того хотілося. В результаті, ми робили відбори на чужій половині поля і проводили швидкі атаки, власне, після яких ми і забили свої м'ячі.

Атейтіс кап, Динамо U-13, Метта, 2019

Фото fcdynamo.kiev.ua.

Наш суперник по чвертьфіналу, команда Метта — дуже міцна. Вони боролися, але ми виявилися сильнішими: правильно побудували гру тактично, і установку хлопці виконали з перших хвилин, і моменти реалізували. В цілому, не сказав би, що гра була дуже напруженою. Цей компонент, безумовно, присутній, але не до такої міри, як у півфіналі.

Що стосується півфінального поєдинку з Динамо (Тбілісі), перший тайм ми трохи провалили, установка не була виконана. Просив хлопців не фолити поблизу свого штрафного майданчика, але удар суперника зі стандарту привів до пропущеного м'яча. Так вийшло, що з трьох небезпечних штрафних один таки залетів. А от у другому таймі ми повністю переграли суперника, тож голи були справою часу. У нас є виконавці, які змогли реалізувати ті моменти, які у них були. Могли забити більше, але добре, що вистачило і двох м'ячів для перемоги.

Атейтіс кап, Динамо U-13, Динамо Тблісі, 2019

Фото fcdynamo.kiev.ua.

— Те, що в першому таймі м'ячем більше володіли тбілісці — це заслуга суперника чи наша вина?

— Самі винні, оскільки неправильно перебудовувалися, невірно відбирали м'яч і виходили в атаки, а також грали дуже вузько, а в другому таймі, так би мовити, «розправили крила», фланги почали працювати, в середині поля був дуже хороший відбір м'яча, і ми повністю контролювали гру, в результаті чого забили свої м'ячі.

— У фіналі динамівців чекав Манчестер Сіті.

— Гра була цікавою, хлопці виконали все, про що ми домовлялися. Манчестер Сіті трохи більше володів перевагою, зокрема в контролі м'яча в процентному співвідношенні, проте ми грали гостріше, і у нас було більше моментів, які ми, на жаль, не реалізували. Самою грою я задоволений. Наприкінці першого тайму спрацювало відоме футбольне правило: не забили з вигідної позиції ми — і через хвилину пропустили випадковий гол зі стандарту. Більше у МанСіті стовідсоткових моментів не було. Загалом, гра була рівною. Якби ми забили першими, думаю, виграли б.

Атейтіс кап, Динамо U-13, Манчестер Сіті, 2019

Фото fcdynamo.kiev.ua.

— На цьому турнірі ви зустрічалися з представниками різних футбольних шкіл. Чи був цей досвід корисний?

— У плані досвіду особливо корисною була якраз гра з англійцями. Школа Манчестер Сіті виділялася, інші ж команди дуже міцні, але однотипні.

— Які загалом залишилися враження від турніру?

— Змагання сподобалися. Звичайно, грати три матчі на день — це для дітей жорстоко, особливо, коли одна гра рано вранці, а інша — пізно ввечері. Та й багато переїздів було, а в іншому все добре.

Не удержали Динамо в компенсированное время упустило победу над Шкендией

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.