Вернидуб: «Вважаю Луніна дуже сильним голкіпером — нічим не гіршим від Масіпа»

Колишній головний тренер Зорі Юрій Вернидуб поділився враженнями від нинішнього стану справ його колишнього підопічного, а тепер воротаря Вальядоліда Андрія Луніна

— Мені було цікаво почути від наших футболістів, у чому полягає різниця деяких аспектів того ж тренувального процесу як саме працюють в Іспанії, — цитує Юрія Вернидуба Футбол 24. — Побував на грі команди Андрія Луніна: Вальядолід приймав Осасуну. На жаль, Андрій також опинився у запасі.

Як Лунін реагує на той футбол, у який грають із ним клуби Реал, Леганес, а тепер і Вальядолід?

— Ви знаєте, я не помітив, щоб Андрій був пригніченим. Ми нормально поговорили. Я запитав: "Як справи? Чому так?" Лунін відповів: "Що є – те є. Працюю посилено". Тренер Вальядоліда днями сказав в інтерв’ю, що у них №1 це Масіп. Андрій, мовляв, також отримає ігровий час, але у Кубку Іспанії.

Звісно, це б’є по нашому голкіперу. Але він молодець. Працює, наче нічого не сталося, очікує свого шансу і постарається його використати. Безперечно, зараз не найкращий час для Андрія. Я вважаю його дуже сильним голкіпером нічим не гіршим від Масіпа. Найголовніше щоб він не опускав руки.

До речі, Лунін задоволений, що приїхав у збірну, і Андрій Миколайович довірив йому провести матч із Нігерією. Для нього це було дуже важливо отримав ігрову практику. Звісно, нелегко. Минулий сезон просидів у Леганесі. Зараз, аналогічно, у Вальядоліді. Я його чудово розумію, але кажу: потрібно чекати шанс все одно буде.

Луніну в Іспанії подобається. Вивчив іспанську мову: "Я розумію все, що каже тренер, усі вимоги. Можу спілкуватися з командою, якщо розмовляти не дуже швидко". Андрій продовжує працювати хоче довести свою іспанську до ідеалу, щоб не було ніяких проблем.

Ви зсередини вивчили іспанську футбольну кухню — рівень, організацію, методи тренування. На скільки років Україна відстає у своєму розвитку? На 50? На 100?

— Мені б не хотілося критикувати Україну. Я у цій країні живу і дуже її люблю. Тож не казатиму, на скільки років. Скажу лише, що таки дуже відчутно відстаємо. Для того, аби розвиватися, потрібно рухатися вперед. Варто їздити, дивитися, спілкуватись. Іншого виходу з цієї ситуації я не бачу.

Візьмемо, до прикладу, маркетинг. Я побував на двох іграх Сегунди. Перша гра: Ельче проти Луго. Щоб ви розуміли, це дві команди, які ведуть боротьбу за виживання у другому іспанському дивізіоні. Вони зіграли — 1:1, а на 20-тисячному стадіоні були присутніми 11 тисяч глядачів.

Другий матч — Райо Вальєкано проти Расінга. На 16-тисячній арені — 14 тисяч глядачів. Повний стадіон! Я вже не кажу про матч Ла Ліги Реал Леванте. Сантьяго Бернабеу вміщує 75-77 тисяч (81044, Футбол 24), і от тисяч 60 на цій грі були точно. А Леванте це ж не гранд, у кращому випадку — лише середняк… Для іспанців футбол це шоу.

Обыграл вратаря Первый после Лунина: полузащитник Зари признан лучшим футболистом Украины

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.