Олександр Петраков: «На Турнірі Баннікова у збірній України було 10 дебютантів»

Нещодавно у Києві та області проходив Меморіал Баннікова, в якому брали участь вісім юнацьких збірних U-17. Синьо-жовті на цих змаганнях посіли друге місце, поступившись у фіналі команді Туреччини по пенальті

Утім, головний тренер збірної України U-17 (футболісти 2003 року народження) Олександр Петраков залишився задоволеним діями своїх підопічних на Турнірі Віктора Баннікова. Про що й розповів у коментарі прес-службі УАФ.

— Олександре Васильовичу, ви дуже засмутилися з приводу того, що не вдалося перемогти на домашньому турнірі?

— Не без цього, звичайно. Але я вже не раз повторював, що наша команда готується до кваліфікації чемпіонату Європи, і Турнір Віктора Баннікова був одним з етапів цієї підготовки.

Меморіал Баннікова, Україна U-17 (2003 рн), Михайло Хромей, 2019

С турками не впоралися. Фото прес-служби УАФ.

— Що вам найбільше не сподобалося в діях підопічних у фінальному матчі з турками?

— В останній зустрічі групового раунду наставник турецької збірної дав відпочити шістьом своїм провідним футболістам, ми ж такого в матчі з Ізраїлем дозволити собі не могли. Проте після поєдинку з турками я подякував хлопцям. Вони провели хороший матч, враховуючи, що за п'ять днів команда зіграла чотири поєдинки, причому на цьому зборі в нас було 10 дебютантів. У зв'язку з цим хочу подякувати керівництву УАФ за те, що надало нам п'ять днів для тренувань. І самі умови роботи й проживання були на гідному рівні.

— У цієї збірної, як ви говорили, триває селекція. Проте відрізками команда показує непоганий футбол. В якому з матчів у вас було найменше претензій до підопічних?

— Саме в поєдинку з Ізраїлем. Після зустрічей із Латвією та Азербайджаном на турнірі був день відпочинку, тому ми з хлопцями провели тактичне тренування, розібрали дії ізраїльтян, усе показали. І що приємно — що ті самі новачки все зрозуміли, оскільки всі наші завдання в матчі з ізраїльтянами були виконані.

— Після цього турніру ви вже не будете казати, що талановитих футболістів 2003 року народження в нас не вистачає?

— Давайте поки що нічого говорити не будемо (посміхається). У тренерів завжди знайдуться претензії до виконавців, а тим більше в такому віці. Варто когось похвалити, як гравець знижує до себе вимоги. Тому будемо працювати й намагатися піднімати рівень майстерності цих хлопців.

Меморіал Баннікова, Україна U-17, Азербайджан U-17, 2019

Азербайджанців подужали, хоча два й пропустили. Фото прес-служби УАФ.

— Які найближчі плани вашої команди?

— Участь у турнірі чотирьох збірних. 19 вересня команда збирається, а вже 21-го в нас гра з Латвією. 23-го числа зіграємо з Туреччиною, а 25-го — з Північною Македонією. Хочеться вірити, що клуби з розумінням поставляться й відпустять футболістів, на яких прийде виклик, оскільки часу на експерименти не залишається, за два місяці — старт кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи, а група в нас дуже серйозна...

Нагадаємо, що у кваліфікаційному раунді Євро-2020 (U-17), який у листопаді проходитиме в Португалії, збірна України зіграє з командами Грузії (13-го числа), Албанії (16-го) та Португалії (19-го).

Не вешать нос! Ротань трагедии из поражения не делает. Может и финны не празднуют?

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков августа в категории U-19 (2000 г.р. и моложе)

  • Владислав Ванат (Динамо U-19) (20%, 78 голосов)
  • Олег Очеретько (Шахтер U-21) (15%, 60 голосов)
  • Владислав Супряга (Днепр-1) (14%, 55 голосов)
  • Алексей Кащук (Мариуполь) (11%, 44 голосов)
  • Ярослав Надольский (Динамо U-21) (11%, 44 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (9%, 34 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (7%, 27 голосов)
  • Георгий Судаков (Шахтер U-19/21) (5%, 19 голосов)
  • Даниил Кравчук (Ворскла U-19) (4%, 16 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (4%, 16 голосов)

Всего проголосовало: 244

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.