Сьогодні стартує чемпіонат ДЮФЛУ: останній перед Еліт-лігою

Про сьогоднішній старт нового чемпіонату ДЮФЛУ серед команд вищої ліги проект Золотий Талант вже повідомляв. Відомо й про те, що даний турнір, швидше за все, стане останнім у подібному форматі

Під час серпневого засідання виконкому Дитячо-юнацької футбольної ліги України у київському Будинку футболу відбувалося й обговорення довгоочікуванного створення Еліт-ліги ДЮФЛУ.

Організація ліги, в якій би грали найкращі футбольні школи, має підвищити рівень змагань і, як наслідок, покращити підготовку футболістів. Ця ініціатива була підтримана керівництвом Української асоціації футболу, повідомляє прес-служба УАФ.

Поділили Чемпіонат ДЮФЛУ (вища ліга): могутня група 2 як репетиція Еліт-ліги

Були розроблені регламент, критерії атестації та структура змагань. Але клуби ДЮФЛУ не змогли дійти спільної думки в цьому питанні. Тому після обговорення ситуації, що склалася, на виконкомі було ухвалено рішення відкласти створення Еліт-ліги.

Але в регламенті змагань уже прописано, що з наступного сезону Еліт-ліга буде створена. Члени виконкому навіть затвердили структуру змагань — новий турнір матиме дві групи по 10 команд, які відповідатимуть спортивним вимогам та критеріям атестаційного регламенту. Групи будуть сформовані за географічним принципом, змагання пройдуть у два кола, після чого кращі команди в матчах плей-офф визначать чотирьох учасників фінальних турнірів. Для усунення існуючих між учасниками ДЮФЛУ протиріч у питанні запуску Еліт-ліги було ухвалено рішення створити робочу групу, яка протягом року буде координувати підготовку до реформування змагань.

У нинішньому сезоні змагання пройдуть за звичною схемою. У вищій лізі в чотирьох вікових категоріях зіграють 40 команд (чотири групи по 10 команд). Після двоколового турніру у стикових матчах найсильніші команди визначать вісім учасників фінальних турнірів.

Розминка Динамо виграло турнір Перша столиця, обігравши у фіналі Шахтар

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков августа в категории U-19 (2000 г.р. и моложе)

  • Владислав Ванат (Динамо U-19) (20%, 78 голосов)
  • Олег Очеретько (Шахтер U-21) (15%, 60 голосов)
  • Владислав Супряга (Днепр-1) (14%, 55 голосов)
  • Алексей Кащук (Мариуполь) (11%, 44 голосов)
  • Ярослав Надольский (Динамо U-21) (11%, 44 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (9%, 34 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (7%, 27 голосов)
  • Георгий Судаков (Шахтер U-19/21) (5%, 19 голосов)
  • Даниил Кравчук (Ворскла U-19) (4%, 16 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (4%, 16 голосов)

Всего проголосовало: 244

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.