Шахтар вдруге поспіль взяв Кубок Карпат

Шахтер U-17, Кубок Карпат, 2019

Перемогою юнаків донецького клубу завершився ювілейний 10-й міжнародний турнір Кубок Карпат, що проходив наприкінці серпня у Львові та Дублянах. За перемогу змагалися команди U-17 із України, Польщі та Чехії

Дитячо-юнацька футбольна школа Карпати за сприяння львівської міської Ради провела черговий, вже десятий за ліком, міжнародний турнір для випускних класів футбольних шкіл за участю восьми команд з України, Польщі та Чехії (гравці 2003 року народження).

Окрім 17-річних гравців клубної школи та Академії Карпат, за трофей змагалися їхні однолітки із донецького Шахтаря, ФК Львів, моршинської Скали, Барси із Сум, а також дві команди з-за кордону: Академія футболу Лодзя (Польща) та чеський Банік з Острави.

Матчі відбувалися у Львові на верхніх полях стадіону Україна, Прогресі, Соколі, а також на стадіоні ЛНАУ в Дублянах, повідомляє сайт ДЮФШ Карпати.

Першим суперником «школярів» Карпат була сумська Барса. На 21-й хвилині капітан зелено-білих Віталій Роман здійснив рейд центром поля і вивів на побачення центрфорварда Нікіту Рогачова, який і відкрив рахунок. На 35-й хвилині Рогачов забив вдруге після прострільної передачі з правого флангу від Максима Марича. До перерви Барса один гол відіграла, бездоганно виконавши з 17-ти метрів штрафний удар.

Кубок Карпат, Карпати, Барса, 2019

Фото school-karpaty.com.ua.

Друга половина зустрічі пройшла за великої переваги вихованців Івана Шуги та Василя Леськіва. Ледь розпочався тайм, як Рогачов відзначився втретє, у падінні зігравши на випередження. Згодом, на 55-й, 61-й і 72-й хвилинах, почин голеадора продовжили, відповідно, Роман Шостак, Назарій Федурко та гравець, який перебуває на перегляді, котрий сам заробив і сам реалізував пенальті.

З-поміж інших результатів дня відзначаємо перемогу Лодзя над Скалою, та розгром академіками Карпат чеського Баніка.

Наступного дня їм було не до гольової феєрії, бо зіткнулися з Шахтарем під орудою Олександра Ситника й Сергія Даценка. І вибороли поважну нічию — 1:1.

Карпати ж зустрічалися з польською командою Академії UKS SMS (Лодзь), яка у першому турі завдала поразки вихованцям моршинської Академії футболу Скала. Завдяки голу Нікіти Рогачова, який наприкінці зустрічі, випередивши захисника, закинув круглого за комірець голкіперу, здобули мінімальну перемогу. Згодом той же Рогачов заробив пенальті, проте Яців не зумів переграти воротаря.

Кубок Карпат, Карпати, Лодзь, 2019

Фото school-karpaty.com.ua.

Після виснажливої боротьби з Шахтарем хлопці з УФК-Карпати у 3-му турі були боляче биті земляками зі Львова (1:5), гірники ж розгромили Банік (5:0).

Програли й Карпати, відверто проваливши гру зі Скалою. Далася взнаки відсутність двох провідних гравців (капітан Віталій Роман та Євгеній Биков напередодні відбули до Києва в розташування юнацької збірної України). Через травми та сімейні обставини були відсутні ще ряд гравців основного складу. На щастя для львів’ян цей рахунок виявився достатнім для того, щоб все таки фінішувати на першому місці у своїй групі А: у карпатівців виявилася найкраща різниця забитих і пропущених м’ячів.

Кубок Карпат, Карпати, Скала, 2019

Фото school-karpaty.com.ua.

Результати матчів

Група А

19 серпня

Карпати — Барса — 6:1

Академія футболу Лодзя — Скала — 1:0

20 серпня

Карпати — Академія футболу Лодзя — 1:0

Барса — Скала — 2:3

21 серпня

Академія футболу Лодзя — Барса — 2:0

Скала — Карпати — 3:0

Турнірне становище: 1. Карпати — 6 очок, 2. Скала — 6, 3. Академія футболу Лодзя — 6, 4. Барса — 0.

Група Б

19 серпня

УФК-Карпати — Банік — 7:1

Шахтар — Львів — 3:1

20 серпня

УФК-Карпати — Шахтар — 1:1

Банік — Львів — 0:2

21 серпня

Шахтар — Банік — 5:0

Львів — УФК-Карпати — 5:1

Турнірне становище: 1. Шахтар — 7 очок, 2. Львів — 6, 3. УФК-Карпати — 3, 4. Банік — 0.

В останній ігровий день, 22 серпня, відбулися стикові матчі, після яких визначилися переможці та призери Кубку Карпат. Матчі за 7-е, 5-е та 3-є місця відбувалися одночасно о 10 годині на трьох стадіонах міста Лева.

А після їх закінчення о 12-й годині на львівському стадіоні Україна у фінальному матчі зійшлися ДЮФШ Карпати та Академія футболу донецького Шахтаря. Фінал вдався на славу. Донеччани двічі виходили вперед, і двічі карпатівці зрівнювали рахунок. Вперше гірники відкрили рахунок на 33-й хвилині, з мінімальною перевагою Шахтаря команди й пішли на перерву.

Карпаты U-17, Шахтер U-17, Кубок Карпат, 2019

Фото fckarpaty.com.

Ледь розпочався другий тайм, як вихованці Івана Шуги, Василя Леськіва та Назара Савицького зусиллями Віталія Гренди зрівняли рахунок. Півзахисник красивим обвідним ударом, змістившись з правого флангу у центр вразив ворота суперника. Рахунок 1:1 протримався до 56-ї хвилини, коли гості спіймали зелено-білих на контратаці. З першим ударом гравця Шахтаря Орест Лука справився, однак з другої спроби той таки переграв голкіпера Карпат. Вдруге відігралися карпатівці на 65-й хвилині, коли після масованої атаки, підключившись до атакувальних дій, вдало зіграв захисник Давидов.

Та в останній п’ятихвилинці регламентованого часу донеччани забили двічі і обидва рази після 11-метрових штрафних! Тож, у підсумку — 2:4 і головний приз, як і торік, стає власністю вихованців Академії футболу донецького Шахтаря.

22 серпня

Матч за 7-е місце

Барса — Банік — 0:3

Матч за 5-е місце

Академія футболу Лодзя — УФК-Карпати — 1:4

Матч за 3-є місце

Скала — Львів — 1:2

Фінал

Карпати — Шахтар — 2:4

Одразу після закінчення фінального матчу відбулася урочиста церемонія закриття змагань і нагородження учасників та призерів.

Найкращим воротарем визнано Максиміліана Чолека (UKS SMS Лодзь, Польща);

Максим Большаков, Львов U-17, Кубок Карпат, 2019

Максим Большаков. Фото school-karpaty.com.ua.

захисником — Максима Большакова (Львів),

нападником — Максима Скибинського (Шахтар).

Максим Скибинский, Шахтер U-17, Кубок Карпат, 2019

Максим Скибинський. Фото school-karpaty.com.ua.

Найкращим голеадором турніру став Нікіта Рогачов з Карпат, а найкращим гравцем цьогорічного Кубку Карпат — донеччанин Данило Удод.

Данило Удод, Шахтер U-17, Кубок Карпат, 2019

Данило Удод. Фото school-karpaty.com.ua.

Всі переможці попередніх турнірів Кубок Карпат:

2009

СДЮШОР Карпати (Львів)

2010

Карпати-2 (Львів)

2011

Академія футболу Карпати (Львів)

2012

Динамо (Київ)

2013

Сігма (Оломоуц, Чехія)

2014

УФК-Карпати (Львів)

2015

УФК-Карпати (Львів)

2016

Не проводився

2017

УФК-Карпати (Львів)

2018

Шахтар (Донецьк)

Знай наших! На турнірі у Румунії Карпати у фіналі розбили Спартак

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков августа в категории U-19 (2000 г.р. и моложе)

  • Владислав Ванат (Динамо U-19) (20%, 78 голосов)
  • Олег Очеретько (Шахтер U-21) (15%, 60 голосов)
  • Владислав Супряга (Днепр-1) (14%, 55 голосов)
  • Алексей Кащук (Мариуполь) (11%, 44 голосов)
  • Ярослав Надольский (Динамо U-21) (11%, 44 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (9%, 34 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (7%, 27 голосов)
  • Георгий Судаков (Шахтер U-19/21) (5%, 19 голосов)
  • Даниил Кравчук (Ворскла U-19) (4%, 16 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (4%, 16 голосов)

Всего проголосовало: 244

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.