Динамо у меншості подолало Шахтар у масштабній серії пенальті

Динамо U-17 — Шахтар U-16 — 1:1 (пенальті — 6:5), турнір Андрія Гаваші, 2019

У старшій віковій категорії U17 на VI міжнародному юнацькому футбольному турнірі на честь Андрія Гаваші жереб звів у півфінальній парі фаворитів — Шахтар та Динамо, матч між якими завершився унічию, тож довелося з’ясовувати стосунки у серії 11-метрових ударів

Цей матч сміливо міг тягнути на звання фінального на VI міжнародному юнацькому футбольному турнірі на честь Андрія Гаваші, адже зустрічалися представники двох топ-клубів. Але так вирішив жереб, тому до фіналу мав пройти хтось один. Спочатку здавалося, що динамівці матимуть перевагу. По-перше, у Сергія Беженара та Євгена Лозинського (вони очолили команду лише влітку) — більш дорослі гравці: 2003 рік народження проти 2004-го і місцями навіть 2005-го у гірників. Досвід, впевненість, антропометрія — все це було на користь Динамо.

По-друге, Олександр Князєв та Олександр Максимов (вони також очолили команду лише влітку) навіть у поколінні 2004 року народження не могли розраховувати на всіх найсильніших. Справа в тому, що до команди U-17 було переведено групу лідерів команди U-16: це Олег Чуйко, Іван Лосенко, Олег Пушкарьов, Данило Удод. А Андрій Булеза (до речі, вихованець закарпатського футболу) дебютував навіть за команду Шахтаря U-19.

Саме тому ігрова перевага Динамо на початку зустрічі нікого не дивувала. Небезпеку біля воріт Дениса Барченка створювали Ілля Скрипник, Кіріл Попов, Назар Волошин, але забити їм не вдалося.

Динамо U-17 — Шахтар U-16 — 1:1 (пенальті — 6:5), турнір Андрія Гаваші, 2019, Кіріл Попов

Фото ffz.org.ua

Поступово Шахтарю вдалося трохи вирівняти гру, а на 38-й хвилині капітан киян Даніїл Хрипчук, маючи попередження за розмови з арбітром, після втрати м’яча в центрі поля демонстративно схопив суперника руками і отримав друге попередження, а разом з ним — вилучення.

Молодші розібралися Шахтар вдруге розгромив Чорноморець і зіграє у вирішальному матчі з київськими футболістами

Враховуючи чисельну перевагу, з початком другого тайму концепція змінилася. Тепер вже Шахтар розгортав свої атаки, а динамівці розраховували на контргру. Довелося показувати своє вміння Артему Фастову — наприклад, після дуже небезпечного удару Давида Мурадяна. В стилі Андрія Ярмоленка намагався пробити Євген Лещинський, а мети досяг удар Кирила Сігеєва з-за меж штрафної площі. Сміливий рейд вперед по лівому краю здійснив представник 2005 року народження Данило Гетьман, від кута штрафної відпасував поперек поля на Сігеєва, а той чітко пробив в нижню шістку — 0:1.

І тут Динамо зрозуміло, що втрачати вже нічого. Ще до цього намагався пробити по воротах у падінні Волошин, а на заключних хвилинах чудово проявили себе в атаці новачки Динамо — Арсен Слободян (Скала Моршин) та Михайло Бакушкін (КОДЮСШ Арсенал Щасливе). Допомагали, звісно, й інші кияни, але ці двоє діяли найгостріше саме біля воріт Барченка, причому непогано розуміли один одного. Слободян двічі бив дуже небезпечно (воротар витягнув м’яч з дев’ятки, потім захисник заблокував постріл), а Бакушкін спочатку цікаво асистував, а пізніше заробив пенальті, який сам же і виконав.

Йшла передостання хвилина основного часу. За регламентом у разі нічиєї у плей-офф команди одразу б’ють пенальті, а ця серія вийшла масштабною. З кожного боку — по вісім ударів. Причому кияни першими не забили, а потім не реалізували й п’ятий удар, але гірники не зуміли з цього скористатися. А потім, коли почалася гра на нервах до першої помилки, не влучив у ворота Іван Борисенко.

Динамо U-17 — Шахтар U-16 — 1:1 (пенальті — 6:5), турнір Андрія Гаваші, 2019

Фото ffz.org.ua

Щоправда, найбільш невтішним після завершення матчу Антон Дрозд — ще один хлопчина 2005 року народження. Він мав шанс поставити крапку, але програв дуель Фастову. Втішали його дві команди Шахтаря одразу, адже підтримувати одноклубників приїхали й футболісти команди U-15, які на цьому ж ужгородському стадіоні Автомобіліст зранку позитивно вирішили питання виходу до фіналу.

В категорії ж U-17 у фіналі зіграють Динамо та ОК ім. І.Піддубного. А Шахтар U-16 зустрінеться з УФК Дніпро.

Динамо U17  Шахтар U16  1:1 (пенальті — 6:5)

Голи: Михайло Бакушкін (79, з пенальті) — Кирило Сігеєв (68).

Серія пенальті: 0:0 Баранюк (воротар), 0:1 Василенко, 1:1 Бакушкін, 1:1 Сігеєв (воротар), 2:1 Опанасенко, 2:2 Христенко, 3:2 Микитишин, 3:3 Лещинський, 3:3 Урсолов (воротар), 3:3 Дрозд (воротар), 4:3 Слободян, 4:4 Гетьман, 5:4 Єгоров, 5:5 Яременко, 6:5 Дячук, 6:5 Борисенко (мимо).

Динамо (4-1-4-1): Фастов — Дячук, Опанасенко, Броварський (Єгоров, 31), Мисляй — Хрипчук — Малиш (Баранюк, 50), Міщенко (Микитишин, 41), Скрипник (Урсолов, 72), Волошин (Бакушкін, 63) — Попов (Слободян, 56).

Тренери: Сергій Беженар, Євген Лозинський.

Шахтар (4-2-3-1): Барченко — Меленівський (Дрозд), Христенко, Савченко, Гетьман — Роспутько (Василенко, 41), Сігеєв — Мурадян (Яременко), Глущенко (Пухтєєв), Борисенко — Уваров (Лещинський, 41).

Тренери: Олександр Князєв, Олександр Максимов, Олександр Купальний, Юлія Кревсун.

Вилучення: Хрипчук (38, повторне попередження).

Андрій КУДИРКО

Контури сезону Чемпіонат ДЮФЛУ (вища ліга): могутня група 2 як репетиція Еліт-ліги



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.