Футболісти Олімпійського коледжу покарали Металург за погану реалізацію та вийшли у фінал

Металург Запоріжжя U-15 — ОК ім. І.Піддубного U-15 — 0:1, Назар Кайда, турнір Андрія Гаваші, 2019

На VI міжнародному юнацькому футбольному турнірі на честь Андрія Гаваші у віковій категорії U-15 сьогодні, 17 серпня, пройшли стикові матчі, в яких визначилися претенденти на конкретні місця. А у фіналі зіграють футболісти Олімпійського коледжу, які покарали запорізький Металург за недбалість при реалізації своїх моментів, та Шахтаря

У віковій категорії U-15 (футболісти 2005 року народження) на шостому за ліком міжнародному юнацькому футбольному турнірі на честь Андрія Гаваші в півфіналі ми стали свідками дуже цікавої розв’язки у матчі між запорізьким Металургом та Олімпійським коледжем імені Івана Піддубного з Києва. Перший тайм матчу, який відбувся на полі №3 ужгородського стадіону Авангард, був нічийним і за результатом, і за грою.

У Металурга можна пригадали вихід на ударну позицію Данила Грабовецького по лівому краю та фірмове підключення до атаки центрального захисника Іллі Шатова, який ледь не увірвався до штрафної площі киян. Олімпійці могли пригадати неточний удар лівого півзахисника Богдана Максименка та активність центрального форварда Максима Курупка.

У перерві Олег Локов та Владислав Корнєєв підсилили гру своєї команди, зробивши заміни. На поле вийшли футболісти, яких глядачі та експерти під час матчів турніру звикли бачити у якості лідерів. Майже повністю змінилася лінія нападу (лише Грабовецький змістився зліва в центр), а гра команди стала набагато більш гострою.

Але Металург, який влітку залишився без свого головного центрфорварда Вадима Ситнікова (тут він вже грає та забиває за Шахтар), ніяк не міг перетворити ігрову перевагу в голи. Моментів було дуже багато. З лідерами, які вийшли на поле в другому таймі, запоріжці затисли суперника на їх половині поля. Бив Артур Сосницький, виходив він на віч з воротарем Грабовецький, який трохи пізніше намагався влучити у рамку обвідним ударом. Головою послав м’яча до рук воротаря киян Микита Воробйов після навісу Микити Куралеха, а трохи пізніше той же Воробйов пробив не лобом, а маківкою — вище воріт. У стійку після стандарту влучив центральний захисник Артем Бруй, а після добивання Куралеха врятував воротар Арсен Черненко.

Груповий етап Футболісти Дніпра та Карпат втратили лідерство і не опинилися у одній компанії з Шахтарем

Шикарний сейв Черненка відбувся і вже за рахунку 1:0 на користь його команди. Металург організував чітку атаку, Куралех викотив м’яча під удар Даніїлу Кравчуку, той бив у дальній кут, але голкіпер неймовірним чином відвів загрозу. Знову намагався проявити себе захисник Шатов, але не влучив у ворота.

На той час запоріжці вже почали метушитися. Адже на 60-й хвилині кияни несподівано забили. Олімпійцям вдалася одна з нечисленних контратак, під час якої вони отримали право на кутовий, а Назар Світловський на ближньому куті воротарського майданчика завдав результативного удару головою.

За логікою гри це не зовсім справедливий результат, але у футболі виграє той, хто забиває. До речі, Олімпійський коледж міг забити і вдруге. Вже на останніх хвилинах Назар Кайда зі штрафного влучив у поперечину.

Металург Запоріжжя U-15 — ОК ім. І.Піддубного U-15 — 0:1, Назар Кайда, турнір Андрія Гаваші, 2019

І тепер 18 серпня у фіналі на центральному полі стадіону Авангард о 10:00 зіграє ОК ім. І.Піддубного. А його суперник визначався у паралельному матчі на стадіоні Автомобіліст: Шахтар повторно розгромив Чорноморець, цього разу скромніше — 5:0. А Металург зіграє на полі №3 стадіону Авангард (теж 18 серпня о 10:00) з одеситами у матчі за 3-е місце.

Металург U-15 — ОК ім. І.Піддубного U-15 — 0:1

Гол: Назар Світловський (60).

Металург (4-1-4-1): Каріка — Соснов, Шатов, Пшеничний (Бруй, 36), Плохотнік — Кравчук — Мироненко (Куралех, 36), Мачулян (Гончаренко, 36), Максименко (Воробйов, 36), Грабовецький — Монахов (Сосницький, 36).

Тренери: Олег Локов, Владислав Корнєєв.

ОК ім. І.Піддубного (4-2-3-1): Черненко — Середа, Світловський, Атаманчук, Задорожний — Ващенко (Пилипчук), Кайда — Бойко, Жук, Максименко — Курупко (Давиденко).

Тренер: Валерій Журавльов.

Андрій КУДИРКО

Контури сезону Чемпіонат ДЮФЛУ (вища ліга): могутня група 2 як репетиція Еліт-ліги



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.