Футболісти Дніпра в Ужгороді втратили лідерство і пропустили вперед запорозький Металург

Дніпро U-15 — Металург U-15 — 0:1, турнір Андрія Гаваші, 2019

Лише в третьому турі VI міжнародного юнацького футбольного турніру на честь Андрія Гаваші футболісти запорозького Металурга 2005 року народження здобули першу перемогу і очолили турнірну таблицю в групі B, посунувши з першої сходинки Дніпро

В перших двох турах VI міжнародного юнацького футбольного турніру на честь Андрія Гаваші в групі B вікової категорії U-15 (футболісти 2005 року народження) три матчі з чотирьох завершилися унічию. І тільки Дніпро зумів розтрощити ужгородську СДЮШОР — 7:1, після чого з чотирма очками очолив турнірну таблицю в групі.

І для збереження лідерства підопічним тренерів Івана Котенка та Андрія Задорожного достатньо було не програти. Навряд чи ужгородці в паралельному матчі з Металістом 1925 могли вдруге поспіль пропустити настільки багато голів, тому Дніпро з п’ятьма очками та дуже солідною різницею забитих та пропущених м’ячів з гарантією в 99% залишався на першій сходинці. Перемога ж взагалі знімала всі питання.

Але у команди Олега Локова та Владислава Корнєєва були свої розрахунки. В попередньому турі Металург втратив перемогу над Металістом 1925, граючи у більшості, тому для боротьби за найвищі місця потрібно було тільки вигравати у Дніпра. В такому випадку вже запорожці набирали б п’ять очок і могли розраховувати на перше місце в групі.

Однак дніпряни — незручний суперник для цієї команди Металурга. В минулому сезоні запорожці не забили жодного м’яча у ворота Дніпра в чемпіонаті України — 0:4 (Артем Тоболь, 2, 11, Руслан Черв’яков, 26, Руслан Рзаєв, 69), 0:0. І все ж перший тайм залишився за більш мотивованими футболістами. Перший момент у грі створили дніпряни, а після цього домінували на полі запорожці. Вони ж і забили гол, який виявився єдиним у матчі. Точніше, заштовхали у ворота після подачі кутового. Відзначився Артур Сосницький.

Другий тайм повністю виграли дніпряни. Вони затисли Металург на їх половині поля і пропустили лише одну дійсно небезпечну контратаку, яку мав завершувати голом Данило Грабовецький, але після прострілу з правого флангу він пробив вище воріт метрів з 13-ти.

У команди Котенка ж моментів була купа. Кілька разів Металург рятувала поперечина, кілька разів — неточність гравців атаки Дніпра, а в деяких епізодах — воротар Дмитро Каріка. В одному він відбив два поспіль удари Іллі Баденка впритул.

Дніпро U-15 — Металург U-15 — 0:1, турнір Андрія Гаваші, 2019

Під завісу гри дніпряни перейшли на гру в три захисники, а в центр нападу пішов високий центральний захисник Нікіта Келембет. На останніх хвилинах міг забивати Богдан Костік, але після подачі кутового з розвороту пробив вище. Навіть Олег Локов, тренер Металурга, обмінюючись після матчу рукостисканнями з Іваном Котенком, визнав, що в другому таймі Дніпро повністю переграв його команду. Але перемога залишилася за запорожцями, які лишили дніпрян лідерства.

Дніпро U-15 — Металург U-15 — 0:1

Гол: Артур Сосницький (22).

Дніпро (4-3-3): Крапивцов — Тоболь, Келембет, Терещенко, Плахтиря (Стрюков) — Сапожніков (Манько), Баденко, Прокопенко (Гришкевич) — Черв’яков, Рогач, Шеставін (Костік).

Тренери: Іван Котенко, Андрій Задорожний.

Металург (4-42): Каріка — Соснов, Шатов, Бруй, Плохотнік — Куралех, Кравчук, Гончаренко, Воробйов (Мачулян) — Грабовецький, Сосницький (Монахов, Максименко).

Тренери: Олег Локов, Владислав Корнєєв.

Андрій КУДИРКО

Другий тур в категорії U-17 Злива завадила футболістам Шахтаря, а Динамо взяло реванш за стартову невдачу



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.