Турнір Bican Cup: навіть переграши Кальярі, динамівці взяли лише сьоме місце, Карпати програли п’яте

Бицан кап, август, 2019

У Празі завершився традиційний, вже 36-й за ліком міжнародний юнацький турнір Bican Cup-2019, в якому взяли участь команди U-15, сформовані з хлопців 2005 року народження. Україну презентували аж двоє — Динамо й Карпати

Турнір Bican Cup організовує футбольний клуб Славія з Праги на честь знаменитого австрійського та чехословацького гравця Йозефа Біцана, який виступав за цю команду у 30-ті-40-і роки минулого сторіччя. Цьогоріч у змаганнях разом із господарями взяли участь команди з Чехії, Італії, Польщі, Хорватії, Словаччини та України. Нашу країну представляли юнаки київського Динамо та вихованці ДЮФШ Карпати.

Всього стартувало 8 команд, вони були розбиті на дві групи по чотири команди. У кожній групі команди зіграли кожна з кожною, після чого були проведені стикові фінальні матчі за підсумкові місця. Переможці своїх груп зіграли за 1-2 місця, команди, що посіли у групах другі місця — за 3-4 і т.д. Матчі турніру проводилися на полях стандартних розмірів, а ось тайми тривали не 45, а 25 хвилин кожен.

Склад групи А: Славія (Чехія), Динамо (Київ, Україна), Заглембе (Польща), Жиліна (Словаччина).

Динамо U-15, серпень 2019

Заявка Динамо U-15 на турнір: 12 Косач Дмитро, 3 Балаба Назар, 14 Білоконь Данило, 23 Гринчук Назар, 11 Грохольський Артем, 20 Гусєв Олексій, 2 Дзень Микита, 6 Жовтенко Олександр, 10 Зоренко Максим, 8 Микитюк Євгеній, 16 Янчишин Назар, 9 Могилевець Кирило, 21 Педченко Андрій, 22 Прокопенко Даніїл, 18 Сизонюк Єгор, 17 Цілик Данило, 5 Федоренко Єгор, 19 Мітько Валентин, 99 Кремчанін Дмитро, 4 Гаджимуратов Давид.

У першому турі підопічні Євгена Ястребінського зустрілися з польським Заглембе із міста Люблін. Гра відбулася на штучному полі. Крім того, дещо вплинула погода — вранці у Празі пройшов дощ, який супроводжував і матчі турніру, повідомляє офіційний сайт Динамо.

Перший тайм завершився без голів, а на початку другої половини зустрічі поляки повели в рахунку, реалізувавши 11-метровий. Динамівці пішли вперед, і пропустили ще раз вже на останній хвилині зустрічі — і теж з пенальті — 0:2.

В іншому матчі Жиліна перемогла Славію з рахунком 2:0, і в другому матчі саме з нею зустрілися кияни. Як і перший матч цей відбувся на полі зі штучним покриттям тренувального центру Славії. Йшов рясний дощ, який теж не міг не позначитися на якості гри. Перший тайм завершився внічию 1:1, в українців забив Давід Гаджимуратов.

Жиліна використала єдиний свій момент у другому таймі, вдало реалізувавши контрвипад. Після прострілу з правого флангу форвард словаків випередив на ближній стійці динамівських захисників та ударом у дотик майже з лінії воротарського відправив м’яч до сітки. 1:2 — прикра поразка за явної переваги.

Динамо: Гринчук (Косач) — Жовтенко (Гусєв), Сизонюк, Федоренко (Балаба), Прокопенко (Білоконь) — Янчишин (Мітько) — Гаджимурадов (Цілик), Микитюк (Педченко), Грохольський (Могилевець), Зоренко — Кремчанін (Дзень).

Після цієї поразки Динамо вже не мало шансів позмагатися за головний приз турніру, тож у грі третього туру проти Славії динамівці насамперед прагнули реабілітуватися та здобути першу перемогу. Крім того, перемога над господарями поля дозволила б позмагатися за більш високі підсумкові місця у стикових матчах.

Біцан кап, Динамо U-15, серпень 2019

Динамо проти Славії...

На відміну від перших двох матчів, динамівці вперше на турнірі грали на натуральному газоні, тоді як суперники провели свої обидва попередні матчі саме на цьому полі. І знову більш-менш рівна гра була лише в першому таймі, а після перерви динамівці повністю домінували на полі. Цього разу й пенальті було призначено не в наші ворота, а у ворота суперників: 11-метровий на 13-й хвилині реалізував капітан та штатний пенальтист Назар Балаба.

Біцан кап, Динамо U-15, серпень 2019

... не встояло

Та Славії пощастило швидко відігратися: динамівці не встигли як слід включитися у гру, як Даніель Товла за хвилину після пенальті зрівняв рахунок. У підсумку — нічия 1:1, і Динамо, посівши останнє місце у своїй групі, грало в стиковому матчі за сьоме місце.

Група А

1 тур

Жиліна — Славія — 2:0

Заглембе — Динамо — 2:0

2 тур

Славія — Заглембе — 3:2

Динамо — Жиліна — 1:2

3 тур

Динамо — Славія — 1:1

Жиліна — Заглембе — 2:2

Турнірне становище: 1. Жиліна — 7 очок, 2. Славія — 4, 3. Заглембе — 4, 4. Динамо — 1.

У цьому маловтішному поєдинку українці зійшлися з несподіваним аутсайдером групи В — італійським Кальярі. Вже на восьмій хвилині Андрій Педченко прострілив з правого флангу, а Микита Дзень замкнув ударом у дотик у ближній нижній кут воріт — 1:0.

На 15-й хвилині у ворота італійської команди влетів і другий гол. Після навісу зі стандарту з лівого флангу на ближню стійку Дзень головою відправив м’яч у ворота, оформивши дубль.

Вже у перерві Євген Ястребинський провів одразу чотири заміни, надаючи іншим гравцям ігровий час на полі. Але малюнок гри у другому таймі не змінився: динамівці володіли ініціативою (коментар тренера Динамо про виступ у Празі читайте на нашому сайті найближчими днями).

Bican Cup. Матч за 7-е місце

Динамо — Кальярі — 2:0

Голи: Микита Дзень (8, 15).

Динамо: Гринчук — Жовтенко, Сизонюк, Балаба, Прокопенко (Білоконь, 40) — Федоренко, Педченко (Янчишин, 26), Могилевець (Мітько, 26) — Гаджимурадов (Цілик, 26), Зоренко (Кремчанін, 39) —Дзень (Грохольський, 34).

Біцан кап, Динамо U-15, серпень 2019

Динамівці із дипломом за 7-е місце...

Карпатівці ж потрапили до групи В разом із хорватським Хайдуком, італійським Кальярі та польським Лехом. У першому турі підопічні старшого тренера ДЮФШ Карпати Андрія Василитчука, якому допомагав тренер Андрій Дигас, зазнали поразки від познаньського Леху — 0:1 через автогол, повідомляє сайт ДЮФШ Карпати.

З таким самим рахунком поступилися галичани і в матчі другого туру хорватському Хайдуку. І лише в заключному поєдинку групового турніру зелено-білі вже зі звичним рахунком (1:0), однак вже на їхню користь, здобули перемогу над італійським Калярі. Влучного удару завдав правий вінгер Андрій Семенюк, якому асистував Данило Магасевич,

У підсумку — третє місце в групі, яке давало право грати за 5-те місце з третьою командою групи В, якою виявився польський Заглембе. Сильнішими були поляки — 3:0.

Біцан кап, Карпати U-15, серпень 2019

... а Карпати за шосте

Група В

1 тур

Карпати — Лех — 0:1

Кальярі — Хайдук — 0:2

2 тур

Хайдук — Карпати — 1:0

Лех — Кальярі — 2:0

3 тур

Лех — Хайдук — 1:0

Карпати — Кальярі — 2:0

Турнірне становище: 1. Лех 9 очок, 2. Хайдук 6, 3. Карпати 3, Кальярі 0.

Біцан кап, нагороди, серпень 2019

Плей-офф

Матч за 7-е місце

Динамо — Кальярі — 2:0

Матч за 5-е місце

Заглембе — Карпати — 3:0

Матч за 3-є місце

Славія — Хайдук — 0:0 (по пенальті — 2:0)

Фінал

Жиліна — Лех — 0:0 (по пенальті — 4:3).

Жиліна, Біцан кап, серпень 2019

Жиліна святкує!

Турнір Андрія Гаваші Динамо у меншості подолало Шахтар у масштабній серії пенальті

Кто станет чемпионом Украины U-21 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (44%, 623 голосов)
  • Шахтер (32%, 452 голосов)
  • Карпаты (5%, 66 голосов)
  • Александрия (4%, 56 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (3%, 45 голосов)
  • Колос (3%, 40 голосов)
  • Десна (2%, 29 голосов)
  • Заря (2%, 29 голосов)
  • Львов (1%, 16 голосов)
  • Мариуполь (1%, 14 голосов)

Всего проголосовало: 1 424

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.