Тренер Десни U-19: психологічно вдалося відійти, прийшли нові хлопці, з’явилася конкуренція

У минулому сезоні Десна стала найгіршою командою чемпіонату U-19. Причому за всіма показниками. Дебютанти з Чернігова не змогли навіть обійти Олімпік, котрий був дискваліфікований у розпал змагань і навесні вже не грав

Цього літа Десна U-19 дуже активно готувалася до нового чемпіонату, адже у планах команди покращити той негативний результат. Про те як проходила підготовка, над чим потрібно працювати та чи відійшли футболісти від не дуже вдалого попереднього футбольного року пресслужбі Десни розповів тренер команди U-19 Сергій Бакун.

Фиаско Беспомощный дебютант: футболисты Десны U-19 пропустили 124 гола за сезон

— Пройшли втягуючий період, попрацювали над швидкісно-силовою підготовкою. На жаль, траплялися простудні захворювання: якась інфекція — я бачив, що хворіли футболісти різних команд… Тому, на жаль, не всі могли грати у товариських матчах. Працювали на рідному стадіоні, на Локомотиві. Поле у задовільному стані. Спираємося на власних вихованців.

—— Наскільки відомо, з вами займалися футболісти 2002 року народження — цьогорічні випускники СДЮСШОР Десна. Чи відомо хто точно пішов з команди та хто точно прийшов у колектив?

— Так, випускники цього року влилися у команду. Нам потрібно більше гравців у заявку, бо у минулому році в нас було всього 17 футболістів, й я не знаю як ми змогли витягнути… Бо травми, картки. Потрібно, щоб було хоча б 20 гравців у заявці. Адже якщо за дубль можуть грати футболісти нашої команди, на лаву в основі можна посадити будь-кого з молодіжних колективів, то нам нема звідки брати резерв. Тому хотілося б підтягнути більше хлопців, бо й для них це дуже гарна можливість.

— Два гравці вашої команди — Нікіта Кожем’яченко та Данило Кібальник отримали важкі травми ще у жовтні 2018 року у матчі проти однолітків з Чорноморця. Чи повернулися вони до основної групи?

— Данило та Нікіта проходять реабілітацію, в них були розриви хрестоподібних зв’язок, обидва перенесли операції, які потребують тривалого відновлення. Зараз вони тренуються з нами, але не працюють у загальній групі, тож, можна сказати, все ще проходять процес реабілітації.

— Минулий сезон склався не дуже вдало. Чи вдалося відійти психологічно?

— Так, у минулому році було складно, адже футболісти 2001 року народження, які склали основу Десни U-19, до цього грали у Першій лізі ДЮФЛУ та звикли грати першим номером, домінувати. Тому лінія оборони в нас взагалі була не готова грати саме у захисті, адже вони звиклі підтримувати атаку, а ось досвіду захисної роботи в них було небагато, що призводило до великої кількості помилок. Зараз начебто психологічно вдалося відійти, прийшли нові хлопці, з’явилася конкуренція. Тому хлопці працюють з бажанням.

— Як Ви вважаєте, що в першу чергу треба підтягнути до початку чемпіонату?

— Все має бути у комплексі. Хлопці постійно мають навчатися. У них йде перехідних період від юнацького до дорослого футболу. Потрібно працювати й над функціональним станом, та й над тактикою й технікою теж. У чемпіонату УПЛ U-19 потрібно все робити швидше. На цьому й робимо акцент.

Десна U-19, Шахтер U-19, 2018

У минулому сезоні Десні доводилося скрутно. Фото shakhtar.com

Тим часом команда провела кілька спарингів, ось їхні результати.

Десна U-19 — Авангард (Корюківка) — 0:2

— Ми працюємо у двохразовому режимі, хлопці ще не готові грати 2 тайми. Суто функціонально ми не готові. Вранці було навантаження, хлопці працюють на тлі втоми. Коли ти втомлений, чогось завжди трохи не вистачає… Хоча є позиційні, тактичні помилки, — підвів підсумки протистояння Сергій Бакун.

Десна U-19 — Кудрівка (Сосниця) — 1:2

Гол Десни: Володимир Фетісов.

— Зараз ми закінчуємо роботу над швидкісно-силовою підготовкою. Видно, що граємо на тлі втоми, адже навіть у день матчу в нас було тренування. Завданням було подивитися зв’язки у лініях, гравців на деяких позиціях. Хотілося подивитися у матчі з сильними хлопцями, як виконується те, над чим ми працюємо на тренуваннях: як ми виглядаємо й у захисту, й у атаці, й при переході з атаки в оборону. Помилки є. Але у функціональному відношенні я задоволений хлопцями, — розповів після зустрічі Сергій Бакун.

Динамо U-19 Десна U-19 3:1

На старт! Незамінний Олімпік: юніорський чемпіонат України також буде куцим

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.