Перед стартом у Другій лізі чемпіони України переглядали екс-гравців Динамо, Шахтаря й Олександрії

По-різному склалася доля недавніх учасників Фіналу чотирьох чемпіонату U-19 серед команд першої ліги. Нагадаємо, у червні, в Умані за золото билися юніорські команди Дніпра-1, Колоса, Авангарда та Оболоні Бровар

Відразу два призера першолігового чемпіонату U-19 — Дніпро-1 та Колос, котрі здобули золоті й бронзові нагороди відповідно, завдяки першим командам своїх клубів відтепер виступатимуть в еліті: у турнірах під егідою УПЛ (про їхню підготовку проект Золотий Талант розповідає окремо).

Перші млинці Молодіжна команда Колоса у спарингах програє і старшим суперникам, і молодшим

Не залишилися на юніорському рівні й інші двоє: Авангард із Оболонню Бровар заявили свої молодіжні команди до чемпіонату Другої ліги. Оскільки у складах обох колективів сила-силенна футболістів, що входять до сфери інтересів Золотого Таланту, розкажемо й про них. Тим більш, що вже розпочали потроху, презентувавши Чорноморець-2.

Розпочнемо, з киян: хоча б тому, що у позаминулому сезоні вони ставали чемпіонами турніру U-19 серед команд першої ліги. Рішення про те, що з сезону-2019/20 у Другій лізі гратиме ФК Оболонь Бровар-2 було озвучено наприкінці червня. Домашні матчі команда київського клубу проводитиме на стадіоні Ювілейний у місті Буча (Київська область), до якого й приписана.

Перше тренування. Фото fcbrovar.obolon.ua

26 червня команда провела перше в своїй історії тренування, розпочавши підготовку до прем‘єрного сезону в Другій лізі чемпіонату України. Під назвою ФК Оболонь Бровар-2-Буча (Київ). Хлопці під керівництвом Олега Мазуренка, а також тренера по фізичній підготовці Артура Алєксєнка провели тренування на стадіоні Оболонь Арена.

А 5 липня зіграли й перший спаринг. В місті Буча, на стадіоні Ювілейний зустрілися зі ще одним дебютантом Другої ліги Чайкою з Петропавлівської Борщагівки. На 10 хвилині зустрічі, з подачі Владислава Ульянченка, Артем Дерев’яго відкрив рахунок в матчі, проте на 27 та 33 хвилинах зі стандартних положень Чайка забила два м’ячі й перемогла.

Оболонь Бровар-2 — Чайка (Петропавлівська Борщагівка) — 1:2

Гол (тут і надалі вказані тільки голи Оболоні): Артем Дерев’яго (10).

Оболонь Бровар-2: Пацкан (Коломієць, 30, Фастов, 60) — Кузьменков (Комаровський, 70), Касимов (Шишкін, 60), Глошардін (Покойовий, 46), Сичевський (Чистяк, 65), Гурмак (Дишкант, 65), Мате (Заїка, 46), Козій (Аракелян, 55), Потопальський (Петрик, 70), Дерев’яго (Рафальський, 50), Ульянченко (Породько, 60).

Завеса таинственности Молодежь Днепра-1 продолжает подготовку к чемпионату U-21 под грифом секретно и с Михайленко

За два дні молода команда спарингувалася вдруге. В смт Гостомель, що під Києвом, зіграла зі Збірною вільних агентів 1-ої та 2-ї ліг України. І здобула першу в історії нічию.

Збірна вільних агентів — Оболонь Бровар-2 — 3:3

Голи: Артем Дерев’яго, Дмитро Петрик, Денис Лаврієнко.

Оболонь Бровар-2: Тумко (Пишний, 30, Дьогтяр, 60) — Кузьменков (Комаровський, 62), Касимов (Лаврієнко, 62), Шишкін (Ставничний, 55), Покойовий (Глошардін, 46), Гурмак (Породько, 59), Мате (Петрик, 60), Козій, Потопальський (Заїка, 46), Рафальський (Дерев’яго, 46), Ульянченко (Дишкант, 58).

Після першого локального успіху у команди з’явився повноцінний тренерський штаб: контрактні угоди терміном на 1 рік підписали головний тренер ФК Оболонь-Бровар-2 Буча Олег Мазуренко, і його помічники: Олександр Антоненко та тренер воротарів Денис Шапочніков.

Штаб. Фото fcbrovar.obolon.ua

І вже 13 липня було здобуто дебютну перемогу. У містечку Буча сталася зустріч із вишгородським Діназом (теж майбутнім суперником у групі А чемпіонату Другої ліги). І гол Антона Рафальського вирішив долю двобою. Не менша заслуга в цьому й 19-річного голкіпера Максима Дьогтяря, який на 65-й хвилині відбив пенальті, повідомляє прес-служба Оболоні Бровар.

Також у матчі приймали участь футболісти 2001 та 2002 років народження, зокрема срібні призери чемпіонату ДЮФЛУ U-17 Алекс Чідомере та Сімон Галоян.

Оболонь Бровар-2 — Діназ (Вишгород) — 1:0

Гол: Антон Рафальський (10).

Оболонь Бровар-2: Коломієць (Дьогтяр, 60) — Потопальський, Дишкант, Покойовий (Глошардін, 66), Ібадов (Чистяк, 18, Комаровський, 70), Кузьменков (Роберт, 60), Шишкін (Русьян, 60), Сичевський (Лаврієнко, 46), Касимов (Чідомере, 65), Рафальський (Джикія, 65), Козій (Галоян, 60).

Свій наступний матч Оболонь Бровар-2 провела 17 липня, зустрілася у Бучі із вкотре реорганізованою командою Черкащина-Академія, що представляє село Білозір‘я, Черкаської області.

Із цим суперником довелося розійтися миром, навіть без голів.

Оболонь Бровар-2 — Черкащина-Академія — 0:0

Оболонь Бровар-2: Дьогтяр (Тумко, 60) — Потопальський (Грабовський, 75), Прокопенко (Чистяк, 70), Покойовий (Глошардін, 65), Гурмак (Чідомере, 55, Лаврієнко, 80), Ібадов (Дишкант, 46), Кузьменков (Заїка, 60), Русьян (Касимов, 46, Аракелян, 75), Ульянченко (Чобанов, 65), Велієв (Шишкін, 46), Ходаковський (Рафальський, 60, Дерев’яго, 75).

Лауреати Кращий футболіст — з Шахтаря, кращий захисник — з Динамо, кращий нападник — з Карпат

Ну, й нарешті, 20 липня, там само у Бучі, було зіграно й заключний спаринг літа. На УТБ пивоварів завітала вінницька Нива й зазнала дошкульної поразки.

Оболонь Бровар-2 — Нива (Вінниця) — 4:0

Голи: Русьян, Рафальський, Касимов, Чідомере.

Оболонь Бровар-2: Коломієць — Потопальський, Чобанов, Покойовий, Дишкант, Кузьменков, Сичевський, Русьян, Велієв, Шишкін, Касимов.

На заміну виходили: Дьогтяр, Глошардін, Ібадов, Обозинський, Чистяк, Грабовський, Чідомере, Лаврієнко, Рафальський, Дерев’яго, Заїка.

Юрій Мате

Як бачимо, до основи, складеної з гравців Оболоні Бровар, що виступала у попередньому чемпіонаті U-19 (перша ліга), постійно додавалися футболісти на перегляді. З-поміж них — і доволі гучні в молодіжному футболі імена: 22-річний екс-воротар Динамо Дмитро Фастов (вихованець Динамо, зараз вже підписався у португальському клубі Ідеал, Рібейра-Гранді), 18-річний Олексій Заїка (екс-захисник Любомира (Ставище), підписався у новокаховській Енергії), 20-річний захисник Юрій Мате (екс-Шахтар U-21), 19-річний півзахисник Сергій Русьян (срібний призер минулого чемпіонату U-21 у складі Олександрії), Тимур Вєлієв (22-річний нападник Арсенала U-21), 19-річний півзахисник Дмитро Касимов (екс-Зірка) та багато інших.

Тимур Вєлієв

Свій перший матч в чемпіонаті Другої ліги Оболонь Бровар-2 проведе завтра, 27 липня, з Діназом (Вишгород) в селі Демидів (Вишгородський район, Київська область).

Відверто «Після тренувань Лунін завжди залишається допрацьовувати. Хоча його не змушують ні тренери, ні партнери»

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.