Головний тренер Динамо: «Ми розраховуємо і на Попова, і на Цітаїшвілі»

Сьогодні у Динамо перший робочий день: повернувшись зі збору в Австрії, команда отримала кілька вихідних, роздала численні інтерв'ю, а відпочивши стала до роботи

Головний тренер Динамо Олександр Хацкевич підбив для клубної прес-служби підсумки збору в Австрії, та відзначив, що розраховує на молодих — 20-річного Дениса Попова та 18-річного Георгія Цітаїшвілі.

— Олександре Миколайовичу, два тижні позаду. Чи вдалося реалізувати весь план дій?

— Весь не вдалося. Погода, все-таки, внесла корективи. Два заняття на футбольному полі ми і зовсім пропустили. У нас два з половиною дні дощ йшов не припиняючись. І тому наше футбольне поле в плані дренажу не витримало такого навантаження. І ризик отримати травми значно збільшувався. Тож, десь ми і хлопців поберегли. Так, може ми більше часу приділили фітнесу, саме силовим вправам. Адже потрібно було замінювати тренування. А просто бігати, виходити на поле, не було сенсу.

Назарий Русин, Динамо

Назарій Русин (ліворуч), швидше за все, піде в оренду. Фото fcdynamo.kiev.ua

Закінчилася тільки перша частина нашої підготовки до нового сезону. Ми повертаємося до Києва і у нас ще буде дванадцять днів. Будемо більше працювати над тактикою, над завершенням атак. На цьому зборі ми більше часу приділили виходу з оборони, контролю м'яча. Так, зрозуміло, що атакувати теж потрібно, але на цьому зборі ми робили акцент на такому компоненті гри, як контроль м'яча.

По нулям Динамо завершило австрийский сбор без голов

— З приводу молодих гравців — знову нові обличчя. Як адаптувалися Попов і Цитаїшвілі до вимог першої команди? Чи можна їх вважати повноцінними гравцями першої команди?

— Ті хлопці, які знаходяться на зборі — це та обойма, яка братиме участь у змагальному періоді. Ми з Денисом Поповим розмовляли, навіть у збірній у них набагато простіший вихід з оборони. Ми все—таки намагаємося через середні і короткі паси виходити. У нас реалізуються вертикальні передачі між лініями. Коли потрібно зіграти надійно, це футболісти теж повинні оцінювати. У цьому компоненті Денису потрібно додавати, особливо з цим першим пасом. Те, що стосується його тактичних моментів, то тут за рахунок вибору позиції і своїх габаритів він досить упевнено діє в підборі внизу і вгорі. Але майстерність і вміння прийдуть із досвідом, з часом.

Денис Попов, Динамо

Денис Попов (у центрі). Фото fcdynamo.kiev.ua

Що стосується Цитаїшвілі, то це футболіст креативний. У нас імпровізація не заборонена. Так, у центральній зоні на своїй половині поля потрібно надійно і впевнено виходити з оборони з—під пресингу. А вже в третій частині, будь-ласка, сильні якості потрібно свої проявляти. У Георгія це і коли потрібно зіграти через стінку, і коли необхідно взяти гру на себе, і коли віддати останню передачу. Усе поступово. Тож, цими хлопцями я також задоволений.

— Більшу частину збору пропустив Віктор Циганков. Він лише в кінці приступив до бігової роботи. У якому він стані? Як кондиції можуть позначитися на його майбутніх виступах протягом найближчих двох тижнів?

— Звичайно, як для самого Віктора, так і для нас, на цьому зборі його не вистачало. Тому що якийсь фундамент тут усе-одно закладався. Але знаючи Віктора, йому досить і 10-12 днів, щоб підготуватися до сезону. Тому що є різні типи футболістів. Я сподіваюся, що він уже з 17 липня, коли команда вже розпочне другу частину підготовки, буде потихеньку працювати в групі, і ту роботу функціональну, яку потрібно зробити, він усе це реалізує. У нього буде такий момент, що навіть десь через ігри він буде набирати свої найкращі кондиції.

Не пригодился? Лучший бомбардир Динамо может продолжить карьеру в Чернигове

— На сьогодні ви задоволені комплектацією команди?

— Усе—таки, хотілося б ще, щоб в атакуючій лінії з'явилася конкуренція. Адже існують проблеми в того ж Русина зі спиною. Він не завжди може працювати на максимальних своїх зусиллях зі 100% готовністю. Тож, в атаці ми потребуємо посилення.

Георгий Цитаишвили, Динамо

Георгій Цитаішвілі (з м'ячем). Фото fcdynamo.kiev.ua

— Досить багато молодих гравців зараз в оренді: Супряга, Булеца, Тимчик, Смирний. Будете придивлятися до них, коли вони будуть грати на більш високому рівні в українській Прем'єр-лізі? Можливо, уже взимку будете розраховувати на них?

— У Булеци і Супряги менше ігрової практики, у Дніпрі будуть більше отримувати. Вони ще молодші, це 20-річні хлопці. Те, що вони чемпіони світу, це чудово. Але життя продовжується. У нас досить молода команда була минулого року. І зараз ще омолодилися б. Треба вже цього року, щоб ті молоді футболісти, які є, боролися і в чемпіонаті, і в Лізі чемпіонів і в Кубку.

— Який план роботи в Києві? Чи плануєте контрольні ігри?

— 17 липня збираємося, у нас буде і дворазова робота. 21 липня ми граємо два матчі. На базі буде поєдинок з Оболонь-Бровар і ввечері граємо з Колосом. Усіх запрошуємо на ці дві гри. Побачите вже команду в Києві.

Набираться опыта Полузащитник Динамо догнал Александрию в Болгарии

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.