Після поразки у першому ж спарингу дублерам Карпат замінили старшого тренера: замість Толочка буде Вовчук

Продовжуємо знайомити прихильників Золотого Таланту зі змінами у складах команд — учасниць майбутнього чемпіонату України U-21. Слідом за Шахтарем розповідаємо про Карпати

На відміну від дублерів донецького Шахтаря Леви у минулій молодіжній першості до трійки призерів не потрапили. Більше того: вони навіть не проштовхнулися у першу шістку, хоча після дев’яти турів йшли навіть третіми. Та й у другій героями не стали: трохи віддалік спостерігаючи, як Маріуполь відбиває у Чорноморця сьому позицію. Так і фінішували, дев’ятими…

Гонка с препятствиями Бодрый старт и тяжелый бег по дистанции: как Карпаты готовили своих футболистов

З оргвисновками у клубі не поспішали, й Роман Толочко (на фото), що підхопив естафету посеред сезону у Олександра Чижевського (того, нагадаємо, підняли у штаб першої команди), почав готувати левенят до сезону прийдешнього.

А ось гравецькі ряди прорідили: посеред червня відразу дев’ятеро футболістів залишили Карпати: Олег Кос, Володимир Войтович, Дмитро Саутін, Артур Діма, Олександр Рибачук, Максим Дерман, Михайло Левенець, Назар Стасишин та Юрій Черепущак.

Артур Діма

З тими, що залишилися Толочко-старший й почав підготовку. Молодший Толочко, щоправда, вирушив у розташування студентської збірної України, що виступає зараз на Універсіаді в Неаполі, Лях, Слива й воротар Задерейко залучені до першої команди, грають у спарингах. Там же й Веремієнко з Ременюком.

Тож на перший товариський матч у літнє міжсезоння-2019 Роман Толочко виставив такий склад: Ющишин (Артим) Векляк, Руніч (Жозеф), Панчишин, Степанчук, Авраменко, Харжевський, Сільченко (Рудюк), Рудюк (гравець на перегляді), Притула (Руніч), Гірний.

Протистояла молодим карпатцям досвідчена тернопільська Нива з Другої ліги, й тричі покарала молодь за помилки — 3:1 (гол у львів’ян забив Володимир Рудюк).

Після матчу Толочко поділився своїми враженнями від підготовки до нового сезону з Інформаційним центром Карпат.

— Підготовка до нового сезону проходить у традиційних підготовчих моментах. Команді ще важко адаптуватися до навантажень, але гадаю, що з часом все увійде у свій ритм. Вони молоді, повинні звикати до таких навантажень, тим паче це вже не перший такий збір. Ми повинні виконати цю роботу, щоб у сезоні було краще і легше.

— Команду покинула велика кількість гравців — це значні втрати для вас?

— Я скажу так, що це ротація, це футбол. В когось з’явилися інші пропозиції, хтось не відповідав певним вимогам. Маємо розглядати різні варіанти, щоб було краще для команди. Тим більше у нас талановита молодь, якій теж потрібно давати розвиватись.

Володимир Войтович в атаці

— На поле вийшов лише один гравець з U-19, ви ще роздумуєте над іншими юніорами?

— Як тільки команда U-19 вийде з відпустки, ми узгодимо із тренерським штабом юніорів, щодо інших гравців. Запросимо зіграти декілька матчів, аби зрозуміти чи це вже цей рівень. Це робочі моменти, які з часом будуть вирішенні.

Уникумы Единственная команда, которая обыграла Динамо в сезоне-2018/2019: Карпаты U-19

— Як ви оціните перший спаринг ваших підопічних?

— В першу чергу скажу хорошу річ на адресу своєї команди. Вони досить добре виглядали на полі, незважаючи на те, що поєдинок проходив проти старшої вікової категорії. Лише за рахунок індивідуальних помилок, ми дали шанс супернику. Не хочу ображати Ниву, проте моментів у нас було набагато більше, але підвела реалізація.

— Які цілі перед командою у новому сезоні?

— Насамперед, показати справжній футбол, який буде подобатися глядачам. До нас багато молоді приходить, зокрема батьків, вболівальників, які переживають за нас. Тож ми повинні старатися саме для них, повинна бути віддача. Ну і зрештою, наше завдання полягає й у підготовці хлопців для основної команди.

Карпаты, U-21

Карпати з Нивою не впоралися. Фото fckarpaty.com

Як виявилося, це було останнє інтерв’ю Романа Толочка на посаді старшого тренера Карпат U-21. Вже наступного дня новим наставником молодіжної команди Зелено-білих було призначено Любомира Вовчука.

49-річний уродженець Львівщини ще минулого місяця разом із командою ДЮФШ Карпати U-17 бився за нагороди чемпіонату ДЮФЛУ. На жаль для галичан, вони поступилися розлюченому Динамо 1:3.

Любомир Вовчук, Карпаты U-21

Любомир Вовчук. Фото fckarpaty.com

Про тренерський штаб Вовчука прес-служба Карпат обіцяє повідомити згодом.

Потрудились на славу Динамовская кузня кадров: обойма футболистов для основы и первое место в таблице

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков мая/июня в категории U-19 (2000 г.р. и моложе)

  • Георгий Цитаишвили (Динамо, сборная Украины U-20) (30%, 300 голосов)
  • Даниил Сикан (Мариуполь, сборная Украины U-20) (25%, 254 голосов)
  • Владислав Супряга (Динамо, сборная Украины U-20) (17%, 168 голосов)
  • Алексей Кащук (Шахтер, сборная Украины U-20) (7%, 70 голосов)
  • Михаил Мудрык (Арсенал, сборная Украины U-21) (7%, 70 голосов)
  • Евгений Исаенко (Динамо) (6%, 58 голосов)
  • Анатолий Трубин (Шахтер, сборная Украины U-21) (4%, 37 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (2%, 24 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (2%, 23 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик, сборная Украины U-20) (1%, 10 голосов)

Всего проголосовало: 521

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.