Динамо дивитиметься збоку, як ділитимуть медалі чемпіонату України

Завтра у селі Щасливе, що під Києвом, пройдуть два медальні матчі чемпіонату ДЮФЛУ серед команд U-16 (футболісти 2003 року народження). Вперше у змаганнях цієї вікової категорії на нагороди не претендуватиме київське Динамо

За золото чемпіонату U-16 змагатимуться Шахтар і Скала з Моршина, бронзу ділитимуть УФК-Карпати й Дніпро. Динамівці ж своє вже отримали: завершили фінальну частину ще позавчора, насилу виборовши сьоме місце. Перемогу над дніпровським УФК наприкінці матчу приніс удар з пенальті.

Що ж сталося із командою клубу, який нібито не відмовлявся від свого кредо: завжди битися лише за чемпіонство? Недосвідченими чи невправними новачками підопічних Юрія Дмитруліна і Сергія Процюка не назвеш: команда вже третій сезоні в Лізі, зіграна, загартована. Позаминулого року виграла у фіналі чемпіонату ДЮФЛУ U-14 у львівського УФК-Карпати із рахунком 3:1. Влітку 2018-го (вже в U-15) теж билася за золото, та поступилася ним Шахтарю у затяжній серії пенальті — 6:7 (основний час 1:1).

Динамо 2003 року народження святкує перемогу у 2017-му

Причини нинішнього провалу зараз, певне, аналізують і тренерський штаб команди, і самі гравці, і, звісно ж, керівництво зіркової ДЮФШ. Адже справа тут не тільки у трьох фінальних поразках — гра команди розклеїлася ще задовго до пульки.

Регулярний чемпіонат став якимось кошмаром: до плей-офф кияни із 34 очками потрапили лише з четвертого місця у Групі 2, відставши від Шахтаря (48), дніпровського УФК (39) й власне Дніпра (35). І хоч програли всього два матчі, але ж і виграли менше за всіх у квартеті: лише 9! Зате нічиїх наклепали аж сім — найбільше з-поміж усіх десяти команд своєї зони. М’ячів забили 37 — удвічі (!) менше за Шахтар (76), вправнішими в атаці були й обоє дніпрян — 41 і 45 відповідно.

Сухі цифри показують очевидне: оскільки прогуляти майстерність було майже нереально в силу юного віку, значить, у хлопців просто пропала жага до перемог, бажання здобути їх за будь-яку ціну. Адже добившись таки до фіналу через стикові матчі (4:1 і 1:0 із Маріуполем), команда знову взялася засмучувати тренерів, уболівальників і батьків.

Пройшло два роки...

Навіть якщо відкинути поразку від Шахтаря (припустивши, що гірники об’єктивно сильніші), виправдати дві інші невдачі вкрай важко. Хоча… Спробуймо!

— Ми багато втрачали м'яч. Міщенко не віддав передачу, пішла обрізка і з кута нам забивають. У другому пропущеному м'ячі Базілєєв трохи недопрацював, програв позицію і нас покарали за це. І в третьому нашого захисника трясло. Щоб перемагати, треба виконувати те, що від тебе вимагають, навіть більше. На жаль, деякі наші підопічні провалили цей матч, — це коментар стартової фінальної поразки від Шахтаря тренера Динамо U-16 Сергія Процюка, який він дав клубній прес-службі.

— Чи можна сказати, що кадрова проблема — одна з причин поразки?

— Сказати можна, але це буде виглядати як виправдання. Ми дивимося, як футболісти грають на певних позиціях. У нас випало два крайніх півзахисника. Міщенко та Скрипник були змушені грати на цих позиціях, але треба мати навички, певні якості для цього.

— Як почувається Закружний?

— Тільки зняв гіпс. Мінімум через три тижні почне бігати. Шахтар —хороша зіграна команда, яка на ходу. Правда, ми грали в більшості і могли забити, але на останніх хвилинах пропустили гол.

— Якщо говорити про Волошина, який спочатку діяв на позиції центрального нападника, то він не завдав жодного удару по воротах…

— Що ми можемо вимагати від Волошина, якщо наші півзахисники і захисники не доставляли м'яч на чужу половину поля. Ми весь час грали без м'яча. Це психологічно і фізично важко. А Волошину потрібно було перебудовуватися, тому випустили Попова, який без ігрової практики. Будемо якось вирішувати ці проблеми. Будемо боротися і грати до кінця.

Боротьба ця призвела ще до двох поразок: від Зміни-Оболонь (0:1) та УФК-Карпати (1:3).

Як наслідок — останнє місце в групі, 0 очок, 1 забитий гол.

У незвичному матчі за 7-е місце було обіграно дніпровський УФК (1:0), взято 7-е місце, цю «звитягу» Процюк пояснив вкрай коротко: «Була важка гра, так як матч був о 10:00, і було спекотно. Ми зробили ротацію, постаралися дати невеликий відпочинок динамівцям, які грали напередодні весь матч. Вони зіграли по тайму. Хлопці дуже старалися, забили гол, грали до кінця. Кіріла Попова збили і він же реалізував пенальті».

Залишається тільки сподіватися на підсумковий виважений коментар Дмитруліна та на вдалий виступ динамівців у наступному сезоні. Це вже буде чемпіонат U-17, випускний клас, навряд чи вони захочуть прощатися з академією поразками…

Не грайте в лотерею! «Футболісти пропонували потренувати пенальті, я ж попросив їх виграти в основний час»

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков мая/июня в категории U-19 (2000 г.р. и моложе)

  • Георгий Цитаишвили (Динамо, сборная Украины U-20) (30%, 300 голосов)
  • Даниил Сикан (Мариуполь, сборная Украины U-20) (25%, 254 голосов)
  • Владислав Супряга (Динамо, сборная Украины U-20) (17%, 168 голосов)
  • Алексей Кащук (Шахтер, сборная Украины U-20) (7%, 70 голосов)
  • Михаил Мудрык (Арсенал, сборная Украины U-21) (7%, 70 голосов)
  • Евгений Исаенко (Динамо) (6%, 58 голосов)
  • Анатолий Трубин (Шахтер, сборная Украины U-21) (4%, 37 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (2%, 24 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (2%, 23 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик, сборная Украины U-20) (1%, 10 голосов)

Всего проголосовало: 521

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.