Ротань перевірить легіонерів, до Меморіалу Лобановського готуватиме зовсім іншу молодіжку

На початок червня, а саме на третє число у молодіжної збірної України запланований важливий старт: вона вкотре за останні роки спробує виграти турнір пам’яті Валерія Лобановського

Як і належить, передуватиме змаганням підготовчий збір. Однак цього разу він пройде у не зовсім звичному форматі. Як саме, кого викликав керманич молодіжки Руслан Ротань і чому йому допомагатимуть не всі помічники, молодий фахівець розповів прес-службі ФФУ.

— Руслане Петровичу, як вам ідея наставника першої збірної Андрія Шевченка провести спільний збір у Харкові?

— Я відреагував на неї позитивно, адже це великий досвід і школа для футболістів нашої команди. Інша річ, що викликати всіх найсильніших виконавців, які виступають у клубах УПЛ, у нас не вийде — збір починається 25 травня, а командам із чемпіонату й молодіжної першості України належить провести ще по два тури. Ми з розумінням ставимося до інтересів клубів, у яких свої турнірні завдання, тому вирішили максимально перевірити тих футболістів, які виступають за кордоном.

— Ви вже визначилися з усіма гравцями, які будуть тренуватися разом із легіонерами з першої збірної?

— Відсотків на 90. Андрій Шевченко назвав позиції, які його цікавлять, — від цього ми й відштовхуємося. Останні дні ми проводили в тісному контакті з клубами, і список із 12—14-х футболістів постійно коригувався. Думаю, найближчим часом ми його оприлюднимо.

Не варто забувати, що наразі 25 кращих виконавців країни 1999 року народження перебувають у розташуванні юніорської збірної, яка готується до чемпіонату світу. Але список кандидатів у нас великий — з'явиться хороша можливість перевірити хлопців, які знаходяться на олівці.

На почин Ротань рад победному знакомству с молодежкой и хвалит ее лидеров

Важливо розуміти, що це буде спільна підготовка двох збірних, а не збір національної команди. Тільки ті люди, які не дуже добре розбираються в організаційних нюансах підготовки двох збірних, можуть говорити про те, що кандидати до молодіжної збірної запрошені до головної команди країни. Моїм завданням було підібрати гравців під потрібні позиції, і рішення про виклик тих чи інших хлопців я ухвалював самостійно.

Багатьох із цих хлопців на початку збору не буде. А до Меморіалу Лобановського під'їдуть

— До Меморіалу Лобановського готуватимуться зовсім інші гравці?

— Хтось із тих, хто буде працювати в Харкові, неодмінно залишиться, але список футболістів молодіжної збірної на червневі матчі буде оголошено окремо.

— До Харкова поїде весь тренерський штаб молодіжки?

— У цьому немає потреби. Там буде знаходитися вся тренерська команда першої збірної на чолі з Андрієм Шевченком, я і два мої асистенти — Олександр Мелащенко та Олексій Чистяков. Ще два представники нашого штабу, Василь Кардаш та Євген Гресь, вирушать до Польщі на груповий раунд юніорського чемпіонату світу.

Збір варягів Шева викликав Луніна, але позичить його збірній U-20

Із 31 травня в Ірпені стартує наша безпосередня підготовка до Меморіалу Валерія Лобановського.

— Українські команди не вигравали цей турнір уже 10 років...

— Так, ми про це знаємо і постараємося донести цю інформацію до хлопців. Але ще в Туреччині вони для себе добре усвідомили, що всі перемоги повинні бути в рамках структури нашої гри. Важливо перемагати, але пам'ятати, що краще це робити в національній збірній, куди всім їм необхідно прагнути потрапити.

Одним із викликаних Ротанем футболістів став півзахисник Арсенала Артем Козак (№14)

— У списку викликаних футболістів будуть сюрпризи?

— На першому етапі підготовки без них ніяк, але чим більше хлопців ми переглянемо, тим краще. Ми шукаємо українських футболістів по всьому світу, і в кожного з них є шанс себе проявити.

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков апреля в категории U-21 (1998-1999 г.р.)

  • Виталий Миколенко (Динамо) (36%, 117 голосов)
  • Николай Шапаренко (Динамо) (12%, 40 голосов)
  • Богдан Леднев (Заря) (12%, 39 голосов)
  • Владислав Вакула (Мариуполь) (11%, 37 голосов)
  • Евгений Чеберко (Заря) (8%, 25 голосов)
  • Владислав Бабогло (Александрия) (7%, 23 голосов)
  • Владислав Дубинчак (Арсенал) (5%, 15 голосов)
  • Роман Вантух (Олимпик) (4%, 13 голосов)
  • Андрей Кожухарь (Черноморец) (4%, 12 голосов)
  • Даниил Бескоровайный (Земплин, Словакия) (2%, 8 голосов)

Всего проголосовало: 165

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.