У Києві українських дітей і тренерів навчали футболу специ з Барселони

Днями у столиці завершився навчально-методичний семінар для тренерів дитячо-юнацьких команд України. Його було організовано за ініціативи Федерації футболу України, Інституту футболу, благодійного фонду Розвиток футболу України. Ділитися досвідом із майбутніми українськими футболістами та тренерами запросили представників футбольної академії Марсет (Барселона)

Стартувала ж акція 25 березня. Перед початком семінару, який проходив на штучних полях НТК ім. В. Баннікова і в актовій залі Будинку футболу, відбулося урочисте відкриття та презентація проекту навчальних програм академії Марсет. Цікаво, що першими з усім курсом навчання ще напередодні семінару ознайомилися батьки майбутніх футболістів, й лише потім самі хлопчаки.

Перший семінар розпочався із практичних занять футболістів команд U-15, U-16 і U-17. Юні гравці опановували навички маневрування, поводження з м’ячем, відпрацьовували подачі, техніку, точність та вчилися забивати м'ячі так, як цьому навчаються в самій Іспанії.

Окрім практичних занять відбулися й лекції для тренерів юнацьких команд на тему «Організація навчально-тренувального процесу для юних футболістів різних вікових категорій». Після чого знову була практика — тільки вже з гравцями команд U-9, U-10, U-11, U-12, U-13 і U-14.

У складі експериментальних тренувальних груп у заняттях брали участь близько 200 дітей різних вікових категорій із Києва та Київської області.

Філософія академії Марсет полягає в індивідуальному підході до кожного футболіста. За відгуками більшості учасників семінару, інформація була дуже корисною та цікавою. Головний акцент фахівці з іспанської академії роблять саме на виявленні переваг та недоліків у футбольній освіті кожного з вихованців.

Протягом шести днів фахівці з Марсет проводили практичні та теоретичні заняття для наших тренерів, після чого завітали до ФФУ для зустрічі з першими віце-президентами федерації Вадимом Костюченком та Олегом Протасовим, а також новим керманичем збірної України U-15 Сергієм Нагорняком. Його підопічні навіть провели відкрите тренування, під час якого отримали цікаві поради та ознайомилися із вправами від фахівців із барселонської академії.

Збірна України U-15 зацікавилася вченням Марсет

Звертаючись до гостей, Вадим Костюченко зазначив, що Україна рада вітати в Києві тренерів з Іспанії — країни, яка зараз диктує моду у світовому футболі: «Для нас важливо, що завдяки співпраці є можливість використовувати досвід, який мають іспанські тренери та фахівці, з українськими дітьми в таких проектах. Ми впевнені, що це дуже велика справа. Уперше в історії наша наймолодша збірна, U-15, провела тренування під вашим наглядом, отримавши цікавий досвід і знання від кращих фахівців Європи».

Зі свого боку Олег Протасов зазначив, що у філософії виховання футболістів в Іспанії чимала увага приділяється менталітету юних гравців, індивідуальному підходу до кожного з них: «Як ми їх навчимо в дитинстві, такими футболістами вони й будуть. Ми знаємо, як ви працюєте з футболістами, які результати в іспанських клубів та збірних. Тому ми із задоволенням вас запросили до України й дякуємо вам за досвід, який ви передаєте нашим гравцям і спеціалістам».

Нагорняк, Костюченко й Протасов (зліва) на зустрічі з іспанцями

Спортивний директор іспанської школи Марсет Беніто Монтальво, який привіз до України шістьох тренерів різної футбольної направленості, відзначив, що співпраця з Федерацією футболу України стала дуже корисним і цікавим досвідом. Найбільше гостей вразило серйозне ставлення майбутніх футболістів до тренувань. «Деякі наші наставники отримали перший досвід тренування під час снігу, який пішов, коли проводилося заняття для наймолодшої групи футболістів. Але більше за все нас вразило, що малюки вже прилаштовані до таких умов і продовжували працювати на майданчику з такою самою інтенсивністю, — поділився своїми враженнями сеньйор Монтальво. — В організації і в будь-яких інших питаннях ми отримували підтримку від Федерації футболу України, тому семінар пройшов на дуже високому рівні, ми змогли спокійно займатися своєю справою. Ми побачили в українських дітях потенціал, над яким варто працювати далі. Ми вважаємо, що техніка в українських футболістів перебуває на належному рівні. Якщо ставити конкретні й чіткі цілі та завдання на кожне тренування, це допоможе дітям більш якісно вдосконалювати її й дійти до найвищого рівня. Вершина — це не талант, це те, чого можна досягти завдяки важкій роботі».

Більше 170 тренерів-слухачів семінару по його завершенні отримали з рук Беніто Монтальво та Вадима Костюченка відповідні сертифікати, які, за словами одного з керівників федерації, дозволять нашим тренерам підготувати не одного гравця для юнацьких та національних збірних України.

Насамкінець навчально-методичного семінару на полях НТК ім.Баннікова відбувся турнір «Футбольний табір Марсет Київ 2019».

Більше 200 юних футболістів узяли участь у матчах у різних вікових групах, але родзинкою заходу стали два дипломи-сертифікати, які з рук Вадима Костюченка, Беніто Монтальво та головного тренера молодіжної збірної України Руслана Ротаня отримали два кращі гравці — Даніїл Далекий (Колос, Ковалівка) та  Олександр Жовтенко (Діназ, Вишгород). Наступного літа юні футболісти проведуть два тижні в таборі іспанської академії Марсет.

За підсумками семінару-кемпу кожен юний футболіст отримав відповідні документи про свою успішність під час перебування в таборі. Висновки та рекомендації від іспанських фахівців будуть особисто передані батькам та тренерам гравців.

Привітав юного футболіста й тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань

 



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.