У збірної зірвалися спаринги з Уругваєм і США, Петраков вірить, що з гравцями проблем не буде

Про жереб, кинутий у польській Гдині, Золотий Талант розповів того ж дня. Нагадаємо, на чемпіонаті світу U-20 у Польщі наші хлопці зіграють у групі з командами Нігерії, США та Катару

Звісно, наш проект ретельно слідкуватиме за підготовкою команди Олександра Петракова до турніру. Тим більш, що не все в ній так гладенько, як хотілося б. Про негаразди та свої сподівання прес-службі ФФУ розповів сам головний тренер збірної U-20.

— Олександре Васильовичу, що скажете про суперників збірної України у груповому раунді чемпіонату світу?

— Зараз я мало що про них знаю, оскільки ще не вивчав команди ретельно. Утім, у нас достатньо відеоматеріалів, статистичних даних, тому найближчим часом почну над ними працювати. У всіх суперників рівні шанси на вихід із групи.

З американцями ми грали на чемпіонаті світу в Новій Зеландії у 2015 році (перемогли 3:0, хет-трик у Віктора Коваленка — прим. З.Т.). Зрозуміло, що в них вже зовсім інша команда, але тренер залишився той самий. Після нинішнього жеребкування він вилетів до Німеччини обговорювати з керівниками місцевих клубів питання щодо своїх футболістів, які там виступають, аби їх відпустили на турнір.

Тренер американців, екс-хавбек національної збірної США Таб Рамос (в центрі), праворуч легендарний німець Юрген Клінсманн

Я, до речі, вже бачив гру американців проти Гондурасу, оскільки ми планували зіграти зі США товариський матч 22 березня. Тепер довелося відмовитися, оскільки вони наші суперники на чемпіонату світу. На цю дату ми перенесли поєдинок із Південною Кореєю, а на 25-е опонента поки немає. Зірвався спаринг з Уругваєм. Ми домовилися з ним зіграти 17 травня, але в цієї збірної змінився наставник, і уругвайці відмовилися.

Хочеться провести товариські матчі з представниками різних конфедерацій. 18 квітня в Німеччині почне підготовку до чемпіонату світу збірна Малі, вона запрошує нас туди, але, ясна річ, що в квітні ми приїхати не зможемо. Мексика запрошує до Австрії. Сподіваюся, зможемо домовитися перед чемпіонатом світу зіграти з ПАР.

— Наскільки відомо, ви зараз перебуваєте в Польщі?

— Так. Вивчаємо місцеву інфраструктуру, поля, тренажерні зали, готелі, конференц-зали, де можна було б проводити тактичні заняття. Організаційних питань вистачає.

Невже когось з цих хлопців не відпустить клуб?

— Але найголовніше для вас питання, напевно, полягає в тому, щоб клуби відпустили всіх футболістів, на яких ви будете розраховувати?

— Хочеться, щоб переміг здоровий глузд у кожної людини, яка причетна до вирішення цього питання. Це чемпіонат світу, і для футболістів він може бути першим й останнім подібним форумом у кар'єрі. Я уявляю бажання хлопців зіграти в Польщі і з гідністю захистити честь країни. Це другий за значимістю турнір у світі, про що сказали представники ФІФА на жеребкуванні, тому хочеться вірити, що інтереси збірної вийдуть на перше місце.

Збірна України на ЧС-2015 у Новій Зеландії

У коментарі Footclub розповів фахівець і про свої турнірні сподівання: "Які завдання стоятимуть перед Україною в Польщі? На чемпіонаті світу у 2015-му ми вийшли із групи і в підсумковій табелі про ранги зайняли 9 місце. Тепер хочеться піднятися вище».



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.