Тренери київського Атлета про лідерство, невдачі та фінальні мрії

Поки українці відпочивають після новорічного застілля й готуються до святкування Різдва, футбольним тренерам байдикувати ніколи. Вони аналізують минулорічну роботу, готуються до звитяг у році новому

Тренери команд ДЮСШ Атлет вже підсумували виступ підопічних у своїх вікових категоріях чемпіонату ДЮФЛУ-2018/2019. До вашої уваги інтерв’ю клубного офіційного сайту з наставниками чотирьох вікових груп — Дмитро Мурашенко (тренер U-17, футболісти 2002 року народження), В’ячеслав Алейнічев (тренер U-16, футболісти 2003 року народження), Роман Гринчук (тренер U-15, футболісти 2004 року народження) та Сергій Нахабов (тренер U-14, футболісти 2005 року народження).

Нагадаємо, що Атлет виступає у групі 1, до проміжного фінішу його команди дісталися на таких позиціях: U-17 — 6 місце, U-16 — 1 місце, U-15 — 1 місце, U-14 — 8 місце.

— Як прокоментуєте результати команди після 11 турів?

Дмитро Мурашенко: В деяких матчах нам не вдалося набрати очок до заліку там, де повинні були це робити. Це пов’язано з різними факторами, в тому числі, й з суддівством. Хотіли й мали знаходитися в турнірній таблиці вище. Звичайно, були неприємні втрати очок, але жодних претензій до команди в мене немає.
В’ячеслав Алейнічев: Розуміємо, що це проміжний результат після 11 зіграних турів. Оцінювати наш результат будемо ж лише по завершенні всіх 18 поєдинків. Ми задоволені, але все ще попереду.
Роман Гринчук: Результат хороший і, найголовніше, є відчуття того, що ми цей результат заслужили по грі. Позиція команди в турнірній таблиці відповідає показаному рівню гри. Це дуже тішить, як і той факт, що ми від гри до гри додаємо.

На полпути Металлист 1925 и УФК-Карпаты зимуют лидерами, Динамо с Шахтером разберутся сегодня

Сергій Нахабов: Ми стабілізували гру лише до середини кола і визначили кістяк гравців, які витягнули решту матчів чемпіонату міста і чемпіонату України. На жаль, багато гравців в силу різних обставин не змогли проявити свої кращі якості, і тому довелося обмежити групу гравців до 12-14 осіб. Тобто, решту ігор ми практично витягнули на плечах цих гравців. Завдяки передсезонній підготовці ці 12-14 гравців змогли витримати темп двох матчів на тиждень фактично без замін. В чемпіонаті Києва ми могли фінішувати в трійці (команда ДЮСШ Атлет 2005 р.н. з 16 балами після дев’яти ігор посідає 4 місце — прим.), трохи не пощастило, в чемпіонаті ж України нам вдалося стабілізувати гру й завершити на мажорі.

— Чи будуть кадрові зміни в період зимової паузи?

Дмитро Мурашенко: Я кожного сезону сподіваюся, що вони будуть, але на жаль, для нас ці зміни відбуваються лише на гірше. Хтось йде, хтось закінчує грати. Наразі вже один гравець основного складу Андрій Чепурний перейшов до Чемпіона.

Вот те на! Динамо ушло на каникулы четвертым, хотя и Шахтер — не лидером

В’ячеслав Алейнічев: Будемо сподіватися, що гравців оминуть травми і всі залишаться в строю. У всякому випадку, та обійма, яка була в минулому році — 22-25 гравців — всі на місці й готові грати.
Роман Гринчук: Підсилення можна очікувати лише з внутрішніх резервів. Є 2-3 гравці з другої команди, що вже влились до основи. Ми їздили на турнір в Польщу і вони показували там хорошу гру. Зі сторони нікого не буде. В цілому, є хороша обійма гравців, тому я не турбуюся, а сезон покаже.

Лидер лидеру — рознь Безупречный Шахтер, уверенные Карпаты и Звезда, сверженный Арсенал

Сергій Нахабов: Підсилення, на жаль, не залежить від тренерів команд. Дуже важко переконати гравців, які не виступають в чемпіонаті України, особливо їхніх батьків, перейти до нас. На жаль, вони не розуміють, що втрачають дорогоцінний час та досвід, не беручи участі в чемпіонаті України. Півроку-рік, і потім цей втрачений час дуже важко надолужити. Так, нам потрібне підсилення, всім віковим групам Атлета, але якщо гравці і їхні батьки хочуть розвиватися в футболі — це потрібно їм, в першу чергу. А процес підсилення команд потрібний і він є постійним, кожні півроку необхідні точкові підсилення 1-2 гравців.

— Який поєдинок найбільше запам’ятався в першій частині сезону?

Дмитро Мурашенко: Сподобалася гра з КОДЮСШ-Арсенал, в якій ми втратили три очки, хоча повинні були їх набирати. По суті, ця гра в нас була за потрапляння до четвірки, це наш безпосередній конкурент. До цього матчу в нас був нервовий тиждень в плані підготовки, була конфліктна ситуація в команді. Але при цьому ми зіграли непогано. На початку другого тайму у нас видалили гравця, в меншості ми пропустили 0:1, однак потім рахунок зрівняли і вийшли вперед. Той м’яч ми забили на останній хвилині, але суддя відмінив його за незрозумілими причинами, що був офсайд. І потім вже в доданий час команда пропустила гол і ми програли. Хороша гра за змістом і по рахунку була проти Арсенала — на той момент лідера групи. Ми грали вдома і перемогли 2:0, показавши при цьому змістовний футбол. Хотілося б частіше так грати.

Без вариантов Арсенал, Шахтер и Металлист 1925 безоговорочно первые, на западе — двоевластие

В’ячеслав Алейнічев: Група дуже рівна, всі команди приблизно одного рівня. Навіть Арсенал, який ми обіграли 3:0 і в результаті посідає 8 місце, є дуже й дуже сильною командою. Я вважаю, по суті всі 10 команд-конкурентів одного рівня. Проти кожного колективу важко грати, і до кожного матчу треба готуватися.
Роман Гринчук: Всі команди рівні за силою, навіть внизу турнірної таблиці. Я не можу виокремити гру, яка була найважчою. У всіх поєдинках все залежало від нас, від того як ми зіграємо. Арсенал, який знаходиться на 2 сходинці дуже цікава команда, але я не можу сказати що хтось, і ми в тому числі, на дві голови вище й виділяємося з-поміж інших. Хто краще підготувався до гри у фізичному й тактичному плані, той і перемагав. Можливо Десна трохи випадала, решта ж дуже рівні за силою команди зі своїми плюсами.
Сергій Нахабов: Більше хороших ігор в нашому виконанні було в другій частині першого кола. В цілому, всі ці матчі провели на гідному рівні і набирали очки. Були прикрі поразки, індивідуальні помилки гравців, які не дозволили набрати балів в тих іграх. А так, у кожному матчі другої частини чемпіонату міста та України був і малюнок гри, і позитив, і позитивні відгуки від спеціалістів та батьків. Головне, хлопці також відчули упевненість в своїх силах і зрозуміли, що можемо грати на рівних проти сильних суперників.

Даешь молодежь! Россыпь юных талантов: составлен список лучших 14—19 летних футболистов Украины

— Які очікування від другої частини сезону?

Дмитро Мурашенко: Будемо боротися. Зміна й Арсенал вирвались уперед, є шанс позмагатися за третю позицію. Хочемо максимально виступити, проявити бойовий дух і потрапити до фінальної частини.
В’ячеслав Алейнічев: На сьогоднішній день це результат зіграних 11 турів, а задача потрапити до фінальної частини. Тому, я говорю хлопцям, що 18 турів це лише половина шляху. Друга половина ж це кваліфікаційні ігри за потрапляння до вісімки — у фінальну частину. Це і є наше основне завдання.

Мнение эксперта Александр ИЩЕНКО: «Создание Элит-лиги ДЮФЛУ принесет пользу национальной сборной»

Роман Гринчук: Хочемо перемагати в кожному матчі і будемо готуватися до кожної гри. В будь-якому випадку, від цього залежить фінальний результат, тому відноситися зверхньо до якихось ігор не будемо. Наразі головне завдання підготуватися до сезону, закласти фундамент, а далі будемо жити від гри до гри і ставити задачі.
Сергій Нахабов: У серпні перед початком сезону були очікування сповнені ентузіазму, оскільки до команди влилася велика група гравців і практично на кожну позицію було 2 хлопці, але реалії інші — хтось захворів, хтось травмувався. В другому колі ми налаштовані покращувати результат і останні зіграні матчі до перерви дарують оптимізм.

Заслужили! Федерация Киева выбрала лучших юных футболистов столицы



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.