«Динамо і Шахтарю не поступалися. Ось тільки й не забивали»

Вочевидь, найсумнішими залишали селище Щасливе, що біля Києва, вихованці СДЮШОР Карпати з команди U-14. У фінальній частині чемпіонаті ДЮФЛУ з-поміж наймолодших учасників вони посіли четверте місце

Про програш бронзового поєдинку та виступ юних левів загалом згадує їхній наставник Віталій Пономарьов:

— Займати четверте місце завжди дуже прикро — адже виходить, що ми зупинилися за крок від нагород. А парадокс полягає в тому, що ми повинні були грати не за третє місце, а в фіналі. Адже в півфіналі ми дуже добре зіграли проти київського Динамо. Не хочу видатися нескромним, але скажу, що ми повністю перегравали киян. І саме ми повинні були вигравати в тому матчі.

Карпаты U-14 - УФК-Карпаты U-14 - 2-0

Карпаты U-14 - УФК-Карпаты U-14 - 2-0

Устами соперника «Карпаты попробовали и нас прессинговать, но Черноморец был готов к этому»

До речі, про це мені говорило й чимало тренерів з інших команд та фахівців, яких було на цьому турнірі більше, ніж достатньо. Ми мали значно більше моментів, ніж Динамо, але що з того, коли не забивали навіть у ситуаціях, коли м’ячу, здавалося, нікуди діватися, як тільки залітати до сітки. Але ми так жодного разу й не забили. А вже в компенсований час до другого тайму динамівцям вдалося провести результативну атаку. Ну а другий м’яч вони забили, коли ми всією командою побігли рятувати гру, намагаючись перевести її в серію післяматчевих пенальті. І як часто в таких ситуаціях трапляється, побігли забивати, а в підсумку пропустили самі...

Динамо U-14 - Карпаты U-14 - 2-0

Динамо U-14 - Карпаты U-14 - 2-0

До речі, ми і в матчі третього туру проти Шахтаря, коли вирішувалося, хто вийде з групи з першого місця, а хто, відповідно, з другого, також не заслуговували на поразку. Була рівна гра, в якій могли виграти і ми, і вони. Напевне, найбільш справедливим рахунком у тому матчі була б нічия, але за дві хвилини до фінального свистка вони нам забили єдиний м’яч у грі.

На флажке Динамо лишь в добавленные минуты прорвалось в финал к Шахтеру

Як бачите, ми на рівних зіграли проти обох фіналістів, але ніяк не могли забити. Чому? Відповідь одна: накопичилася у хлопців втома. Адже ми за неповних три тижні зіграли 14 матчів. Спочатку були два поєдинки плей-оф, далі за три дні ми зіграли сім матчів на міжнародному дитячому турнірі у Празі, а повернувшись додому, одразу поїхали на фінал ДЮФЛ, де за вісім днів зіграли ще п’ять зустрічей. От і вийшло, що нам забракло свіжості, а в грі за бронзові медалі з Чорноморцем у команди вже не було ніяких емоцій взагалі — рухалися по полю, немов роботи.

Карпаты U-14

Карпаты U-14 на турнире в Чехии

Знай наших! Обойдя Марсель с Хайдуком Карпаты взяли в Праге бронзу

Можливо, хтось скаже, а навіщо ми перед фіналом ДЮФЛ поїхали на турнір до Чехії? Відповім, що я розумів, чим все може закінчитися. Однак і зараз вважаю, що рішення поїхати на турнір до Праги було правильним. В Україні у нас серйозні матчі бувають дуже рідко — максимум п’ять–шість на попередньому етапі ДЮФЛ і не більше п’яти на фіналі. А в Празі ми за три дні зіграли проти семи команд з дуже хороших клубів європейського рівня. Тож де вчитися грати у футбол, як не на таких турнірах?

А те що не виграли медалі ДЮФЛ України — то таке... Це не головне та й у нас попереду ще три сезони, — зізнався наставник 14-річних левів офіційному сайту клубу.

Как выступит сборная Украины U-19 в июле на Евро-2018 в Финляндии?

  • Станет призером чемпионата Европы (34%, 175 голосов)
  • Займет 3-е место в группе и пробьется на ЧМ-2019 (U-20) (30%, 153 голосов)
  • Станет чемпионом Европы (21%, 110 голосов)
  • Займет 4-е место в группе (15%, 76 голосов)

Всего проголосовало: 514

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.