Юніори Скали таки гратимуть у вищій лізі, тільки у формі Волині?

У той час, як відразу три дитячі команди Скали вийшли до фінальної частини чемпіонату ДЮФЛУ, клуб із Стрия шокував тривожною звісткою. Рішенням керівництва команду, що виступала у другій лізі чемпіонату країни (група А), буде розформовано. На жаль, така ж доля спіткала й юніорський колектив, котрий гідно бився у вищій лізі чемпіонату U-19

Зізнатися, настороженість викликала вже нещодавня поведінка Юрія Бакалова. Без повідомлень про відставку чи припинення роботи колишній очільник Скали U-19 почав балотуватися на пост тренера рівненського Вереса (точніше, неординарний клуб висунув його кандидатуру на голосування серед своїх вболівальників).

На посошок. На первых тренировках Зари работали Сухарь, Шалфеев и Лунин с Хмеловским

Аж ось днями ситуацію роз’яснив президент ФК Скала (Стрий) Микола Кміть. На офіційному сайті клубу з’явилася його заява: «18 червня я як президент ФК Скала Стрий мав тривалу розмову з президентом ПФЛ України Сергієм Макаровим на предмет корупції в українському футболі, в результаті чого мені стало зрозуміло, що найближчим часом зрушення в цьому плані під великим питанням. Всі учасники корупційних схем, договірних матчів, арбітражу і т.д. й надалі залишаються у футболі. Наші неодноразові заяви на цю тему — проігноровані і залишилися без відповіді. У такому розвитку подій я не бачу сенсу й надалі фінансувати професійний футбол і брати участь у змаганнях під егідою ПФЛ України. Окреме дякую хочу висловити й керівництву УПЛ, яке щороку отримує внески за участь і суддівство від клубів у розмірі 370 тисяч гривень, хоча й отримує значні кошти від УЄФА на розвиток дитячо-юнацького футболу в Україні, і яке не включило нашу юніорську команду до числа представників чемпіонату України серед команд U-19 на найближчий сезон, проігнорувавши, тим самим, спортивний принцип, адже Скала закінчила сезон, що минув на 11-му місці серед 14 команд.

Шахтер U-19 - Скала U-19 - 2-2

Шахтар U-19 - Скала U-19 - 2-2

У зв`язку з цим ФК Скала зосередиться виключно на розвитку нашої клубної Академії  футболу і займатиметься підготовкою і вихованням юних талантів та братиме участь у змаганнях під егідою Дитячо-Юнацької Футбольної Ліги України. Цьогоріч, до речі, одразу три з чотирьох наших представників потрапили до фінальних турнірів у своїх вікових групах».

Ось така своєрідна акція протесту. Безперечно, чемпіонату U-19 бракуватиме самобутньої команди. Зважаючи на виліт з УПЛ Чорноморця, Зірки й Сталі, не допущення до змагань команди Олімпіка, самознищення ФК Полтави, цікаво буде поглянути, якого ж вигляду набуде остаточний список учасників майбутнього юніорського чемпіонату.

Пополнение. Волынь арендовала игроков молодежки Карпат

Водночас, інтернетом вже ширяться чутки про злиття академій Скали з луцькою Волинню. За інформацією SportArena, договір вже готовий, очікувалося лише його підписання. Таким чином, академія Волині об’єднає луцьку й ковельську школи, академію BRW-BIK з Володимир-Волинського, а також моршинську Скалу.

УФК-Олимпик (U-19) — Волынь (U-19) — 2:3

Волинь U-19: чекає на поповнення зі Стрию?

Як зазначає видання, очікується що частина футболістів Скали у новому сезону може продовжити виступи за Волинь U-19. Луцькі юніори стартуватимуть у вищій лізі чемпіонату U-19, хоча за статусом мають грати у першій.

У сезоні, що минув, нагадаємо, Волинь U-19 саме у цьому турнірі дісталася фіналу чотирьох, де виступала разом із Буковиною, Черкаським Дніпром та Оболонню-Бровар.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.