Олександр Сопко: «Чекаємо на Зимовому Кубку ДЮФЛУ U-19 команди Прем’єр-ліги»

Жеребьевку финального турнира Зимнего Кубка ДЮФЛ проводил чемпион мира 1977 года в категории U-20 Александр Сопко

Віце-президент ДЮФЛУ, відомий у минулому футболіст Шахтаря, чемпіон світу 1977 року серед юніорів Олександр Сопко розповів про Зимовий Кубок, який в цьому сезоні вперше буде проведено у віковій категорії U-19. ДЮФЛУ вже двічі розігрувала Зимовий Кубок серед 16-річних футболістів, тепер береться за аналогічний турнір для більш дорослих гравців.

— ДЮФЛУ провела два Зимових Кубка U-16, в цьому сезоні планується третій розіграш, а також з’явилася інформація, що може відбутися Зимовий Кубок ще й у категорії U-19. Що ви можете сказати з цього приводу?

— Відзначу, що ДЮФЛУ розвивається. Крок за кроком зміцнює існуючі змагання, а ще створює нові проекти і заходи.

За дорученням президента ДЮФЛУ Віталія Борта, готується черговий проект Зимовий Кубок U-19. Минув рік, як була створена Ліга U-19, відбувся перший її чемпіонат, є певний успіх та розвиток. Якщо в першому турнірі юніорів U-19 зіграло 18 команд, то в цьому сезоні бере участь 28 команд. Виникла ідея скоротити зимову паузу, не робити її надто довгою для юнаків, заповнити її змаганнями.

Краще, ніж Зимовий Кубок ДЮФЛУ U-19, ідеї немає. Тому у лютому ми проведемо цей турнір, до участі в якому запрошуємо команди Першої ліги чемпіонату U-19. Також можуть заявитися команди U-19 Прем’єр-ліги. В цьому турнірі ми спробуємо об’єднати команди двох ліг. Це може бути першим кроком до об’єднання в майбутньому двох ліг у єдиний чемпіонат.

Цю ідею ми виношували давно. А вже зараз співробітники ДЮФЛУ розсилають листи клубам із запрошенням до участі в Зимовому Кубку ДЮФЛУ U-19. Невдовзі стане відомою кількість учасників, після чого піде робота по формуванню остаточного формату турніру.

Олександр Сопко та Юрій Жабінський на жеребкуванні фінального турніру Зимового Кубка ДЮФЛУ U-16 2017 року

Олександр Сопко та Юрій Жабінський на жеребкуванні фінального турніру Зимового Кубка ДЮФЛУ U-16 2017 року

— Які головні завдання стоять перед ним?

— Ми вже маємо досвід проведення Зимових Кубків. Цього сезону в категорії U-16 розіграємо його вже втретє. Бачимо гарні результати і необхідність у проведенні таких турнірів. Адже змагання першої частини чемпіонату ДЮФЛУ закінчуються у листопаді, а друга частина розпочинається у березні. Ця зимова сплячка надто довга для хлопців, тому що, не змагаючись, складно зростати и розвиватися. Зимовий Кубок надає імпульс юним футболістам для виходу на більш високий рівень майстерності.

Також є допомога і для тренерів юнацьких збірних України. Вони спостерігають за нашим турніром и бачать, в якому стані знаходяться в зимовий період кандидати у збірні. А турнірну інтригу не замінить жоден спаринг, де результат не виходить на перший план.

Тому користь від цього турніру дуже велика. Ми сподіваємося, що всі команди Першої ліги U-19 візьмуть участь в Зимовому Кубку ДЮФЛ U-19, а також до нього приєднаються команди Прем’єр-ліги U-19.

— Яким буде формат турніру, його строки, можливі міста проведення?

— Враховуючи, що команди після Нового року не одразу розпочинають тренувальний процес, то перший етап (а це — всі 28 команд Першої ліги U-19, які будуть розділені на вісім груп за територіальним принципом), відбудеться з 2 по 10 лютого 2018 року.

На другому етапі ми плануємо додати до переможців восьми груп команди U-19 з Прем’єр-ліги. Сформуємо чотири групи також за територіальним принципом. Цей етап відбудеться 15—17 лютого.

А чотири переможці груп другого етапу вийдуть до фінального турніру і за кубковою схемою визначать переможця. Термін проведення фінального турніру Зимового Кубка ДЮФЛУ U-19 — 22—25 лютого. А в березні відновляться ігри чемпіонату U-19, тому у команд ще буде час для підготовки до наступних матчів.

Місце проведення фінального турніру ми визначимо пізніше, а всі витрати по його проведенню, проживанню та харчуванню команд, нагородження призерів та інші організаційні витрати бере на себе ДЮФЛУ. Маючи досвід проведення попередніх Зимових Кубків ДЮФЛУ U-16, сподіваємося, що турнір для більш дорослих футболістів стане ще більш якісним та цікавим.

Золотой талант-2017. Назовите тройку лучших игроков сентября в категории U-19

  • Станислав Биленький (Олимпик) (22%, 102 голосов)
  • Андрей Лунин (Заря) (20%, 92 голосов)
  • Кирилл Дрышлюк (Звезда) (20%, 90 голосов)
  • Максим Лунев (Заря) (12%, 53 голосов)
  • Богдан Леднев (Динамо U-21) (11%, 48 голосов)
  • Орест Лебеденко (Карпаты) (4%, 17 голосов)
  • Николай Мусолитин (Черноморец) (4%, 16 голосов)
  • Владислав Хомутов (Олимпик) (3%, 15 голосов)
  • Артур Даниелян (Сталь) (2%, 11 голосов)
  • Александр Маткобожик (Звезда) (2%, 10 голосов)

Всего проголосовало: 283

Загрузка ... Загрузка ...

Буковина сразится за первое место, Днепр-1 — чтобы не оказаться последним



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.