Іван Богдан: «Можливо, згодом повернуся до Чорноморця»

Іван Богдан

Після поразки в матчі попереднього туру чемпіонату другої ліги (група Б) президент Реал Фарми Микола Лиховидов ніби жартівливо пообіцяв на прес-конференції випустити в наступному матчі третього воротаря — 18-річного Івана Богдана. Сподіваючись, що той уникне помилок, яких припускалися його більш досвідчені колеги — Сергій Кравченко та Анатолій Георгіца у попередніх поєдинках.

Ризикнув і, вочевидь, не пошкодував: новачок одеської команди дебютний поєдинок на професіональному рівні відстояв на нуль, а його команда перемогла міцний Нікополь — 1:0. За цей успіх ПФЛ разом із проектом Золотий Талант визнали хлопця Молодою надією 13-го туру Другої ліги.

— Іване, просто дуже цікаво, що тобі після матчу з нікопольцями сказав Лиховидов?

— Ми особливо й не балакали. Просто виграли, нічого такого. Андрій Коваленко, виконуючий обов’язки головного тренера, похвалив, поздоровив із дебютом. Все добре, з мене простава.

— В якому з таймів новачку довелося найважче?

— Ми знали, що суперник хороший, у першому матчі з ним 0:0 зіграли, тож очікували на важку гру. Ми вибрали тактику гри на контратаках і від оборони, вони контролювали м’яч в першому таймі. Закінчили 0:0, і у них один момент був, але я зіграв вдало. У другому таймі видно було, що вони молоді і підсіли, а ми взяли гру під себе, забили на 82-й хвилині і все для нас добре закінчилося.

— Хто зі складу Нікополя завдав найбільше хвилювань?

— Нападник, лівий півзахисник хороший і хлопець, якому голову перев’язували, я  його зачепив трохи. Він гарно подає штрафні, кутові.

— Зрозуміло, що насамперед хотілося виграти дебютний матч. Думки, щоб відстояти насухо коли з’явилися?

— Так ще до матчу хотілося на нуль зіграти, готувався (посміхається).

— Старші товариші хвалили в роздягальні?

— Деякі хлопці привітали, Олександр Бабенцов сказав: «Молодець!» В принципі, всі підтримали.

— Як тепер ділитимете рамку?

— Це рішення тільки головного тренера. Ми всі конкуренти, а чим сильніша конкуренція, тим краще ти виглядатимеш. Всі хочуть грати, тож все тепер залежить від тренера.

— Як тобі взагалі в Реал Фармі грається?

— Нормально, все добре. Є умови, стадіон, гарний президент. Головне вигравати.

— Ти в команді нещодавно, з усіма товаришуєш?

— З воротарями наша колегія — Кравченко, Георгіца. А з польових гравців спілкуюся частіше із молодими хлопцями, з деякими раніше грав, зі старшими не з усіма.

— Минулий сезон ти провів у Жемчужині, команда вийшла до першої ліги, а ти в другій залишився. Чому?

— Планувалося, що все в Жемчужині триватиме й далі. Але там мабуть фінансові проблеми, і далі сказали, що команди U-19 не буде, довелося шукати варіанти. Я знав тренера воротарів у Реал Фармі, і попросився на перегляд. Вочевидь, гарно зарекомендував себе, тож залишився.

— Розкажи, як гралося у чемпіонаті U-19 серед команд першої ліги. Адже то був дебютний турнір.

— Не дуже багато зіграв. У першому колі три матчі, а в другому теж кілька. Ні, не дуже засмутилися, що не потрапили до плей-оф: це футбол і ніхто не знає, що буде. Ми намагалися, але не вийшло.

— Ви в групі були реально слабкішими за Черкаський Дніпро, Барсу?

— Там і Арсенал, і Черкаський Дніпро, і УФК-Олімпік. Всі молоді і розуміли, що треба показати себе, щоб помітили. Є команди, які гарно грають.

— Іване, ти випускник школи Чорноморця. Чому опинився у Жемчужині, до юніорської команди моряків не вдалося потрапити?

— Там була важка ситуація. І в команді U-17 грали, деяких гравців долучали й до команди U-19, яку тренував Олександр Спіцин. Я потрапив до розширеного списку і далі тренувався, але не зміг зарекомендувати себе. Сказали, що вистачає воротарів. Тоді й з’явився варіант з Жемчужиною, все нормально пройшло, мене взяли.

Потрібно ще краще працювати, може час покаже і я опинюся в Чорноморці.

— Як тобі гралося в чемпіонаті ДЮФЛУ? Що згадується насамперед?

— Найприємніше те, що ми з першого ж разу вийшли до фінальної частини. Жодного матчу не програли у першому колі, Денис Колчин взяв команду, який зараз Ниву тренує. Ми вийшли до фінальної пульки і посіли там четверте місце.

А найнеприємніше, коли ми на третій рік, весь сезон йшли, дуже вперто грали. Деякі матчі нам не давалися, пропускали кумедні голи і потрапили на перехідні ігри з київським РВУФК. Зіграли в гостях 1:1, а вдома 0:0, і вже почали радіти, що вийшли в фінальну частину. Але вийшла така ситуація, що в другій зустрічі тренер не помітив перебір жовтих карток у правого захисника і випустив його на поле. Нам записали технічну поразку 0:3. Ось це найприкріше.

— Ти із самого раннього дитинства виховувався у Чорноморці?

— Починав у дворі, там був тренер Сергій Ігорович Стародубець, він зібрав хлопців з району і десятьох найперспективніших відправив до Чорноморця. Там тренером взяв нас, на жаль, покійний вже Ігор Семенов і вів аж до першого року в ДЮФЛУ, тренував.

Бліц

— Народився в Одесі.

— Перший тренер — Сергій Ігорович Стародубець.

— Із зарубіжних клубів найбільше подобається, мабуть, все ж таки Манчестер Юнайтед. Улюблений гравець? Якщо мого амплуа, то Де Хеа, а з польових — Мессі.

— Хобі? Я все люблю. Влітку можу на пляжі в волейбол чи пляжний футбол пограти, на велосипеді покататися, різний відпочинок. Я все люблю і все можу.

— Мрія? Ставати з кожним кроком сильнішим, йти все вище й вище, заграти в топ-клубі і бути на європейському рівні.

Кто станет чемпионом Украины U-21 по итогам сезона-2017/2018?

  • Динамо (39%, 512 голосов)
  • Шахтер (32%, 423 голосов)
  • Карпаты (7%, 91 голосов)
  • Черноморец (4%, 50 голосов)
  • Верес (3%, 45 голосов)
  • Александрия (3%, 43 голосов)
  • Ворскла (3%, 35 голосов)
  • Заря (3%, 34 голосов)
  • Мариуполь (2%, 24 голосов)
  • Звезда (2%, 23 голосов)
  • Сталь (1%, 15 голосов)
  • Олимпик (1%, 13 голосов)

Всего проголосовало: 1 308

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.