Друга ліга: мінус два клуби, мінус 16 молодих футболістів

Артем Довбик почав забивати за Дніпро і у другій лізі

Несподівано, фактично на старті чемпіонату, другу лігу, а точніше групу А, почало колихати — у 6-му турі не відбулося одразу два поєдинки через те, що колективи знімаються зі змагань. Перша звістка надійшла з Тернополя, де однойменний клуб заявив офіційно про зняття, а потім і Арсенал-Київщина надіслав листа з відмовою від участі в чемпіонаті. В двох клубах на старті сезону встигли зіграти 16 молодих футболістів, котрим доведеться шукати нову команду. Тепер в групі А лишається всього дев’ять клубів, але після зняття двох клубів тури будуть пошматовані, графік матчів — рваний.

Це вже відчули на собі Львів (мав грати з Тернополем) та Полісся (Арсенал-Київщина). Причому й у житомиряни надіслали лист про перенесення наступної виїзної гри з Буковиною у зв’язку із фінансовими труднощами. Однак у Поліссі запевняють, що це лише тимчасові труднощі, які мають вирішити найближчим часом. Єдиний колектив, який мусив пропускати звітний тур без форс-мажору, — це Агробізнес.

Загалом у звітному турі західна група провела лише три гри. Проте дива, за винятком поразки Скали тернопільській Ниві, не сталося. 21-річний кіпер тернополян Максим Механів відстояв другий поєдинок поспіль на нуль, а його колега по команді 19-річний Ігор Гатала завдяки швидкому дублю приніс перемогу своїй команді. А от кіпер стриян 19-річний Олег Білик уперше за останні два тури змушений був витягувати м’яч із сітки.

В інших іграх вінницька Нива розписала нульову мирову з Прикарпаттям, а Поділля — з Буковиною.

Набагато стабільніше виглядає ситуація у східній групі.

Уперше цього сезону було вилучено голкіпера в матчі між Реал Фармою та Інгульцем-2. На старті другого тайму 21-річний Максим Гурідов за другу жовту змушений був покинути поле. Це послугувало дебюту в рамці 19-річного Дмитра Чернишова. Проте обидва голкіпери петрівського Інгульця на двох пропустили п’ять м’ячів, серед яких голи 20-річних Ярослава Захарченка та Романа Опрі.

Спробувати свої сили не лише як голкіпера, а й польового гравця знову зміг 18-річний Владислав Шовкун. Однак Металург в черговому матчі знову поступився, цього разу Суднобудівнику з рахунком 1:3.

Уперше в сезоні програв дебютант змагань — клуб Дніпро-1. На виїзді в Нікополі дніпряни поступилися з рахунком 0:2. У господарів забивав Коломоєць з пенальті.  У власних воротах розписався досвідчений Польовий. Втім після гри футболісти гостей нарікали на стан газону в Нікополі, з чим пов’язують такий результат, адже продемонструвати технічний футбол там було неможливо.

У принциповому протистоянні на власному полі Дніпро зійшовся з Металістом 1925. Та вирвати залікові пункти синьо-білим не вдалося. Не допомогли і голи 20-річного Артема Довбика і 18-річного Івана Михайленка. У підсумку 3:2 — перемога харків’ян.

Артем Довбик почав забивати за Дніпро і у другій лізі

Артем Довбик почав забивати за Дніпро і у другій лізі

За поразку в минулому турі реабілітувалася Енергія в матчі проти Миколаїв-2, хоча це їй далося нелегко. Молочко швидко відкрив рахунок, а перевагу подвоїв Дедяєв. Однак скоротив відставання миколаївців 21-річний гравець Енергії Микола Стеценко, який доправив м’яч у власну сітку. Зрівняли ж гості рахунок на 79-ій хвилині — відзначився 20-річний Євгеній Вітенко. Вирішив же долю матчу гол з пенальті 21-річного Дмитра Махнєва, який приніс перемогу Енергії.

Загалом на поля другої ліги вийшло 157 гравці віком до 21 року (52 в групі А та 105 в групі Б).

  Група А Група Б
Основа 25 105
Заміна 16 32
Запас 11 15

Українська молодь в командах другої ліги. Група А. 6 тур

Клуб 1996—1997 р.н. 1998 р.н. та молодші
Старт Заміна Запас Старт Заміна Запас
Агробізнес пропускав тур
Прикарпаття 4 1 1 1
Скала 5 1 2 2 3
Львів пропускав тур
Нива В 1 2 1
Нива Т 3 2 1 1 1
Поділля 3 1 1 3 2 2
Буковина 3 2 1 1 1
Тернопіль знявся з чемпіонату
Арсенал-Київщина знявся з чемпіонату
Полісся пропускав тур

Українська молодь в командах другої ліги. Група Б. 6 тур

Клуб 1996—1997 р.н. 1998 р.н. та молодші
Старт Заміна Запас Старт Заміна Запас
Мир 1
Енергія 3 1 2
Металіст 1925 3 2 1
Дніпро-1 2 2 2 3 1
Реал Фарма 2 1 1 1
Таврія 2 1 1 1 1
Нікополь 4 2 1
Дніпро 6 2 4 3 2
Інгулець-2 4 2 1 4 3 1
Суднобудівник 1 1 2 3 1
Миколаїв-2 3 3 4 3
Металург 4 2 4

Богдан ПРОСКУРОВ



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.