У складі Волині — майже третина молодих футболістів першої ліги

Омолоджена Волинь поступово підсилює свій склад більш досвідченими гравцями

Цього туру в першій лізі вся увага була прикута до матчів лідерів чемпіонату — Полтави та Арсеналу, адже клуби, маючи рівну кількість очок, очолюють турнірну таблицю. Цікавості додавало і головне питання: чи оступиться якась із команд за тур до очного протистояння, чи вирішуватиметься доля одноосібного лідера вже в наступний змагальний день.

Але дива не сталося — каноніри і полтавські містяни синхронно здобули перемогу, щоправда, команди віддали перевагу досвіду, а не молодості. Так, кияни переграли на власному полі Волинь, яка, до речі, поступово підсилює свій склад більш досвідченими гравцями і вже станом на 5-й тур має в заявці лише 13 юнаків, з яких місце в основі отримало лише шестеро. Полтава ж мінімально на виїзді здолала дебютанта — Жемчужину, тому напередодні наступного туру питання лідерства залишається відкритим.

Омолоджена Волинь поступово підсилює свій склад більш досвідченими гравцями

Омолоджена Волинь поступово підсилює свій склад більш досвідченими гравцями

З виключно досвідченими гравцями все ніяк не може набрати залікові пункти Кремінь, який знову поступився. Цього разу кременчужани були биті. Оболонь-Бровар, до речі, здивував своїм вибором. Уперше за останній час місцем у рамці поступився 21-річний Назарій Федорівський. Замість нього захищати ворота вийшов досвідчений Антон Ситников, який відстояв цю гру на нуль.

А от 20-річний Олег Слободян знову забиває і знову з пенальті. Його колеги швидко відкрили рахунок уже на першій хвилині — відзначився Тєрєхов. Закріпили пивовари свою перевагу на 81-й хвилині голом у виконанні Вадима Бовтрука. А остаточний рахунок голом з точки встановив Слободян, який за хвилину до цього з’явився на полі. У підсумку 3:0 — Оболонь громить Кремінь.

Не обійшлося цього туру й без дебюту. У рамці воріт Геліоса у чемпіонаті дебютував 19-річний Ярослав Котляров. До цього він грав за харків’ян у Кубку України. І хоч першу гру провести без пропущених м’ячів йому не вдалося, команда все одно святкувала перемогу над Черкаським Дніпром. А от голкіпер останніх, 21-річний Євгеній Панченко, другу гру поспіль не може залишити власні ворота недоторканими, в пасиві воротаря вже чотири пропущені м’ячі.

Загалом у 5-му турі до заявки команд першої ліги потрапило 48 гравців віком до 21 року. З них в основі вийшов лише 21 футболіст, майже третина з яких — у складі Волині. На заміну виходило 13 молодих футболістів, ще 14 залишилися на лаві для запасних. Без молодого резерву черговий тур поспіль грають Інгулець, Миколаїв, Кремінь, Арсенал, Десна та Колос.

Українська молодь в командах першої ліги. 5 тур

Клуб 1996—1997 р.н. 1998 р.н. та молодші
Старт Заміна Запас Старт Заміна Запас
Арсенал
Полтава 1
Геліос 1 1 1
Оболонь-Бровар 1 1
Колос
Інгулець
Десна
Миколаїв
Балкани 2 1
Жемчужина 1 1 1 1
Авангард 3 1
Нафтовик-Укрнафта 1 1
Суми 1 1
Гірник-Спорт 1 1
Рух 3
Черкаський Дніпро 1 2 2 2 2
Кремінь
Волинь 3 1 3 4 1

Богдан ПРОСКУРОВ



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.