Чемпіонат України: 17-річний Дмитренко не врятував Волинь

Владислав Дмитренко стал первым игроком 2000 года рождения в Премьер-лиге

Третій тур першої ліги став не надто плідним для молодих гравців, які потрапили до складу команд. Якщо порівнювати з минулими турами, зменшилася кількість гравців, які потрапили до заявки колективів — усього 51. Окрім цього, з перших хвилин до гри долучили лише 21 футболіста, ще 16 вийшли на заміну, 14 залишилися на лаві для запасних.

Наймолодшим автором голу цього туру в першій лізі став гравець Волині Владислав Дмитренко, якому виповнилося 17 років лише цієї весни. Владислав вийшов на заміну на 71-й хвилині, коли лучани вже програвали Авангарду, проте за такий нетривалий час встиг результативно завершити одну з нечисельних атак свого колективу. Дмитренко прорвався лівим флангом, увірвався до штрафного майданчика господарів поля і  влучно пробив по цілі. Щоправда, гол не врятував Волинь від поразки. У підсумку молодий луцький колектив поступився з рахунком 1:2.

Гол Владислава Дмитренка не врятував Волинь в Краматорську

Гол Владислава Дмитренка не врятував Волинь в Краматорську

Цього туру без молодих футболістів грало одразу шість команд, зокрема Колос, Арсенал, Інгулець, Кремінь, Миколаїв та Десна. Втім найбільше молоді було знову в Волині — 15 гравців. Наздоганяє за кількістю молодих футболістів і Черкаський Дніпро. Команда, як і обіцяла напередодні старту сезону, пішла на омолодження складу. І ось одразу дев’ять гравців потрапило до заявки.

Загалом же статистика залучення молоді в команди першої ліги виглядає наступним чином.

Тур 1 тур 2 тур 3 тур
Загальна кількість 58 57 51
Основа 26 27 21
Заміна 18 15 16
Запас 14 13 14

Єдиним молодим голкіпером цього туру був 21-річний Назарій Федорівський (Оболонь-Бровар). Від старту сезону воротар не пропустив ще жодного м’яча. Свою суху серію він звів до трьох ігор після столичного дербі Оболоні з Арсеналом, яка завершилася безгольовою нічиєю.

Українська молодь в командах першої ліги. 3 тур

Клуб 1996—1997 р.н. 1998 р.н. та молодші
Старт Заміна Запас Старт Заміна Запас
Геліос 1 1
Арсенал
Полтава 1
Десна
Інгулець
Оболонь-Бровар 2 1
Нафтовик-Укрнафта 1 2
Колос
Суми 1 1 1
Миколаїв
Гірник-Спорт 1 1
Жемчужина 1 1 1 1 1
Черкаський-дніпро 3 1 1 3 1
Кремінь
Рух 1 1
Авангард 2 1
Балкани 1 1
Волинь 2 1 6 5 1


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.