10.09.2016. Ворскла U-19 — Шахтар U-19 — 1:0

Поки що найгучніша сенсація 6-го туру чемпіонату U-19 гримнула у Полтаві, де місцева Ворскла приймала бронзового призера – Шахтар. Перший тайм суперники відіграли на нуль, а по перерві господарі спромоглися ще й забити вирішальний гол – відзначився півзахисник Тищенко. Спроби гірників відігратися нічим суттєвим не завершилися, більше того саме ворс кляни виглядали активніше.

Ворскла U-19 — Шахтар U-19 — 1:0

Голи: Іван Тищенко (78).

Ворскла (4-4-1-1): Шевчук — Герасимчук, Жила, Величенко, Дмитріев — Іваночко (Таранушич, 75), Косовський, Тищенко, Муха — Даниленко (Черткоєв, 46, Дядик, 83) — Яременко (Антонюк, 46).

Середній вік — 18,1 року.

Тренер: Вадим Мандрієвський.

Шахтар (4-2-3-1): Поспєлов — Конопля, Бондар, Мате, Корнієнко — Якімець (Ткачук, 88), Путря (Хачаєв, 56) — Топалов, Кащук, Андрущенко (Соболевський, 33) — Кулаков (Кузьменко, 73).

Середній вік — 17,8 року.

Тренер: Сергій Попов.

Юніори полтавської Ворскли здобули сенсаційну перемогу над однолітками із донецького Шахтаря. Старт зустрічі не вирізнявся великою кількістю небезпечних моментів. Команди тримали переважно центр поля, зрідка виходячи до воріт суперника. Було в діях спортсменів і багато моментів боротьби, тому арбітр неодноразово сигналізував про порушення правил. Щодо небезпек біля воріт команд, можна лише пригадати удари Тищенка та Косовського із дальньої дистанції. В обох випадках Поспєлов без проблем справився з потенційною загрозою. А от під завісу першої половини зустрічі донеччани мали нагоду відкрити рахунок: Кащук пробив з лінії карного майданчика, але м’яч полетів прямісінько в стійку воріт.

Другий тайм розпочався з активних дій гірників у нападі. Олексій Кащук головою замикав подачу, але був трохи невлучним. Згодом Андрій Кулаков намагався завдати удар по воротах Шевчука, проте під пресингом біло-зелених виразного удару здійснити йому не вдалося. Ледь не привезли гол у власні ворота захисники Ворскли: Кащук наніс удар з дальньої відстані, м’яч зрикошетив від одного із захисників полтавців і летів прямо в кут воріт. Та на щастя господарів поля, вчасно зреагував на це Вадим Шевчук, котрий відбив м’яч. Загалом за більш ніж половину тайму молоді ворскляни не створили жодної навіть напівнебезпечної атаки. Але все ж на 76-ій хвилині одна з небагатьох контратак пройшла на ворота Артема Поспєлова: подача з правого флангу в карний майданчик гостей — й Іван Тищенко відкрив рахунок – 1:0.

Цей гол неначе оживив господарів поля, тому до кінця зустрічі гра відсунулася від воріт місцевої команди. Але й голів нечисельна публіка більше не побачила. 1:0 — Ворскла несподівано переграє лідера чемпіонату і продовжує свою безпрограшну серію.

Вадим Мандрієвський (тренер «Ворскли): «Ми знали, що гра буде напруженою. Загалом у першості U-19 усі матчі такі, адже тут на перше місце виходить психологія. Нам важливо було витримати такий тиск з боку Шахтаря. Все-таки команда у них сильна й претендує на високі місця. Ми намагалися зіграти у свій футбол, що нам і вдалося у першому таймі. Щодо другого тайму, то ми попросили хлопців зіграти на результат і знайти момент, щоб забити гол. Не все виходило так, як би того хотілося, але загалом усі задоволені результатом, який, на мою думку, був за грою. У другому таймі Шахтар трохи додав темпу завдяки замінам: їхні гравці освіжили гру. Нам же ще потрібно вирішувати подібні питання, зокрема підтягувати тих хлопців, які не потрапляють до складу. Сьогодні надійно, по ситуації зіграв Шевчук, котрий показав, що він дійсно гідний грати в юнацькій збірній України».

Сергій Попов (тренер Шахтаря): «Рахунок сьогодні не такий, який би ми хотіли бачити. Хлопці в певних епізодах не виконували ті настанови, які ми їм давали перед грою. Тому так і вийшло, що ми дуже бурхливо реагували на їхні дії. Гра показала, що невиконання настанов призводить до помилок, а ті в свою чергу — до поразки. Реалізація на сьогодні у команді кульгає. Це показала й попередня гра, коли ми багато моментів упустили. Зараз така сама ситуація: не реалізовуються стовідсоткові моменти, і, як буває у футболі, не забиваєш ти — забивають тобі».

Богдан Проскуров



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий


Warning: Undefined variable $user_ID in /var/www/www-root/data/www/goldtalant.com.ua/wp-content/themes/HappyBaby/comments.php on line 67

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.